«Η αληθινή φιλία απ’ την κλίκα είναι μια μπιφτέκα δρόμος»
featured

«Η αληθινή φιλία απ’ την κλίκα είναι μια μπιφτέκα δρόμος»

«Η αληθινή φιλία απ’ την κλίκα είναι μια μπιφτέκα δρόμος»

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος κάνει μια βόλτα στα «Λουτρά της Ωραίας Φάρμας» και παρακολουθεί τον χωρισμό του «μερακλή του τράπερ»

Το λοιπόν… που έλεγε κι ο πατέρας μου: Όποιος με ξαναπεί μικροπρεπή που πλοκάρω στα Social Media, όσους δε γουσταριζόμαστε, έχουμε μαλώσει, ή απλά, δεν έχω την όρεξή τους για μια συγκεκριμένη περίοδο θα του βάλω ν’ ακούσει Σνίκαρο. Ο τύπος, όμορφα και ξηγημένα, τσεκουράτα και καπετανέικα έκατσε κι έσβησε απ’ το Insta τις φωτογραφίες με την Ηλιάνα. Προσέχτε: Δεν πάτησε ένα κουμπάκι σε ένα δέκατο του δευτερολέπτου που έγραφε «Πλοκ Μωρή Αρρώστια». Ο μερακλής Τράπερ έκατσε και έσβησε μία-μία τις φωτογραφίες (θέλει χρόνο αυτό, δεν το λες και «συνέντευξη Μουτσινά στο «Καλό Μεσημεράκι»). Όχι τίποτα, έχει και την τηλεργασία στα «Φρουτάκια», πότε να τα προλάβει όλα; Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, επέστρεψε για τα λεγόμενα «ρέστα» και έσβησε και μια τελευταία φωτογραφία που του είχε ξεφύγει, ο Μύστης.

Εμένα, δεν με νοιάζει, ούτε και με κόφτει, αν τα παιδιά χώρισαν (αυτά τα είπαν πρώτοι το Znews και το «Το Πρωινό», όταν site-psyxoules μιλούσαν για «άδειασμα» απ’ την Παπαγεωργίου ζητωκραυγάζοντας «γιούπιιι»). Τι βλέπουμε εδώ, όμως, από τον Σνίκαρο, αδέλφια μου; Ένα Insta-ξενέρωμα για τη σχέση του που σίγουρα δεν φέρει τη στάμπα «Approved by Elena Xristopoulou». Εγώ σας φταίω μετά;

Δεν είδα όμως κανέναν να κάνει βίντεο-αφιέρωμα: «Τσάκαλοι της Σόουπιτς που έσβησαν τη σχέση τους απ’ το Insta σα να μην υπήρξε ποτέ», μόνο στον Ουγγαρέζο καταπίνετε τα πλοκ με σπικάζ, σα γλάροι. Καλά μου κάνετε, όμως. Γι’ αυτό δεν θα καταφέρω ποτέ να γίνω Σνίκαρος, ρε γαμώτο και όποια «ανεβάζω» στο Insta, ως μέρος της ζωής μου εκείνη την περίοδο θα παραμένει εκεί, σαν μετάλλιο. Άμα θέλετε, φέρτε και τις σβησμένες φωτογραφίες της Ηλιάνας να τις ανεβάσω στο δικό μου, προφίλ. Δε γαμιέται. Αυτός είμαι…

Κολλάει τώρα – έτσι που το έφερε η κουβέντα – ένα ρομαντικό κομμάτι. Δείτε τη σκηνή απ’ το Dirty Dancing και φυσικά, τον τελευταίο χορό, μιας και «Nobody puts Baby in the corner…», ακούς Σνικ; «The Time of My Life» από Bill Medley και Jennifer Warnes… Πάμε να το «κουμπώσουμε» για να ξεκινήσουμε, αδέλφια μου.

ΑΝΑCKOΠΟCIC

Στην μπαρουτοκαπνισμένη Σόουπιτς αυτή την εβδομάδα, αδέλφια μου, ο Μουτσινάς εξακολουθεί να τρολάρει το εμβόλιο, μέσα απ’ τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, λες και φίλοι του δεν νόσησαν, ή στο άκουσμα «ΜΕΘ» καταλαβαίνει κάποιον τράπερ, φίλο του Μέντε Φουέρτε, να πούμε.

