Αποκλειστικό: Τι συμβαίνει τελικά με τον Αντώνη Κανάκη; Γιατί δεν υπογράφει στο Open;
featured

Αποκλειστικό: Τι συμβαίνει τελικά με τον Αντώνη Κανάκη; Γιατί δεν υπογράφει στο Open;

Αποκλειστικό: Τι συμβαίνει τελικά με τον Αντώνη Κανάκη; Γιατί δεν υπογράφει στο Open;

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Μπέζα

Σε τηλεοπτικό θρίλερ εξελίσσεται το τηλεοπτικό μέλλον του Αντώνη Κανάκη.

Όλα έδειχναν ότι ο παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα θα παραμείνει στο Open, μετά και το ραντεβού που είχε κάνει με τον Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Αυγούστου, όπως σας είχε αποκαλύψει το Znews.

Τότε η διοίκηση του καναλιού -και μετά την συμφωνία που είχε κλείσει με την Πόπη Τσαπανίδου- είχε εκφράσει την επιθυμία και του είχε δώσει «γη και ύδωρ» αλλά και μια θέση εκτός των άλλων στον σχεδιασμό του προγράμματος για να παραμείνει στο Open.

Μάλιστα τότε οι όποιες διαφορές φαίνονταν πως είχαν ξεπεραστεί ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως οι δύο πλευρές ήλπιζαν.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές -και ενώ το Open πίεζε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία ώστε να βγουν οι επίσημες ανακοινώσεις-  ο Αντώνης Κανάκης δέχτηκε για πολλοστή φορά πρόταση να επιστρέψει στον ANT1.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες, η επιστροφή του Αντώνη Κανάκη και της ομάδας του θεωρείται από κάποιους στον ΑΝΤ1 δεδομένη. Μάλιστα κάποιοι λένε πως η πρόταση που έχει δεχτεί θα φέρει ντόμινο τηλεοπτικών εξελίξεων,  με τον Θεσσαλονικιό παρουσιαστή να είναι έτοιμος να πάρει όχι μόνο την «εκδίκησή» του αλλά και την παρτίδα στο τηλεοπτικό σκάκι που άφησε κάποτε μισή στο κανάλι του Αμαρουσίου.

Να θυμίσουμε πως από το κανάλι του Αμαρουσίου είχε φύγει πριν από δύο χρόνια, εν μια νυκτί και με πολύ τηλεοπτικό παρασκήνιο μετά από 21 χρόνια επιτυχημένης πορείας στη βραδινή ζώνη του σταθμού.

Μάλιστα το μήνυμα που είχε αναρτήσει τότε στα social media μεταξύ άλλων είχε αναφέρει στο παρασκήνιο που είχε οδηγήσει στην αποχώρησή του από τον ΑΝΤ1:

«Μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια τέτοια απόφαση θα μπορούσαν να με οδηγήσουν μια σειρά λόγων κυρίως αρχής και διάρρηξης της εμπιστοσύνης.

Επιλέγω να αναφερθώ μόνο σε έναν, ώστε με την ευκαιρία αυτή να τοποθετηθούν και κάποια πράγματα στη θέση τους.

Σχετικά πρόσφατα καλλιεργήθηκε στο τηλεοπτικό παρασκήνιο μία παράδοξη φήμη, βάσει της οποίας μου χρεώθηκαν αποφάσεις που προφανώς και δεν θα μπορούσαν να ήταν δικές μου.
Αποφάσεις που όπως είναι αυτονόητο πάρθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον ΑΝΤ1, πριν μάλιστα μου ανατεθεί η καλλιτεχνική επιμέλεια της late night ζώνης (η οποία καλλιτεχνική επιμέλεια παρά τις τότε σχετικές ανακοινώσεις, δεν υλοποιήθηκε ποτέ έως και σήμερα).

Καθ’ όλο αυτό το χρονικό διάστημα που η τελείως αντίθετη με την επαγγελματική μου δεοντολογία εν λόγω φήμη καλλιεργήθηκε και δημοσιοποιήθηκε, ο ΑΝΤ1 δεν διέψευσε ή ξεκαθάρισε ποτέ και με κανέναν τρόπο το ότι οι αποφάσεις αυτές ήταν δικές του, όπως θεωρώ πως όφειλε να πράξει τη στιγμή που δημοσίως χρεώνονταν σε έναν συνεργάτη του. Αντιθέτως, ακόμα και ενεργά, συνέβαλε στο να δημιουργηθεί και να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η ψευδής αυτή φήμη, πως δηλαδή συγκεκριμένες επιλογές που αποκλειστικά το ίδιο το κανάλι έκανε και εφάρμοσε σχετικά με πρόσωπα και εκπομπές της περσινής αλλά και της φετινής σεζόν, ήταν δικές μου επιλογές ή εισηγήσεις (!!!).

Βεβαίως, κανένα ρόλο δεν θα μπορούσε να παίξει στην απόφασή μου να αποχωρήσω η ύπαρξη της οποιασδήποτε ψευδούς φήμης.
Η στάση όμως του ΑΝΤ1 απέναντί της και η συμβολή του στη δημιουργία και διάδοσή της, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο»  είχε γράψει τότε.