«Το “αμάρτημα” του Πούμπουρα, οι “αντοχές” του Κρατερού και η παρουσιάστρια που θέλει να αλλάξει μέχρι και τα ριχτάρια»
featured

«Το “αμάρτημα” του Πούμπουρα, οι “αντοχές” του Κρατερού και η παρουσιάστρια που θέλει να αλλάξει μέχρι και τα ριχτάρια»

«Το “αμάρτημα” του Πούμπουρα, οι “αντοχές” του Κρατερού και η παρουσιάστρια που θέλει να αλλάξει μέχρι και τα ριχτάρια»

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος σε μια ανταπόκριση για το Znews από «Το μικρό σπίτι στο Λιβάνι»

Η φάση είναι και μπόνγκο και τόνγκο (που λέει κι ο Ασημακόπουλος χαστουκίζοντας τα καπούλια του), αδέλφια μου. Και εξαντλημένοι απ’ την πείνα και με παραπανίσια κιλά απ’ τα έπαθλα στον Άη-Δομίνικο, οι παίχται. Πώς γκένεν αυτό; Και 35 χρόνια «Βασίλισσα των Χαλιών» και μόλις 41 ετών – σύμφωνα με την τούρτα που έσβησε – η αγαπημένη Δέσποινα Μοιραράκη.

Και Panik και Don’t Panik για την επικείμενη συνεργασία Βίσση-Βανδή ανέβασαν στο Insta, οι δύο …Instars. Ευτυχώς, δηλαδή, που βρέθηκε ο Κοκλώνης και ξεPanikοβλήθηκε η εταιρεία να φέρει σε επαφή τις δύο καλλιτέχνιδές της για να συνεργαστούν. Άκου «don’t panik»… Εμείς «don’t panik»; Εσείς, «don’t panik» που για να πείτε «Βανδή» στη Βίσση και τούμπαλιν, νηστεύατε πρώτα.

ΑΝΑCKOΠΙCIC

Αυτή την εβδομάδα, η «Ακαδημία» του ΣΚΑΪ ονομάστηκε κι επίσημα House of Foivos…

Μινγουάηλ, ο Σάκης Τανιμανίδης μας πετάει μια «καυλάντα» στα μούτρα στη συνέντευξη στο «Καλό Μεσημεράκι». Ώσπου να συνηθίσει αυτό το παιδί τη live τηλεόραση θα φύγει και το τελευταίο Κου απ’ τους ΚουΚου. Κι αυτό το Κου που Κού-νησε μαντήλι (μπορώ να τα πάω μέχρι το βράδυ αυτά τα Κου-λά λογοπαίγνια) δε μπορούσε να περιμένει 2 μηνάκια να λήξει η σεζόν; Τι Κου-λοπιλάλα το έπιασε; ΚουΚου-ρούκου η φάση. Όχι τίποτα, παίρνει ιδέες κι ο Μουτσινάς που νιώθω ότι με το ζόρι τον κρατάνε να το «λήξει» φέτος. Τώρα, μόλις επέστρεψε από 10ήμερη άδεια, δεν «την παλεύει», λέει, στο στούντιο γιατί κάνει ζέστη και αν δε φτιάξουν τον κλιματισμό δεν επιστρέφει τη Δευτέρα. Νέο «Κου» μυρίζομαι. Αν ο ΣΚΑΪ ήταν στρατός, τον έβλεπα τον Στρ (Πζ) Μουτσινά Νικόλαο με 4 φωτογραφίες και 20€ να παίρνει αναβολή ως «απάλευτος».

Κατά τα άλλα, οι Ρώσοι θυμήθηκαν ότι στον ιστορικό τελικό Ευρωμπάσκετ του 1987 προσπάθησαν, λέει, οι Έλληνες να τους δωροδοκήσουν για να χάσουν, αλλά αυτοί δε δέχτηκαν. Έχασαν, όμως. Δηλαδή, αν ίσχυε κάτι τέτοιο και έπαιρναν τα λεφτά τι χειρότερο θα πάθαιναν; Όπως στο Σορβάιβο που φιλιούνται για να πανηγυρίσουν μια νίκη… Δηλαδή όποιος πάρει ολόκληρο το τρόπαιο τι θα κάμει; Θα μας αυτώσει κι από πάνω, νοικοκυρέους ανθρώπους; Έλα, σας πρκλ πλ.