Οι Δομινικολλητοί (Τζέημς-Αμιγιάμι-Νίκος), σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρωινού», έφαγαν μπαμπέσικα τον Καλίδη αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει οικειοθελώς απ’ το Σορβάιβο, γιατί η ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΙΛΙΑ απ’ την κλίκα είναι μια μπιφτέκα δρόμος. Κατά τα άλλα, η οικογένεια της Μαριαλένας φέρεται να έχει μάνατζερ, ο οποίος προφανώς θα ενέκρινε και τη συνέντευξη με τις απαξιωτικές δηλώσεις της κας Γιωργίας (μαμάς της Μαριαλένας) στο περιοδικό ΟΚ! εναντίον του Σάκη, λες κι αυτός δεν έχει μάνα να στεναχωρηθεί.

Εδώ ήταν που γράψαμε ότι η συνεργασία Μαριαλένας και Σάκη με τον Ατζούν είναι συνειδητή και πως, ό,τι παρακολουθούμε αποτελεί προϊόν συναίνεσης. Πρώτος, μάλιστα, είπα ότι δε νομίζω οι δύο παίχται να είναι μαζί, αφού επιστρέψουν. Άλλο όμως αυτό και άλλο να μπλέκουμε οικογένειες, ρε παιδιά. Είπαμε: μανάδες δε βρίζουμε, μαλλιά δεν τραβάμε. Μινγουάηλ στο Μίκυ Σίτυ, η Τσεηλό τα ξανα-έφτιαξε, λέει, με τον πρώην της, Πενάφλε και ο νυν της, ο Ροτρίκε «έπεσε απ’ωτα σύννεφα». Γουαδαφά; Μόδα έγινε; Μήπως έχει κάτι το νερό; Δηλαδή ο Λιβάνης είναι ο «Ροτρίκε των Φτωχών»;

Και μέσα σε όλον αυτόν τον χαμό μιας τηλεόρασης που κάνει σβούρες γύρω απ’ τον εαυτό της αποφεύγοντας να δει απέναντι, τους τηλεθεατές και τις ζωές τους, το πλάνο της δημοσιογράφου Έφης Αλεβίζου να «λυγίζει» την ώρα που μεταδίδει τις λεπτομέρειες του ανατριχιαστικού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά αποτελεί ελπίδα. Μακάρι να μην υπήρχαν καν τέτοια περιστατικά για να καταλάβουμε αν η τηλεόραση που εμπιστευόμαστε για να ενημερωθούμε, να γελάσουμε και να εκπαιδευτούμε ενίοτε, νιώθει κάτι, οτιδήποτε…

Σορβάιβο: Παραμύθι Χωρίς Όραμα

«Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου» που έλεγε και η μάνα μου, ρε αδέλφια μου… Πόσες φορές να πω ότι οι παίχτες του Σορβάιβο της Ατσούν εποχής δεν είναι συμμετέχοντες, μήτε υπάλληλοι, αλλά συνεργάτες του Τούρκου; Τρέξαμε εμείς να τσακωθούμε: Αχόρταγος ο Ατζούν «ξεζουμίζει» ανθρώπους για τα λεφτά… Αχάριστος ο Τζέημς θέλει να κάνει ηρωική έξοδο και να επιστρέψει στη Ρόδο για διακοπάρες… Εκβιάζει ο Ατζούν, δεν έχει ανάγκη από λεφτά ο Τζέημς… Και στη μέση όλες οι εκπομπές που «ξεβρακώθηκαν» την Τρίτη περιμένοντας να αποχωρήσει οικειοθελώς ο Μπόγδανος. Και φάάάπ, πάει ο Τζέημς και τώρα, ο Νίκος. Αυτά δεν είναι ρεπορτάζ, οι προτάσεις στα πόδια της Σπυροπούλου από τρεις διαφορετικές εταιρείες παραγωγής είναι…

