«Ο όρκος» – Αποκλειστικό: Διαβάστε τι θα γίνει στα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς μία εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα της
featured

«Ο όρκος» – Αποκλειστικό: Διαβάστε τι θα γίνει στα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς μία εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα της

«Ο όρκος» – Αποκλειστικό: Διαβάστε τι θα γίνει στα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς μία εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα της

Ο Γιώργος Μπέζας εξασφάλισε την υπόθεση για το Znews

«Ο όρκος» λέγεται η νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ που μπαίνει στο καλεντάρι της και θα ξεκινήσει να προβάλλεται από το ερχόμενο Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 22.00 με διπλό επεισόδιο.

Η κρατική τηλεόραση φαίνεται πως μετά την επιτυχία που έκανε η «Αγάπη Παράνομη» – σημειώνοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης – έχει βάλει τον πήχη ψηλά. Οι ιθύνοντες είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της μυθοπλασίας στο κρατικό κανάλι, αφού σε μια ζώνη δύσκολη, όπως αυτή της prime time του Σαββατόβραδου φαίνεται πως το τηλεοπτικό κοινό ξανάβαλε την ΕΡΤ στο ζάπινγκ του.

«Ο όρκος», ένα συγκλονιστικό σύγχρονο υπαρξιακό δράμα αξιών με αστυνομική πλοκή, σε σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου και σενάριο Τίνας Καμπίτση, με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Στάνκογλου και την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, και πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, είναι η νέα σειρά 36 επεισοδίων, που θα καθηλώσει τους τηλεθεατές, στην ΕΡΤ1.

Το story της σειράς

Ο Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου) είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας σ’ έναν ευτυχισμένο γάμο με τη δικηγόρο Ηρώ Αναγνωστοπούλου (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), με την οποία έχουν αποκτήσει μια πανέξυπνη κόρη, τη Μελίνα (Μαρία Σιαράβα).

Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει το βράδυ των γενεθλίων του, στην εφημερία του, όταν του φέρνουν νεκρές, από τροχαίο, τη γυναίκα του και την κόρη του. Ο Άγγελος τα χάνει όλα μέσα σε μια νύχτα: την οικογένειά του και την πίστη του. Αυτό τον οδηγεί στην άρνηση της πραγματικότητας αλλά και της ζωής. Φεύγει από το νοσοκομείο, απομονώνεται στο πατρικό του στη λίμνη. Παραιτείται…

Όταν, κάποια στιγμή, σ’ ένα ερημικό στενό, στο κέντρο της Αθήνας, μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η Λουΐζα, τον παρακαλεί να τη βοηθήσει να γεννήσει και να μην τη αφήσει αβοήθητη στον δρόμο, ο Άγγελος δεν μπορεί να αρνηθεί.

Ο Άγγελος, ο οποίος ύστερα από ένα τυχαίο γεγονός έχει βάσιμες υποψίες ότι το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα, τελικά πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος, μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν οι ικανότητες και ο ηρωικός χαρακτήρας των μελών της ομάδας.

Μέσα από έρωτες, που γεννιούνται ή  διαλύονται, σχέσεις που αναπτύσσονται ή κοντράρονται, αναδρομές στο παρελθόν και ένα μυστήριο που συνεχώς αποκαλύπτεται, ο δρόμος θα μεταμορφώσει τους ήρωες και θα κάνει τον Άγγελο να ξαναβρεί την πίστη του στη ζωή και στην Ιατρική.

Αποκλειστικά η υπόθεση των δύο πρώτων επεισοδίων

Το Ζnews και ο Γιώργος Μπέζας σας παρουσιάζουν αποκλειστικά τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας σειράς.

Το πρώτο επεισόδιο έχει τίτλο «Η επιστροφή».

Ο Άγγελος Ράπτης είναι ίσως ο καλύτερος γενικός χειρούργος της Ελλάδας και μέλος μιας ευτυχισμένης οικογένειας. Ένα τροχαίο του τα παίρνει όλα μέσα σε μια νύχτα, καθώς τον φέρνει αντιμέτωπο με τα νεκρά σώματα της γυναίκας (Ηρώς) και της κόρης του (Μελίνας) στο νοσοκομείο όπου εργάζεται.

Ο Άγγελος τα παρατάει όλα και φεύγει από την Αθήνα. Η επιστροφή του, έναν χρόνο μετά, μια πρόωρη γέννα στον δρόμο και μια απρόσμενη γνωριμία τον κάνουν να αναρωτηθεί αν, τελικά, ο θάνατος της γυναίκας και της κόρης τους ήταν τυχαίος.

«Η ανθρωπιά» είναι ο τίτλος του δεύτερου επεισοδίου της σειράς.

Ο Άγγελος, προκειμένου να εξιχνιάσει το τροχαίο της Ηρώς και της Μελίνας για το οποίο φαίνεται ότι φταίει ένας άστεγος, δέχεται να ηγηθεί του εθελοντικού προγράμματος «Ιατρικής του Δρόμου». Το πρόγραμμα, εμπνευστής  του οποίου είναι ο αδελφός του Παύλος, θα υλοποιηθεί με τις χορηγίες του εφοπλιστή Ζαφείρη.

Ο Άγγελος, ψάχνοντας τα χαρτιά της Ηρώς, ανακαλύπτει ότι ο εφοπλιστής γνωριζόταν με τη γυναίκα του, παρόλο που ο ίδιος συμπεριφέρεται σαν να μην τη γνωρίζει. Κι ενώ πιστεύει ότι δεν θα ξαναχειρουργήσει, το μαχαίρωμα ενός άντρα στη μηριαία αρτηρία στον δρόμο και η γνωριμία του με την Πάτι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του.