Κατά τα άλλα, όπως τα ξέρετε στο «Μικρό Σπίτι στο Λιβάνι»: Ο Σάκης δείχνει να θέλει τη Μαριαλένα, η Μαριαλένα φαίνεται να θέλει τον Σάκη, αλλά θα εξηγήσει στο αγόρι της, Γιώργο Λιβάνη ότι δε συμβαίνει τίποτα με τον Σάκη, μόλις επιστρέψει: Λιβάνης για καφέ με Μαριαλένα – Ελένη Μενεγάκη στη Μαλέσκου (την περιμένει ακόμη, επειδή είναι γειτόνισσες) = Ίδια Απόδοση. Προχωράμε.

Ψυχραιμία, όμως, αδέλφια μου. «Κουμπώνουμε» κομμάτι και ξεκινάμε τα Fake News αυτής της εβδομάδας που, όπως θα καταλάβετε, «σηκώνουν» κουβέντα. «Μη μου Ζητάς» απ’ τον πιο καλόκαρδο του χώρου και φιλαράκι μου, καλό, Διονύση Σχοινά:

Το Πουμπουάρ του Σάββα

Ξεκινάμε απ’ τα δύσκολα, αλλά η παρέα μας στα Fake News είναι για τα δύσκολα, αδέλφια μου. Έφαγε τέτοιο «σκατό» ο Σάββας Πούμπουρας αυτή την εβδομάδα στα σόσιαλ που οι Χανταμπάκης-Βαλαβάνη-Χούτος του πρώτου Σορβάιβο φαντάζουν πανελίστες του Μένιου μπροστά του. Και θα το πω και πέστε να με φάτε: Υπάρχει το θέμα της ανεργίας των νέων, της πολύωρης απασχόλησης για ψίχουλα και της αμισθί εργασίας με πρόσχημα την προϋπηρεσία που καταντήσαμε να θεωρούμε «αναγκαίο κακό» μέσω της επικίνδυνης καραμέλας: «Όλοι το περάσαμε» και η πιλάλα μας είναι το ποιος τολμά να μας συμβουλεύει;

Αντί να εκμεταλλευτούμε τα Social Media και την πρόσβαση στην άποψη για τον καθένα – όποιος κι αν είναι και απ’ όπου κι αν προέρχεται γεωγραφικά, ή κοινωνικά – ανοίγοντας έναν ωραίο διάλογο, γαντζωνόμαστε από μια μαλακία ατάκα που είπε ο Σάββας, τον «σταυρώνουμε» και γαμάμε και την κουβέντα. Σαν κάτι φοβερά παπούτσια που μου έφερε, όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου απ’ το εξωτερικό και επειδή πάτησα σκατά δεν τα ξαναφόρεσα ποτέ…

Είπε ο άνθρωπος μια μαλακία. Ζήτησε και συγγνώμη. Από εκεί και πέρα, όλο αυτό ξεκίνησε απ’ την πρόθεσή του να μεσολαβήσει, ώστε νέοι που τον «ακολουθούν» στα σόσιαλ να βρουν δουλειά και εργοδότες που τον εμπιστεύονται να βρουν συνεργάτες. Δε μετράει αυτό; Με αφετηρία την πρόθεση αυτή άρχισε έναν μονόλογο με σκοπό να δώσει κίνητρο και να εμπνεύσει, όσους έχασαν το κουράγιο τους που δεν έχουν βρει ακόμη δουλειά. Κι εκεί, πάνω στο κρεσέντο αυτοβελτίωσης – στην τρέλα- του ξέφυγε η μαλακία και «πατήσαμε σκατά…» Να βράσω και τα ενελπί σας και τα καλά τους, ρε Σάββα.