Για μένα, το να τρωγόμαστε βοηθά μόνο τις 400 «κλεισμένες» σύμφωνα με τον μάνατζερ-Ντάφυ στο «Πρωινό» συναυλίες του καλλιτέχνη το καλοκαίρι. Μην ψάχνετε Ήρωα-Τζέημς και Αδίστακτο-Ατζούν σ’ αυτό το παραμύθι επιβίωσης. Εκμεταλλευτή-Τζέημς και Αφελή-Ατζούν που «πιάστηκε στο ραχάτι» απ’ τον «Ροδίτη Πρίγκιπα». Πρόκειται για μια συνεργασία που πάει καλά. Ακριβώς γι’ αυτό, ο Τούρκος ζήτησε επέκτασή της με την αντίστοιχη αμοιβή. Ο συνέταιρος δεν συναινεί – η συνεργασία λύνεται – καλή επιστροφή Τζέημς – ζήτω ο Ασημακόπουλος.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε στα Social Media όταν παθιαζόμαστε υπέρ της μίας, ή της άλλης πλευράς…Αυτό που δεν καταλαβαίνει ακόμη και ο ίδιος ο ΣΚΑΪ που αμέσως έσπευσε μέσω Μαλέσκου-Μουτσινά να περιφρονήσει τον Τζέημς που αποφάσισε να αποχωρήσει και να τους «χαλάσει» το φαγοπότι είναι πως ανεξαρτήτως «γυρίσματος» η μπιφτέκα του Σορβάιβο θα συνεχίσει να ψήνεται και απ’ ό,τι φαίνεται και για τις επόμενες σεζόν.

Στα Λουτρά της Ωραίας Φάρμας

Έστω μια πολυκατοικία, όπου όλοι διαμένουν γυμνοί. Έτσι θέλουν, έτσι κάνουν και μαγκιά τους. Από κάτω μαζεύονται οι νοικοκυραίοι να δουν κάναν γυμνό «ν’ ανοίξει το μάτι τους». Βγαίνει λοιπόν, ο γυμνός του 3ου στο μπαλκόνι να τινάξει τα πατάκια – πιο γυμνός κι από παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου. Παραπέρα, αράζει ο γυμνός του 1ου να πιει το Χέμο του. Παίρνει χαμπάρι τον γείτονα κι αναφωνεί με θαυμασμό: «Αυτά είναι πατάκια, γειτονάρα μου. Τρέλανέ με». Ένας απ’ αυτούς που ξεροσταλιάζουν από κάτω βλέπει το περιστατικό, υψώνει το χέρι και δείχνοντας φωνάζει με την άνεση ντυμένου: «Μα πώς μιλάει έτσι ο γυμνός στον γυμνό;»

Φταίει ο τύπος που βγήκε γυμνός στο μπαλκόνι της γυμν-ολοι-κατοικίας; Φταίει ο επίσης γυμνός γείτονας που τον έκανε ρεζίλι με την προσφώνησή του, ή ο ντυμένος θεατής που κράζει αυτό που περίμενε τόση ώρα να δει;

Κάπως έτσι αισθάνομαι, αδέλφια μου, βλέποντας τα πλάνα των καλλίπυγων παιχτριών στη «Φάρμα» να παίρνουν το μπάνιο τους με «θερμοσίφωνα» τη Μαρία την αγρότισσα στο υπαίθριο λουτρό, όσο περνά απ’ έξω, ο Ιατρόπουλος τραγουδώντας αμανέδες, ενώ εμείς απ’ τον καναπέ κατηγορούμε τον στεγνό, ή την βρεγμένη, ανάλογα με το πόσο «καθαροί» νιώθουμε.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος: Την Παναγιώταρου και την Κατσογρεσάκη δεν τις βουρτσίζουν με το ζόρι, τον Ιατρόπουλο δεν τον σπρώχνουν να περάσει μπροστά απ’ τα λουτρά, οι κάμερες δεν είναι κρυμμένες και το τηλεκοντρόλ στο χέρι σου, έχει μπαταρίες… Αυτό που θέλω να πω είναι να επιλέγουμε να βλέπουμε τηλεόραση για να τη χαιρόμαστε, αδέλφια μου και όχι για να κατακρίνουμε νιώθοντας πιο καθαροί απ’ τους πλυμένους. Κι εγώ το κάνω, ως τηλεθεατής – δεν το παίζω υπεράνω – αλλά μαλακία είναι. Βλέπουμε κάτι για να περάσουμε καλά, ή ακόμη και για να περάσει η ώρα (τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο). Γιατί να χαλιόμαστε;

