Ζώδια: Οδηγός… επιβίωσης για τη Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου με έρωτα και εργασιακά σε πρώτο πλάνο
ΖΩΔΙΑ

Ζώδια: Οδηγός… επιβίωσης για τη Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου με έρωτα και εργασιακά σε πρώτο πλάνο

Ζώδια: Οδηγός… επιβίωσης για τη Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου με έρωτα και εργασιακά σε πρώτο πλάνο

Τα «πρέπει» και «μη»

Έρχεται μία Νέα Σελήνη… φωτιά! Είναι η τελευταία του 2023 και πραγματοποιείται στο ζώδιο του Τοξότη.

Διάβασε παρακάτω τα Do’s και τα Don’ts του συγκεκριμένου φαινομένου για να είσαι ένας από τους νικητές του διαστήματος από τις 13 Δεκεμβρίου ως και περίπου τις 27 του μήνα όπου και πλέον φθίνει η σκληροπυρηνική αυτή ενέργεια.

Κριός

Do’s

Οργάνωση βημάτων: Αφιέρωσε χρόνο στον σχεδιασμό και την οργάνωση των επαγγελματικών σου στόχων. Καθόρισε συγκεκριμένα βήματα που θα σε οδηγήσουν προς την επίτευξή τους.

Επιστροφή σε μία παλαιότερη εργασία: Ο Ερμής είναι έτοιμος να αναδρομήσει, επομένως οι δουλειές από το παρελθόν παρουσιάζουν εύνοια!

Επένδυσε στη γνώση: Αναζήτησε νέα γνώση και εμπειρία. Παρακολούθησε σεμινάρια, ή άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ενισχύσουν τις επαγγελματικές σου δεξιότητες.

Προγραμμάτισε τα ταξίδια σου προσεκτικά: Αν ταξίδια αποτελούν μέρος των σχεδίων σου, προγραμμάτισε τα με προσοχή. Η στασιμότητα του Ερμή απαιτεί να οργανώσεις άριστα την κάθε σου κίνηση.

Don’ts

Απόφυγε τις μεγάλες αλλαγές των επαγγελματικών σου: Τυχόν απότομες αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την επαγγελματική σου πορεία. Ευνοείσαι στην επαναφορά παλαιών επαγγελματιών ευκαιριών, όχι τόσο όμως στη δημιουργία νέων.

Πες όχι στις βεβιασμένες κινήσεις: Μην βιάζεσαι και μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις!

Ταύρος

Do’s

Αναζήτηση οικονομικής και ψυχολογικής υποστήριξης: Αναζήτησε πόρους και υποστήριξη από τρίτα πρόσωπα, εστιάζοντας στις οικονομικές και ψυχολογικές πτυχές της ζωής σου.

Επίλυση κληρονομικών θεμάτων: Εξέτασε την επίλυση κληρονομικών θεμάτων, επιδιώκοντας οικονομική σταθερότητα στο μέλλον.

Αναζήτηση πληροφοριών για επαγγελματική επέκταση: Περιορίσου μόνο στη συλλογή πληροφοριών στον επαγγελματικό χώρο. Συνιστάται να επιδιώξεις τυχόν επεκτάσεις αργότερα, όχι άμεσα.

Don’ts

Αποφυγή νέων δραστηριοτήτων χωρίς να έχουν προμελετηθεί: Αν δεν έχεις οργανώσει κάτι προσεκτικά, καλό θα είναι να αποφύγεις να ‘πέσεις’ πάνω του με τα μούτρα.

Προσοχή στο επαγγελματικό ρίσκο: Μην αναλαμβάνεις ρίσκο που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την επαγγελματική σου πορεία. Απόφυγε να κάνεις νέα ανοίγματα.

Επικεντρώσου στις λεπτομέρειες: Επικεντρώσου στη βελτίωση του υπάρχοντος έργου σου, αντί να αναλαμβάνεις καινούριες δραστηριότητες ή επεκτάσεις χωρίς προσεκτικό σχεδιασμό. Στόχος σου είναι να τελειοποιήσεις οτιδήποτε κατάφερες μέχρι σήμερα.

Δίδυμοι

Do’s

Πες ναι σε μία νέα σχέση: Μπορείς να εξελίξεις ένα φλερτ σε σχέση.

Πες ναι σε μία συνεργασία ή επαγγελματική ευκαιρία: Είναι καλή ιδέα να συζητήσεις και πάλι για μία εργασία που ήθελες να πας παλαιότερα ή ακόμη και μία νέα.