Ήταν, όντως, λάθος επιλογή λέξεων, όμως, γιατί η ουσία αυτών που υποστήριξε ο Πούμπουρας αφορούσε το να διεκδικήσεις τη δουλειά που αξίζεις και να μην περιμένεις στον καναπέ του σπιτιού σου να σου χτυπήσει την πόρτα. Δραστηριοποιηθείτε, συστηθείτε αυτοπροσώπως, δικτυωθείτε με γνωριμίες, ακόμη και μέσα στους χώρους που θέλετε να εργαστείτε, υποστήριξε. Και πάνω στη φόρα είπε τη μαλακία της «ακόμη και αμισθί εργασίας» προς αυτήν την κατεύθυνση. Λάθος αναφορά – παθογένεια ενός ολόκληρου συστήματος που κατάντησε την εκμετάλλευση, δείκτη εργατικότητας και όρεξης για το πόσο θες να γίνεις αυτό που ονειρεύεσαι. Γιατί φταίει ο Πούμπουρας που είπε τη μαλακία περισσότερο από εκείνους που την εφαρμόζουν τόσα χρόνια και όσους την ανεχτήκαμε, όμως.

Και εν πάσει περιπτώσει, ποια αμαρτία και μάλιστα, εξομολογουμένη είναι ικανή να καλύψει μια τόσο χρήσιμη συζήτηση στα Social Media που αφορά μια ολόκληρη κοινωνία; Ποιο «συγγνώμη» μπορεί να σε γλιτώσει από τόσους «ψόφους» και τελικά, τι σχέση έχει ποιος εκφράζει άποψη, όταν αυτή η άποψη μπορεί να εξάψει μια εποικοδομητική κουβέντα;

Έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο συμμετοχικής δημοκρατίας στα Social Media, αδέλφια μου και αντί να το εκμεταλλευτούμε για να ανταλλάξουμε απόψεις, το χρησιμοποιούμε για να ευχηθούμε καρκίνους. Με λίγα λόγια, είπε μια χοντράδα ο Σάββας. Θα σταθούμε σ’αυτήν, ή να συζητήσουμε τα άλλα 9 σωστά που συμβούλευσε και την πρόθεσή του να βοηθήσει; Ή δε δεχόμαστε υποδείξεις από τύπους που ξεκίνησαν ως σερβιτόροι (γιατί το διάβασα κι αυτό); Ας περιμένουμε λοιπόν να κάνει ο ΟΑΕΔ Insta-Live που δε θα μπορούμε και να του στείλουμε: Ποιός είσαι εσύ; Τί σπούδασες; Πού δούλεψες και… Με ποια τα είχες στη ζωή σου για να μιλάς;

Ο Σάββας μας κάλεσε για περίπατο. Φορέσαμε τα καινούρια μας Social-Media παπούτσια και πήγαμε παρέα του. Στον δρόμο πατήσαμε σκατά. Βρίζουμε τον Σάββα; Πετάμε τα παπούτσια, ή τα καθαρίζουμε και προχωράμε; Στο χέρι μας είναι, αδέλφια μου, ή καλύτερα… στο πόδι μας.

Ο Καλός, ο Κακός και ο Άνεργος

Κι αφού μιλάμε για ανεργία, πάμε και πιο βαθιά στην αλήθεια, αδέλφια μου, αν το λέει η περδικούλα σας: Απ’ τη μια οι νέοι που θέλουν ν’ ασχοληθούν με τον χώρο μας σπουδάζοντας το αντικείμενο κι ένας Πούμπουρας που ήθελε να βοηθήσει και άκουσε τα γαμήδια του. Απ’ την άλλη, η παρέα του Αντώνη Κανάκη λήγει την τηλεοπτική σεζόν μια ώρα αρχύτερα για το «Ράδιο Αρβύλα» και το «Βινύλιο» όπως έχουν συνηθίσει, όταν περνάει ο λόγος τους στο κανάλι, ο Κρατερός την κάνει για πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία και ο Μουτσινάς ζεσταίνεται. Στο ενδιάμεσο – σε αναμονή – όλα τα παιδιά που βγήκαν, ή θα βγουν απ’ τα ριάλιτι και αξιώνουν μια θέση στην τηλεόραση, όπως τους έταξαν. Με λίγα λόγια, έχουμε αυτούς που θέλουν κι εκείνους που επιδεικτικά «βάρυναν».

