ΕΡΤ: Όλες οι σειρές που ετοιμάζει, παλιές και νέες  – Το comeback του Σπύρου Παπαδόπουλου με το «Κάνε ότι κοιμάσαι»
featured

ΕΡΤ: Όλες οι σειρές που ετοιμάζει, παλιές και νέες – Το comeback του Σπύρου Παπαδόπουλου με το «Κάνε ότι κοιμάσαι»

ΕΡΤ: Όλες οι σειρές που ετοιμάζει, παλιές και νέες  – Το comeback του Σπύρου Παπαδόπουλου με το «Κάνε ότι κοιμάσαι»

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα της ΕΡΤ και τη νέα σεζόν καθώς η κρατική τηλεόραση έχει μπει ξανά για τα καλά στο μονοπάτι της μυθοπλασίας.

Τι σειρές θα δούμε λοιπόν από Σεπτέμβρη;

«Μια νύχτα του Αυγούστου»

Αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η σειρά που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της βραβευμένης συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ και αποτελεί τη συνέχεια του «Νησιού».

Η νέα δραματική σειρά διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’50, και έχει στο επίκεντρό της τη δολοφονία της Σοφίας (που έπαιζε η Ευγενία Δημητροπούλου) από τον σύζυγό της, Ανδρέα Βανδουλάκη (που υποδύεται ο Γιάννης Στάνκογλου), όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον καλύτερό του φίλο.

Η Ζωή Σγουρού θα σκηνοθετήσει το σενάριο του Παναγιώτη Χριστόπουλου, ενώ στο καστ των πρωταγωνιστών συμπεριλαμβάνονται πολλοί γνωστοί και καταξιωμένοι ηθοποιοί.

Μάλιστα από το καστ του Νησιού θα ξαναδούμε την Γιούλικα Σκαφιδά, τον Αλέξανδρο Λογοθέτη αλλά και την Ευγενία Δημητροπούλου.

Τα γυρίσματα της νέας σειράς, που θα ολοκληρωθεί σε 14 επεισόδια έχουν ήδη ξεκινήσει.

Παίζουν: Γιώργος Καραμίχος (Μανώλης), Μαρία Καβογιάννη (Αγαθή), Γιάννης Στάνκογλου (Αντρέας Βανδουλάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Μαρία Πετράκη), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Νίκος), Μαρία Πασσά (Σοφία 8 χρόνων), Γιώργος Συμεωνίδης Χρόνης (55 χρόνων), Κώστας Ανταλόπουλος (Σταύρος), Έλενα Τοπαλίδου (Φανή 50 χρόνων), Αινείας Τσαμάτης (Μάκης 35 χρόνων), Ελεάννα Φινοκαλιώτη (Φωτεινή), Έκτορας Λιάτσος (Αντώνης), Μιχάλης Αεράκης (Αλέξανδρος Βανδουλάκης), Ευγενία Δημητροπούλου (Άννα Πετράκη), Λεωνίδας Κακούρης, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου (Όλγα 35 χρόνων), Βαγγέλης Λιοδάκης (Σαριδάκης, δεσμοφύλακας), κ.ά.

«Φλόγα και άνεμος»

Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος», που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα τη νέα σεζόν, και βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα.

Μέσα από 12 συναρπαστικά επεισόδια, μ’ ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας. Ένας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Μάλιστα τις δυο θρυλικές προσωπικότητες θα υποδυθούν ο Άρης Λεμπεσόπουλος και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που θα έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

«Τα νούμερα»

Ζωντανή μουσική, χορός, σάτιρα, μαγεία, stand up comedy και ξεχωριστοί καλεσμένοι σε ρόλους-έκπληξη ή αλλιώς «Τα νούμερα»… Ναι, αυτός είναι ο τίτλος μιας πραγματικά πρωτοποριακής εκπομπής που ετοιμάζει ο Φοίβος Δεληβοριάς για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και έρχεται στις οθόνες μας από τον Σεπτέμβριο, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1!

Η νέα μουσική κωμωδία 24 επεισοδίων, σε πρωτότυπη ιδέα του Φοίβου Δεληβοριά και του Σπύρου Κρίμπαλη και σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, δεν θα είναι μια ακόμα μουσική εκπομπή ή ένα τηλεοπτικό σόου με παρουσιαστή τον τραγουδοποιό. Είναι μια σειρά μυθοπλασίας, στην οποία η πραγματικότητα θα νικιέται από τον σουρεαλισμό. Είναι η ιστορία ενός τραγουδοποιού και του αλλοπρόσαλλου θιάσου του, που θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν στη σύγχρονη Αθήνα τη «Μάντρα» του Αττίκ.

«Το βραχιόλι της φωτιάς»

Πρόκειται για μια μίνι σειρά 7 επεισοδίων βασισμένη στο γνωστό, ομώνυμο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας – Μαγρίζου και αφηγείται το δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας τον 20ό αιώνα ξεκινώντας από το 1917 και τις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν στην εβραϊκή συνοικία της Θεσσαλονίκης ξεσπιτώνοντας την οικογένεια της Μπενούτα.

Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Γιώργος Γκικαπέππας και το σενάριο οι επιτυχημένοι σεναριογράφοι Νίκος Απειρανθίτης και Σοφία Σωτηρίου.

Από τα ονόματα που έχουν «κλειδώσει» είναι η Ελισάβετ Μουτάφη που θα υποδυθεί την «Μπενούτα», τη μάνα μίας εβραϊκής οικογένειας, η ιστορία της οποίας ξεκινά το 1917 στην Θεσσαλονίκη με τη μεγάλη πυρκαγιά στην εβραϊκή συνοικία, και περνά από τη φρίκη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

«Κάνε ότι κοιμάσαι»

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος επιστρέφει στη μυθοπλασία με μια αστυνομική σειρά με στοιχεία νουάρ σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη και σενάριο Γιάννη Σκαραγκά.

Στη σειρά θα δούμε μια πλειάδα ηθοποιών, από τη Μαρίνα Ασλάνογλου, την Έμιλυ Κολιανδρή και Φωτεινή Μπαξεβάνη μέχρι τη Νικολέτα Κοτσαηλίδου και τον Τάσο Γιαννόπουλο.

Ήδη έγινε η πρώτη ανάγνωση του σεναρίου.

Οι σειρές που θα συνεχίσουν

Με νέα επεισόδια  θα συνεχίσουν οι αγαπημένες σειρές «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», «Τα καλύτερά μας χρόνια» αλλά και το «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ».

Ειδικά η τελευταία θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβρη, με ακόμη δέκα επεισόδια.