«Καζάνι που βράζει» η ΕΡΤ – Ποια στελέχη κινδυνεύουν και ποια μπορούν να… «κοιμούνται» ήσυχα;
BeZnews

«Καζάνι που βράζει» η ΕΡΤ – Ποια στελέχη κινδυνεύουν και ποια μπορούν να… «κοιμούνται» ήσυχα;

«Καζάνι που βράζει» η ΕΡΤ – Ποια στελέχη κινδυνεύουν και ποια μπορούν να… «κοιμούνται» ήσυχα;

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Μπέζα για το Znews

Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει αυτή την περίοδο η ΕΡΤ. Στους πάνω ορόφους του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής κάποιοι ανοίγουν σαμπάνιες και άλλοι περιμένουν πάνω από το ακουστικό του τηλεφώνου για το τι μέλλει γενέσθαι με τη θέση τους.

Το παρασκήνιο στους διαδρόμους της ΕΡΤ -εκτός των άλλων- έχει άρωμα εκλογών. Και όλα είναι σε εξέλιξη

Τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης στην ενημέρωση, σε συνδυασμό με τα «παρατράγουδα» που έχουν δει το φως της δημοσιότητας – όπως ο ρεπόρτερ που μετέδιδε από την «πρώτη γραμμή του πολέμου» στην Ουκρανία ενώ ήταν στην Κυψέλη- εκτός από προβληματισμό ήταν και μια καλή αφορμή για να πληρώσει κάποιος τα κακώς κείμενα του Ραδιομεγάρου.

Τα υψηλά κονδύλια που δαπανήθηκαν και δαπανώνται για τις παραγωγές της δημόσιας τηλεόρασης, που δεν έφεραν τα προσδοκώμενα, ξεχείλισαν το ποτήρι.

Οι γκρίνιες και η δυσαρέσκεια θα μπορούσαν να ξεχαστούν και όλοι να είναι ευχαριστημένοι με τις προσλήψεις που θέλουν να γίνουν πριν η Βουλή σφυρίξει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

ΕΡΤ, ώρα μηδέν!

Στο τραπέζι έχουν πέσει όλα τα σενάρια, με όλους τους εμπλεκόμενους να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.

Το ρεπορτάζ θέλει τόσο ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γιώργος Γαμπρίτσος να μην περνάνε και τις καλύτερες μέρες τους στην κρατική τηλεόραση.

Ωστόσο προς το παρόν και μέχρι την ημέρα που θα υπάρχει καταληκτική απόφαση για το αν θα γίνουν εκλογές, δεν αναμένεται κάποια αλλαγή τουλάχιστον ως προς τον Κωνσταντίνο Ζούλα.

Κάποιοι όμως σιγοψιθυρίζουν πως δεν ισχύει το ίδιο και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, που θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως θα ζητήσει, αν ήδη δεν το έχει κάνει, μετά το ταξίδι του στην Αμερική, να αποχωρήσει αφού γνωρίζει καλά πως η παραμονή του στο Ραδιομέγαρο δεν είναι υπέρ του.

Η έλευση του Γιώργου Κουβαρά, όπως πρώτο σας είχε γράψει το Ζnews, μπορεί για κάποιους να είναι «εφιάλτης» αφού δεν ξέρουν πότε θα βρεθούν εκτός των τηλεοπτικών πλατό.

Και αυτό διότι θεωρείται ότι ο ρόλος του δεν θα μείνει  μόνο στην παρουσίαση των δύο εκπομπών εν όψει εκλογών.

Από τους υψηλά ιστάμενους που θα πάνε διακοπές και θα γυρίσουν έχοντας διασφαλίσει την θέση τους, αφού ανανέωσαν για έναν ακόμη χρόνο, είναι ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, Φώτης Καφαράκης και ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου.

Πρόκειται για δύο πρόσωπα που λειτουργούν ως «συνδετικοί κρίκοι» και πολλές φορές δρουν «πυροσβεστικά».

Το ρεπορτάζ τρέχει…