ΣΚ Σημαίνει Σίσσυ-Καμπουράκης

Εδώ η Σίσσυ, εκεί η Σίσσυ, μένει ν’αποφα-σίσει, αδέλφια μου. Και μέχρι να συμβεί αυτό, πόσο κομψό είναι να την τοποθετούν τα ρεπορτάζ στη θέση άλλων εκπομπών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή ενεργά στον «αέρα». Ή θες να αγχώσεις τους συναδέλφους σου που σπεύδουν να ρωτήσουν μια ώρα αρχύτερα το κανάλι τους, τι ισχύει για του χρόνου, ώστε να κάνουν τα κουμάντα στη ζωή τους, ή το κάνεις για να πιέσεις το κανάλι να πάρει και να ανακοινώσει αποφάσεις, ή απλά, προσπαθείς να «κάψεις» επικοινωνιακά τη συμφωνία.

Μόνο που το «ΣΚ Παρέα» πέραν του Δημήτρη Καμπουράκη συγκροτείται από ανθρώπους με ζωές, υποχρεώσεις, αξιοπρέπεια και ανασφάλειες. Από την άλλη, πίσω απ’ τη Σίσσυ και τον Παύλο υπάρχουν συντελεστές, φίλοι, συνεργάτες που βοήθησαν να πάει αυτή η εκπομπή απ’ το 10% στο 14% και το 17%, ώστε να έρθει η πρόταση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για επαγγελματίες με εξίσου σημαντικά άγχη, οικογενειακά βάρη και αβεβαιότητα για την επόμενη χρονιά που στο φως του «ρεπορτάζ» θορυβούνται απ’ τον Μάιο. Βλέπετε, δεν αναφέρομαι στα κανάλια, γιατί αυτά τη βρίσκουν την άκρη τους. Γράφω για την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον καμιά φορά.

Θα μου πείτε, αδέλφια μου και τι να κάνουν οι τηλεοπτικοί συντάκτες; Η Άμι Γιάμι να γίνουν που έκραζε Ατζούν και Σορβάιβο και τώρα περιμένει Μπάρτζη και Τζέημς να γιορτάσουν τη φιλία που «έχτισαν» στον Άη Δομίνικο; Μωρέ όχι… Άλλωστε και ο υπογράφων κατά καιρούς έχει αναφερθεί σε φήμες που, είτε ίσχυαν, είτε όχι, σίγουρα άγχωσαν συναδέλφους. Θεωρώ, ωστόσο, ότι είναι άκομψο να «κόβεις» εκπομπές που «παλεύουν» ακόμη, πριν το αποφασίσει το κανάλι τους, ή έστω πριν τους το ανακοινώσει.

Η Σίσσυ και η ομάδα της κέρδισαν με το σπαθί τους την πρόταση του ΣΚΑΪ, όπως όμως και ο Δημήτρης Καμπουράκης και η δική του, ομάδα κέρδισαν το αντίστοιχο δικαίωμα του σεβασμού απ’ τους συναδέλφους τους. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει, αδέλφια μου. Και απ’ ό,τι μαθαίνω, τίποτα δε θα γίνει και η Σίσσυ με τον Παύλο θα μείνουν στο Open και η Ενημέρωση το πρωί του ΣΚ στον ΣΚΑΪ. Κανένα δημοσίευμα δεν «χάλασε» ποτέ μια συνεργασία που συνέβη, αλλά ούτε και την επίσπευσε. Μόνο άγχωσε και μάλιστα εκείνους που δεν πληρώνονται αρκετά για να το διαχειριστούν… Ας είμαστε (και βάζω και τον εαυτό μου, μέσα) άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν νούμερα, όχι «νούμερα» που προσπαθούν να επιδείξουν ανθρωπιά.

Και φύγαμε για Κουιζάρες:

Πανελίστας επιστρέφει στην τηλεόραση και πανελίστας ξαναεπιστρέφει σε εκπομπή. Ποιοι είναι;

Ποια παρουσιάστρια ανυπομονούσε να αντικαταστήσει συνάδελφο που έφευγε; Τελικά, δεν έφυγε και η παρουσιάστρια σταμάτησε να ανυπομονεί.

Αυτά γι’ αυτήν την εβδομάδα, αδέλφια μου. Να παίρνετε μια ανάσα πριν απαντήσετε, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και δεν ξέρετε ο άλλος τι ζόρια έχει στο κεφάλι του. Και, φυσικά, να χαμογελάτε για να κάνετε τους άλλους ν’ ανησυχούν.