Και ερωτώ: Τι παράδειγμα δίνουμε σ’ εκείνους που έχουν όνειρο να υπηρετήσουν το Μέσο; Και απαντώ καπάκι μοναχός μου: Το παράδειγμα εκείνου που συμπεριφέρεται σα να τον υπηρετεί το Μέσο. Είναι δουλειά και μάλιστα, μια δουλειά με ιερή αποστολή να αποτελεί την παρηγοριά του κόσμου. Άρα, ως δουλειά θα σε «ζορίσει» είτε αυτό αφορά την κούραση, το άγχος, τα νούμερα, την κριτική, ή τη ζέστη στο πλατό. Αν δεν το αντέχεις, παραμέρισε για κάποιον που έχει περισσότερη όρεξη και αντοχές και βοήθα τον στο όνομα της εξέλιξης του Μέσου.

Απ’ την άλλη, αποστολή σου είναι να περνούν καλά, να ενημερώνονται, ή να επιμορφώνονται οι τηλεθεατές σου. Σε περίπτωση που δουλεύεις με προτεραιότητα τα λεφτά, τη δόξα, ή τη ματαιοδοξία, επίσης «κάνε ένα κώλο πιο ‘κει» για κάποιον που θέλει να προσφέρει και γι’ αυτό να αμειφθεί και όχι το αντίθετο.

Μας ενοχλούν οι τραγουδιστές, οι ηθοποιοί, τα μοντέλα και οι ριαλιτάδες που γίνονται παρουσιαστές; Γιατί να μη δοκιμαστούν; Αν εκτιμούν το Μέσο περισσότερο απ’ τους επαγγελματίες που το υπηρετούν, καλά θα κάνουν. Αν έχουν περισσότερη φρεσκάδα, όρεξη και ευγνωμοσύνη για την τηλεόραση επιβάλλεται να το κάνουν. Απ’ την άλλη, όσοι κουράστηκαν, συνήθισαν, έχουν πρόταση να παίξουν τον Τζέημς Μποντ σε ταινία, ή απλά, ζεστάθηκαν, ας κάνουν τη χάρη σ’ εμάς και στους εαυτούς τους, βοηθώντας το Μέσο από άλλες θέσεις και στηρίζοντας το «νέο αίμα».

Μα, θα μου πείτε, τους γουστάρουμε, μια που είναι οι μόνοι που κάνουν νούμερα… Δεκτό. Όμως, εμένα μου φαίνεται ότι είναι η τελευταία πραλίνα που ξύνουμε με μανία απ’ τον πάτο του βάζου, αντί να πάμε να αγοράσουμε καινούρια Νουτέλα. Φυσικά, για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται η πρωτοβουλία, η στήριξη και η υπομονή και των καναλιών, ώστε να εκκολαφθεί το «καινούριο».

ΚουΚουβέντα Να Γίνεται…

Ξέρω ότι είναι άκομψο να συζητώ για απέναντι εκπομπές, αλλά, μερικές φορές οι συνθήκες είναι τόσο πρωτόγνωρες για την τηλεόραση που θέλω την άποψή σας. Άλλωστε, αδέλφια μου, για τους ΚουΚου τα Fake News ήταν εκεί, όταν μετά από απανωτά τηλεοπτικά τους, ατοπήματα, όπως το τελευταίο με τους διδύμους του B.B. έγραψα για την ψυχραιμία που πρέπει να επικρατήσει, την παιδεία και την καλή τους πρόθεση, τη μεταμέλεια που επέδειξαν, αλλά και το ότι όλοι μας κατά καιρούς φλερτάραμε με λάθη στον ζήλο να κερδίσουμε την τηλεοπτική προτίμησή σας.