Διεκδίκησε χρήματα που σου χρωστούν: Αν σου χρωστούν, μίλησε με τα κατάλληλα άτομα και ζήτησε τα χρήματά σου πίσω.

Don’ts

Απόφυγε τις σκληρές διαπραγματεύσεις: Δεν ευνοείσαι ιδιαίτερα στις οικονομικές διαπραγματεύσεις αυτό το διάστημα, οπότε άφησέ τις για αργότερα.
Πες όχι στους καβγάδες: Είναι ένα διάστημα εντάσεων, άρα εσύ καλείσαι να παραμείνεις ψύχραιμος.

Καρκίνος

Do’s

Φροντίδα της ευεξίας: Δίνε προσοχή στην ευεξία σου, εστιάζοντας σε προγράμματα διατροφής και πρακτικές που συμβάλλουν στην ενίσχυση των αντοχών σου.

Επανασύνδεση ή επαναξιολόγηση σχέσεων: Επικοινώνησε ανοιχτά με τους άλλους, ιδίως σε σχέση με θέματα συνεργασίας και σχέσεων. Αν αξίζει η επιστροφή σου σε κάποιο από τα δύο, πες ναι.

Στοχοθέτηση καθημερινών καθηκόντων: Επικεντρώσου στην εκτέλεση των καθημερινών καθηκόντων σου, διατηρώντας σε τάξη τη ρουτίνα σου.

Don’ts

Αποφυγή υπερβολικής ανάλυσης: Μην παρασυρθείς από υπερβολική ανάλυση, γιατί θα χαθείς στις σκέψεις σου.

Αποφυγή διαπραγματεύσεων: Επικεντρώσου στο τώρα κι απόφυγε τις διαπραγματεύσεις, προς το παρόν. Αργότερα θα έχεις πιο καθαρή σκέψη και θα τα πας καλύτερα.

Αποφυγή της υπερβολικής κριτικής των άλλων: Μην εμπλακείς σε κουτσομπολιά ή κριτική των άλλων, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει αρνητική ατμόσφαιρα.

Λέων

Do’s

Πες ναι σε έναν νέο έρωτα: Νέα Σελήνη αυτή ενεργοποιεί τα ερωτικά σου, οπότε γιατί όχι! Υιοθέτησε παλιές καλές συνήθειες: Οτιδήποτε καλό για την ευεξία σου, το οποίο δεν κάνεις πια, καλό είναι να το δοκιμάσεις και πάλι!

Δημιουργία οικογένειας: Αν αισθάνεσαι έτοιμος, γιατί να μην κάνεις το επόμενο βήμα;

Don’ts

Μην αλλάξεις ακόμη εργασία: Δε συνιστάται η εύρεση νέας δουλειάς, εκτός κι αν αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις ή να υπογράψεις αργότερα.

Απόφυγε να πάρεις κατοικίδιο: Η περίοδος αυτή δεν είναι καλή για την υιοθεσία ενός μικρού ζώου. Αργότερα οι ανάγκες σου μπορεί να μεταβληθούν και να δυσκολευτείς με την ανατροφή του.

Παρθένος

Do’s

Φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειας: Δώσε έμφαση στη φροντίδα του σπιτιού σου κι ενδυνάμωσε τις σχέσεις σου με την οικογένειά σου. Δημιούργησε μια ατμόσφαιρα ενότητας.

Παλιές δημιουργικές ασχολίες: Είχες κάποια δημιουργική ασχολία παλαιότερα; Μήπως ήρθε ο καιρός να ασχοληθείς και πάλι μαζί της;

Έκφραση των συναισθημάτων: Έκφρασε ανοιχτά τα συναισθήματά σου, ιδίως προς τους αγαπημένους σου. Αυτό θα μπορούσε να σε οδηγήσει σε μία επανασύνδεση ή την αναθέρμανση της σχέσης σου.

Don’ts

Αποφυγή της υπερανάλυσης: Απόφυγε την υπερανάλυση και την προσκόλληση στο παρελθόν. Μην δημιουργείς προβλήματα εκεί που πλέον δεν υπάρχουν!

Αποφυγή υπερβολικής απασχόλησης με προσωπικές δυσκολίες: Μην επιτρέψεις στις προσωπικές σου δυσκολίες να γίνουν εμπόδιο στους στόχους σου. Κατανόησέ τις, αλλά επικεντρώσου στις λύσεις και την πρόοδό σου.

Ζυγός

Do’s

Επικοινωνία στις Σχέσεις: Δώσε έμφαση στην επικοινωνία τις σχέσεις σου, σε επαγγελματικά και προσωπικά. Η ανοικτή επικοινωνία ενισχύει την κατανόηση κι ενδυναμώνει το πνεύμα συνεργασίας.

Φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειας: Επικεντρώσου στη φροντίδα του σπιτιού σου και των σχέσεων με την οικογένειά σου. Φτιάξε μια ισορροπημένη κι ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Επιστροφή σε παλιά γειτονιά: Ναι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το διάστημα είναι άριστο αν θέλεις να επιστρέψεις σε ένα σπίτι ή μια γειτονιά που έμενες παλαιότερα. Μπορείς επίσης να επιστρέψεις και στο πατρικό, έστω και για επίσκεψη.

Don’ts

Αποφυγή εντάσεων και παρεξηγήσεων: Αυτές οι εβδομάδες σε κάνουν να παρερμηνεύεις τα λεγόμενα των άλλων. Απόφυγε τις υποσχέσεις που δεν μπορείς να τηρήσεις, κυρίως με τα οικογενειακά σου πρόσωπα.

Πες όχι στις μετακομίσεις: Οξύμωρο; Όχι! Ουσιαστικά ευνοείσαι ως προς την επιστροφή σε κάτι παρελθοντικό, όχι όμως σε ένα νέο σπίτι. Καλό είναι να πεις όχι και στις ανακαινίσεις!

Αποφυγή υπερβολικής κριτικής του εαυτού σου: Μην πέφτεις στην παγίδα της αυτοκριτικής. Αναγνώρισε τις προσπάθειές σου και εκτίμησε την προσωπική σου ανάπτυξη ως σήμερα!

Σκορπιός

Do’s

Έναρξη νέων οικονομικών ασχολιών: Οτιδήποτε νέο σου βγάζει ένα έξτρα εισόδημα, θα ήταν βοηθητικό αυτό το διάστημα.

Οργάνωση budget: Που πηγαίνουν τα χρήματα που βγάζεις; Μήπως είναι καιρός να τα βάλεις κάτω και να δεις αν βγαίνει συν ή μείον το ταμείο;

Life coaching: Οτιδήποτε έχει να κάνει με την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησής σου, αξίζει να το ξεκινήσεις. Έστω αναζήτησε στο TikTok την κυρία με τις θετικές δηλώσεις και πες ‘είμαι ικανή και ελκύω πάντα ο,τι χρειάζομαι!’.

Don’ts

Υποσχέσεις: Με τον Ερμή στάσιμο στον δικό σου 3ο οίκο, καλό είναι να μην πεις μεγάλες κουβέντες, ούτε να δώσεις σημασία στα μεγάλα λόγια των άλλων.

Υπογραφή συμφωνιών: Το να υπογράψεις τώρα μία συμφωνία είναι σαν να λες ‘ναι’ σε κάτι στο οποίο δεν είσαι καθόλου σίγουρος. Μήπως να το ξανασκεφτείς;

Τοξότης

Do’s

Πες ναι σε ασχολίες που σου χαρίζουν ευεξία: Το διάστημα αυτό είναι η απόλυτη ευκαιρία να ασχοληθείς με τον εαυτό σου μέσα – έξω.

Διεκδίκησε χρωστούμενα: Η στασιμότητα προς αναδρομή του Ερμή στο επόμενο από το δικό σου ζώδιο (Αιγόκερω) σου χαρίζει τη δυνατότητα, μα και το κουράγιο να διεκδικήσεις τα χρήματα ή όποια άλλα υλικά αγαθά σου ανήκουν!

Καλλιέργησε το χαρακτήρα σου: Η Νέα Σελήνη ρίχνει επάνω σου το φως, χαρίζοντάς σου την ευκαιρία να βελτιώσεις τα αδύναμα σημεία του χαρακτήρα σου.

Don’ts

Πες όχι στις βιαστικές αγορές: Είναι πιθανό να μετανιώσεις για το πού “χαλάς” τα χρήματά σου.

Ψυχοθεραπεία; Αν θέλεις να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία και να διαρκέσει για καιρό, καλό είναι να αναζητήσεις μία ημερομηνία εκτός της επιρροής της Νέας Σελήνης.

Αιγόκερως

Do’s

Ενεργειακές τεχνικές: Το διάστημα αυτό για εσένα είναι ο,τι καλύτερο για να ασχοληθείς με ενεργειακές τεχνικές (πχ ρέικι) ή άλλες απόκρυφες επιστήμες (πχ αστρολογία). Η σύνδεσή σου με τον εσωτερικό σου κόσμο είναι πολύ δυνατή και σε βοηθά να επιτύχεις.

