Ζώδια: Ποιοι παίρνουν το…Όσκαρ άγχους;
ΖΩΔΙΑ

Ζώδια: Ποιοι παίρνουν το…Όσκαρ άγχους;

Ζώδια: Ποιοι παίρνουν το…Όσκαρ άγχους;

Τι είναι αυτό που πραγματικά τους αγχώνει;

Το άγχος κυριαρχεί πλέον για τα καλά την καθημερινότητά μας, ωστόσο, υπάρχουν τέσσερα ζώδια που άνετα θα μπορούσαν να πάρουν και οσκαρικό βραβείο.

Ας δούμε τα 3+1 ζώδια που «πνίγονται» στο άγχος και τι ακριβώς τους το προκαλεί, σύμφωνα με το oroskopos.gr

Παρθένος

Πρώτος στη λίστα έρχεται φυσικά ο Παρθένος, ο τελειομανής του ζωδιακού, ή αλλιώς ο «ψείρας» που επιζητά τα πάντα γύρω του να είναι αψεγάδιαστα. Το ζώδιο της υπηρεσίας επιθυμεί να λειτουργεί σε όλα με συνέπεια, αναλαμβάνει περισσότερα από όσα μπορεί ο ίδιος να ανταπεξέλθει και έχει πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό σου! Δεν είναι κακό να είμαστε τελειομανείς σε ότι κάνουμε, όμως ο Παρθένος πολλές φορές το παρακάνει γιατί μπλέκεται στα παιχνίδια της υπερανάλυσης που εντέλει τον οδηγούν σε «παράλυση»! Τι εννοούμε; Σε φορτικές πιεστικές στιγμές για τον ίδιο, αναζητά περισσότερο να βρει το λόγο που αισθάνεται έτσι, αντί να επικεντρωθεί στην λύση. Αυστηρός κριτής πάντα με όλους αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό, πολλές φορές δεν μπορεί να αντέξει τα «κατηγορώ» του, αλλά δεν μπορεί να αντέξει κιόλας το πιεστικό πρόγραμμα το οποίο ο ίδιος υποχρεώνει τον εαυτό του να ακολουθήσει! Το «πρέπει» γίνεται το δυναμιτάκι που προκαλεί εκρήξεις άγχους στην καθημερινότητά του….

Δίδυμος

Μόνιμα σε υπερένταση, μόνιμα στην τσίτα ενώ το μυαλό του είναι non stop σε σκέψεις που αφορούν τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα πράγματα της καθημερινότητας. Ο Δίδυμος, μπορεί να έχει την φήμη του χαμογελαστού επικοινωνιακού παιδιού, δεν σημαίνει όμως σε καμία περίπτωση ότι είναι τρεις λαλούν και δύο χορεύουν, απεναντίας είναι το 2ο σε σειρά ζώδιο που έχει συχνά εκρήξεις άγχους! Κυβερνήτης του ζωδίου του ο Ερμής, επομένως είναι ένα άτομο που σκέφτεται πολύ, τα περνάει όλα από το φίλτρο του μυαλού του και δεν αφήνει ποτέ ούτε κουβέντα να πέσει κάτω .. Η πολυπλοκότητα των σκέψεων του αλλά και η τάση του να καταπιάνεται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, είναι η βασική αιτία που συχνά μπλέκεται στα δίχτυα του έντονου στρες, που δεν τον αφήνει να κοιμηθεί τη νύχτα! Επιπλέον, συχνά το άγχος τον επισκέφτεται τις στιγμές που πρέπει να πάρει μία απόφαση, ή τις στιγμές που πρέπει να κάνει συζητήσεις σημαντικές!

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι ένα από τα ζώδια που δεν μπορεί εύκολα να διαχειριστεί τα συναισθήματά του, επομένως αυτό που κάνει με αποτελεσματικότητα είναι να τα καταπιέζει … Όταν όμως καταπιέζεις τον εαυτό σου αλλά και αυτά που αισθάνεσαι έρχεται η στιγμή που «μπουκώνεις» και κάνεις το μπαμ … Ο Αιγόκερως είναι υπέρμετρα φιλόδοξος και επηρεάζεται πολύ από τη γνώμη των άλλων, θέλει να διατηρεί πάντα ένα άριστο κοινωνικό προφίλ! Συχνά λοιπόν βιώνει υπερβολικό άγχος για το αν θα καταφέρει, αν θα φτάσει ψηλά, αν θα κάνει περήφανο τον εαυτό του και τους άλλους, ενώ το άγχος τον κυριεύει και τις δύσκολες στιγμές που βιώνει προβλήματα στις σχέσεις του και αισθάνεται ότι κάποιος τον διαβάλει ή τον υποτιμά! Δεν θα τον δεις ποτέ στεναχωρημένο, κλαμένο, απογοητευμένο, θα τον δεις όμως αρκετά αγχωμένο χωρίς να μπορεί να αιτιολογήσει γιατί αισθάνεται έτσι. Συνήθως το άγχος του προέρχεται από παρατεταμένη περίοδο υψηλών απαιτήσεων, όπου ο ίδιος δεν μοιράστηκε πουθενά το πώς αισθάνεται

Σκορπιός

Σίγουρα σε ξαφνιάζει ακούγοντας ότι ένας Σκορπιός αγχώνεται αρκετά, γιατί έχει το προσωπείο του σκληρού μαχητή, όπου πράγματι είναι… Ο Σκορπιός όμως είναι αυτός που προσπαθεί, πιέζει τις καταστάσεις και κάνει ότι μπορεί προκειμένου να διατηρεί τον έλεγχο σε όλα, ακόμα και στα συναισθήματά του και αυτός είναι ο βασικός λόγος που από μέσα του πηγάζει το έντονο στρες. Στην ζωή δεν μπορεί πάντα όλα να τα διαχειριστεί και να τα έχει κάτω από τον έλεγχό του, επομένως όταν στην καθημερινότητά του προκύπτουν και αναποδιές, ο ίδιος αγχώνεται και χάνει τον μπούσουλα! Πολλές φορές τον αγχώνει το γεγονός της αποτυχίας, της απόρριψης, της απώλειας και όλες αυτές οι σκοτεινές και μαύρες σκέψεις που περνάνε από το μυαλό του, στο τέλος φέρνουν μαύρα σύννεφα στο μυαλό του και αρκετό στρες, που προσπαθεί να μην παραδεχθεί την ύπαρξή του ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό! Η μόνη διαφορά του Σκορπιού, με τα υπόλοιπα ζώδια που αναφέραμε παραπάνω είναι ότι καταφέρνει και κρύβει πολύ καλά το άγχος του από όλους!

Για περισσότερες προβλέψεις επισκεφθείτε το oroskopos.gr