Δε θα κρίνω την επαγγελματική απόφαση του Κρατερού, γιατί εκείνος ξέρει όλες τις παραμέτρους που προσμέτρησε για να την πάρει. «Έξω απ’ τον χορό», θα συνεχίσω όσα έγραψα παραπάνω θεωρώντας ότι αν αγαπάς το Μέσο και τον τηλεθεατή σου, σφίγγεις τις αντοχές σου και «βγάζεις» τους δυο μήνες που απέμειναν. Όμως, ξαναλέω, ούτε τις αντοχές του Κρατερού είμαι σε θέση να γνωρίζω, ούτε τις απαιτήσεις της ταινίας που θα συμμετέχει – εκτός αν ήταν της Marvel που πάει το μυαλό μου. Και στην τελική, ούτε και με ρώτησε και κανείς.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μου άρεσε να είμαι τηλεθεατής και να ακούσω ότι προτεραιότητα του ανθρώπου που βάζω στο σπίτι μου για 7 χρόνια, τα τελευταία 4, καθημερινά δεν είναι τελικά η τηλεόραση, αλλά η υποκριτική, ως πρώτη του, επαγγελματική αγάπη. Φυσικά απ’ τον συλλογισμό εξαιρώ την αναφορά στα παιδιά του ανδρός και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη του να περνά όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο κοντά τους. Αυτό είναι κάτι ιερό και πάνω από κάθε αποψούλα, ή επιχειρηματολογία.

Απ’ την άλλη, για μια απόφαση που έχει συζητηθεί, παρθεί και επικοινωνηθεί με τη συναίνεση και τη συνεργασία ενός ολόκληρου καναλιού, του Γραφείου Τύπου του, αλλά και της ίδιας της συζύγου και συμπαρουσιάστριας του Κρατερού, βρίσκω υπερβολική και άβολη την αντίδραση της Κατερίνας που έκλαιγε για ώρα με αναφιλητά, επειδή ο άντρας της αποχωρεί από μια δουλειά (όπως τη θεωρεί) και δεν μπαρκάρει. Ο άνθρωπος δε, αποχωρεί, όχι για να μείνει άνεργος, αλλά για να αφοσιωθεί σε μια άλλη εργασία, όπου θα νιώθει και καλύτερα. Δηλαδή, αν δεν το είχαν προετοιμάσει, τι θα έκανε η Καραβάτου; Θα πλάνταζε, ή θα έφερναν καμιά μοιρολογίστρα;

Ίσως τελικά, να μη χρειαζόταν τόση προετοιμασία. Έχουμε πλέον απέναντί μας, εσάς, αδέλφια μου που είστε 4ης γενιάς τηλεθεατές. Τα έχετε δει όλα και καταλαβαίνετε ακόμη περισσότερα, οπότε το μέτρο αποτελεί μονόδρομο για όλους μας. Καλή συνέχεια στον Κρατερό, απ’ την καρδιά μου και την ευχή, ένας Κου Κου να φέρει την Άνοιξη.

Κουιζάρα

Και φύγαμε για Κουιζάρα, αδελφάκια μου:

Σε ποια εκπομπή παραμένει μόνο η παρουσιάστρια και αλλάζουν ακόμη και τα ριχτάρια, του χρόνου;

Και…

Παρουσιαστής δεν εκτιμά όχι έναν, αλλά 4 συνεργάτες του και θέλει να τους «φάει» του χρόνου. Ούτε κι εκείνοι τον έχουν σε μεγάλη υπόληψη. Δημόσια, βέβαια, είναι κολλητοί. Αθάνατη ελληνική Σόουπιτς…

Αυτά από μένα, αδέλφια μου. Να χαμογελάτε για να κάνετε τους άλλους ν’ ανησυχούν, ν’ ακούτε Mappes Show και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ξέρετε εσείς, γιατί… 🙏🏻