ΕΡΤ: Αυτές είναι οι νέες σειρές που ετοιμάζει – Οι λεπτομέρειες για το καστ και την υπόθεση
featured

ΕΡΤ: Αυτές είναι οι νέες σειρές που ετοιμάζει – Οι λεπτομέρειες για το καστ και την υπόθεση

ΕΡΤ: Αυτές είναι οι νέες σειρές που ετοιμάζει – Οι λεπτομέρειες για το καστ και την υπόθεση

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Μπέζα για το Znews

Δυναμικά σκοπεύει να μπει η ΕΡΤ στη μυθοπλασία και την επόμενη σεζόν βλέποντας πόσο έχει αγκαλιάσει το τηλεοπτικό κοινό τις φετινές σειρές της και συγκεκριμένα τη μεταφορά μυθιστορημάτων.

Έτσι θα συνεχίσει να επενδύει στον τομέα αυτό και βάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά.

Εκτός από τις καθημερινές σειρές -όπως το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» που θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν- η δημόσια τηλεόραση θα εντάξει στο νέο της πρόγραμμα και νέες που φιλοδοξεί να αγκαλιάσει το τηλεοπτικό κοινό.

Ήδη η ΕΡΤ έχει ανακοινώσει ότι την επόμενη σεζόν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Βικτόρια Χίσλοπ τόσο με την πολυσυζητημένη σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου» όσο και με τη συνέχεια του «Νησιού».

Επίσης ο Μανούσος Μανουσάκης αποκάλυψε πρόσφατα ότι «κουβεντιάζουμε με την ΕΡΤ να συνεχίσουμε τα διηγήματα και να κάνουμε τώρα 6 επεισόδια σε κάθε διήγημα αυτή τη φορά».

Η δημόσια τηλεόραση όμως έχει δώσει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα δύο ακόμη σειρών που εγκρίθηκαν και που θα προστεθούν στη «φαρέτρα» του νέου προγράμματος του καναλιού και σας τις παρουσιάζουμε.

«Φλόγα και άνεμος»

Έχοντας περάσει με άριστα φέτος τη μεταφορά στη μικρή οθόνη σειρών εποχής όπως το «Αγάπη παράνομη», η ΕΡΤ  έχει ήδη «στα σκαριά» άλλη μια δραματοποιημένη σειρά εποχής που θα έχει στο επίκεντρό της τον έρωτα της Κυβέλης με τον «Γέρο της Δημοκρατίας», Γεώργιο Παπανδρέου.

Η τηλεοπτική υπερπαραγωγή δώδεκα επεισοδίων, θα λέγεται «Φλόγα και άνεμος», φέρει την υπογραφή της Ρέινα Εσκενάζυ και θα ξεκινήσει τα γυρίσματα μετά το Πάσχα στη Χίο.

Η σειρά θα βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Στέφανου Δάνδολου.

Το «Φλόγα και άνεμος» φιλοδοξεί να μας μεταφέρει σε μια εποχή ορόσημο για τη νεότερη ελληνική ιστορία. Μάλιστα τις δυο θρυλικές προσωπικότητες θα υποδυθούν ο Άρης Λεμπεσόπουλος και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που θα έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Μέσα από ανέκδοτες επιστολές, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες, έρχονται στο φως η ζωή της θρυλικής Κυβέλης και η ταραχώδης σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου και ζωντανεύουν αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής.

Η υπόθεση της σειράς

Το καλοκαίρι του 1920 η Κυβέλη Αδριανού, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του ελληνικού θεάτρου, θα βρεθεί στη Χίο. Γενικός Διοικητής του νησιού είναι ένας γοητευτικός νεαρός, ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Εκείνη είναι παντρεμένη. Το ίδιο κι αυτός. Η εμβληματική πρωταγωνίστρια και ο πολιτικός ζουν για χρόνια έναν θυελλώδη παράνομο έρωτα ώσπου ενώνονται με τα δεσμά του γάμου και γίνονται ένα από τα μυθικά ζευγάρια του εικοστού αιώνα.

Όμως, οι παράφορες αγάπες είναι πάντα σπαρμένες με αγκάθια.

Το φθινόπωρο του 1968 η Κυβέλη είναι μια ραγισμένη ύπαρξη, ο «Γέρος της Δημοκρατίας» κείτεται στο φέρετρό του και η Ελλάδα ασφυκτιά μέσα στο σκοτάδι της δικτατορίας. Την ίδια ώρα, η μοίρα τους συνδέεται με μια ομάδα ανθρώπων που αναζητούν τη δική τους λύτρωση, πρόσωπα ανώνυμα αλλά και πρόσωπα της Ιστορίας…

«Το βραχιόλι της φωτιάς»

Ένα ακόμη σίριαλ εποχής που αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα στις αρχές του Ιούνη είναι «Το βραχιόλι της φωτιάς».

Πρόκειται για μια μίνι σειρά 7 επεισοδίων βασισμένη στο γνωστό, ομώνυμο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας – Μαγρίζου και αφηγείται το δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας τον 20ό αιώνα ξεκινώντας από το 1917 και τις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν στην εβραϊκή συνοικία της Θεσσαλονίκης ξεσπιτώνοντας την οικογένεια της Μπενούτα.

Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Γιώργος Γκικαπέππας και το σενάριο οι επιτυχημένοι σεναριογράφοι Νίκος Απειρανθίτης και Σοφία Σωτηρίου.

Από τα ονόματα που έχουν «κλειδώσει» είναι η Ελισάβετ Μουτάφη που θα υποδυθεί την «Μπενούτα», τη μάνα μίας εβραϊκής οικογένειας, η ιστορία της οποίας ξεκινά το 1917 στην Θεσσαλονίκη με τη μεγάλη πυρκαγιά στην εβραϊκή συνοικία, και περνά από τη φρίκη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Γιώργος Καραμίχος, ο Μιχάλης Ταμπακάκης, η Βασιλική Τρουφάκου και ο Σπύρος Σταμούλης φαίνεται πως έχουν δώσει τα χέρια με τους υπεύθυνους της σειράς για να βρίσκονται στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ωστόσο, το καστ των ηθοποιών δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η υπόθεση της σειράς

Όλα καίγονται εκτός από ένα πολύτιμο κειμήλιο, που αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε γεγονότα και ανθρώπους με κοινή μοίρα: το βραχιόλι της φωτιάς.

Η Μπενούτα με τα παιδιά της βρίσκονται στο σπίτι. Ένας τσιγγάνος, ο Αγγελής, τους διασώζει την τελευταία στιγμή. Τους μεταφέρει στον καταυλισμό του, μακριά απ΄ τον όλεθρο. Μεγάλο μέρος της πόλης καταστρέφεται. Ένα πολύτιμο κόσμημα σώζεται. Ένα κειμήλιο που συνδέει ανθρώπους και γεγονότα. Εβραίους και Τσιγγάνους. Δυο λαούς με διαφορετική κοσμοαντίληψη αλλά με πεπρωμένο κοινό. Πόλεμος, ναζιστική θηριωδία, Άουσβιτς. Οι σκληρές σελίδες του Ολοκαυτώματος. Η οδύσσεια ενός βραχιολιού.