Υιοθέτησε και πάλι μία παλιά καλή συνήθεια: Είναι σοφό από μέρους σου να εκμεταλλευτείς την κατάσταση του Ερμή από το δικό σου ζώδιο και να εξετάσεις ποιες συνήθειες που ήταν άκρως καλές για το σώμα, την ψυχολογία και την εμφάνισή σου; Μήπως ήρθε η στιγμή να τις επαναφέρεις στην καθημερινότητά σου;
Επανασύνδεση: Δεν είναι απαραίτητο να δεχθείς έναν τοξικό πρώην, αν δεν ανήκει αυτό στα πλάνα σου! Οι επανασυνδέσεις για εσένα θα είναι πάσης φύσεως, οπότε αν σου λείπει το παλιό φιλαράκι από το δημοτικό, ο πρώτος σου έρωτας ή μία παλιά επαγγελματική συνεργασία, κάνε το πρώτο βήμα της επικοινωνίας.

Don’ts

Πες όχι στις μεγάλες αλλαγές στην εμφάνισή σου: Αν σκέφτεσαι να κάνεις κάτι καινούριο στην εμφάνισή σου, να θυμάσαι ότι η πιθανότητα να αλλάξεις γνώμη αργότερα είναι τεράστια.

Μην κουτσομπολεύεις: Με την Νέα Σελήνη στον Τοξότη, δηλαδή ένα ζώδιο πριν από το δικό σου, είσαι επιρρεπής στο να αποκαλύπτεις πληροφορίες που δεν θα έπρεπε. Αντίστοιχα, βέβαια, αποκτάς ευκολότερη πρόσβαση στα μυστικά των άλλων. Οπότε, καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς!

Υδροχόος

Do’s

Βγες έξω και πέρασε τέλεια: Αυτή η Νέα Σελήνη λειτουργεί πολύ θετικά για εσένα. Μπορείς να γνωρίσεις ένα σωρό κόσμο και να περάσεις πανέμορφα!

Πες ναι σε έναν παθιασμένο έρωτα: Δεν είπα εύκολο, είπα παθιασμένο! Η συμμετοχή των κατάλληλων πλανητών που χαρίζουν πάθος είναι παρούσα, όμως παράλληλα θα είναι έντονος ο έρωτας που θα ξεκινήσει αυτό το διάστημα.

Πες ναι στην εκπλήρωση των ονείρων σου: Κάνε όνειρα, κάνε πλάνα και δες ποιες ενέργειες μπορείς να κάνεις για να τα πραγματοποιήσεις.

Don’ts

Πες όχι στην υπερανάλυση: Για ποιο λόγο να υπεραναλύεις τα πάντα; Μήπως χάνεσαι στην λεπτομέρεια και χάνεις την μεγαλύτερη εικόνα; Απόφυγε την προσκόλληση στο παρελθόν: Μην αυτομαστιγώνεσαι για λάθη του παρελθόντος! Ο,τι έγινε, έγινε!

Ιχθύς

Do’s

Πες ναι στη συνάντηση με ένα παλιό φιλαράκι: Το reunion με φίλους αυτή την περίοδο για εσένα είναι ο,τι καλύτερο! Πες ναι! Επίστρεψε σε μία ομαδική ασχολία: Θα χαρούν πολύ τα παιδιά να σε ξαναδούν στην ομάδα του μπάσκετ, του μπαλέτο, της συγγραφικής τέχνης κλπ, που κάνατε παλιά μαζί. Μήπως να περάσεις έστω μία βόλτα να τους δεις;

Επαναξιολόγησε μία παλιά συνεργασία: Αν κάποια εργασιακή ευκαιρία δεν είχε προχωρήσει στο παρελθόν λόγω εξωτερικών παραγόντων, τώρα είναι μία καλή στιγμή να σκεφτείς μήπως την επαναφέρεις.

Don’ts

Μην επενδύεις στο 100% σε νέες φιλίες: Οι φιλίες που δημιουργούνται τώρα ίσως να είναι ιδιοτελείς ή επιφανειακές. Δώσε χρόνο για να καταλάβεις τις προθέσεις του καθενός.

Μην αλλάξεις εργασιακό περιβάλλον: Οι νέες εργασίες δεν ενδείκνυνται, λόγω της αλλαγής της φοράς του Ερμή. Το να αναπτύξεις, όμως, αυτό που τώρα κάνεις, σίγουρα είναι μία καλή επιλογή, ΄τώρα, στην περίοδο της Νέας Σελήνης.

Για περισσότερα αστρο-θέματα κάνε κλικ στο oroskopos.gr