«Ποιος μέτρησε, ποιος έχασε, ποιος ελπίζει ακόμα»
Μέχρι Κεραίας

«Ποιος μέτρησε, ποιος έχασε, ποιος ελπίζει ακόμα»

«Ποιος μέτρησε, ποιος έχασε, ποιος ελπίζει ακόμα»

Το τηλεοπτικό αλφαβητάρι της Ντέπυς Γκολεμά

Ας κάνουμε έναν γύρο στο αλφαβητάρι της χρονιάς. Ποιος μέτρησε, ποιος έχασε, ποιος ελπίζει ακόμα. Μέχρι να βγούνε οι καλικάντζαροι, έχουμε δικαίωμα όλοι στη γιορτινή διάθεση…

Α όπως “Άγριες μέλισσες”. Μακράν το καλύτερο πρόγραμμα της χρονιάς ,στρογγυλοκάθεται στην πρώτη θέση της εκτίμησης των τηλεθεατών. Αλλά και στα τρολ του Twitter….

Β όπως Βανδή! Αρχόντισσα και κυρα στο πρωτοχρονιάτικο σόου του ΟΡΕΝ, έλαμψε με τις οδηγίες του Νίκου Κοκλώνη. Πολύ ωραία περάσαμε….

Γ όπως το γελοίον του πράγματος. Το είδαμε φέτος σε πάρα πολλές εκπομπές, θα το δούμε και του χρόνου, μην ανησυχείτε….

Δ όπως “δεν είναι δυνατόν ο Μουτσινάς να έχει τόσα κέφια κάθε μεσημέρι”. Και όμως, σε παίρνει από το χέρι και έξω καρδιά, λες: “προβλήματα; Έχω εγώ προβλήματα;”. Έχεις αλλά το μεσημέρι τα ξεχνάς….

Ε όπως Ελένη. Διαχρονική, ναζιάρα και ακαταμάχητη. Ακόμα και να κάθεται και να μην κάνει τίποτα ή να νομίζει ότι κάνει. Διαφορά καμία!

Ζ όπως Ζωή χαρισάμενη. Για ποιον; Για κάτι κύριες της τηλεόρασης που ζουν κυριολεκτικά αλλού. Αλλού για αλλού. Λένε εκεί δυο ωρίτσες τα προβλήματα του κόσμου και μετά μπαίνουν στη γυάλα τους και δε τους νοιάζει τίποτα. Πλήρως εξακριβωμένο.

Η όπως η (απέραντη) ησυχία στην ΕΡΤ. Που προσπαθεί να βρει την ταυτότητά της και υπόσχεται του χρόνου, να μην την αναγνωρίζουμε. Μακάρι, Παναγία μου….

Θ όπως Θάνος. Η τελευταία μεγάλη απώλεια της χρονιάς λίγο πριν φύγει. Και ποιος δεν στεναχωρήθηκε. Η απώλειά του τεράστια και μπράβο στην ΕΡΤ που τον τίμησε. Για κάτι τέτοια την έχουμε καθότι αν πεις στον Alpha να σου βάλει αφιέρωμα από τον Μικρούτσικο, μπορεί να έχει τίποτα από Ανδρέα…..

Ι Ίσως να έρθουν καλύτερες μέρες για τον ΣΚΑΪ. Τώρα που ετοιμάζει το Big Brother και θα μπούμε στην… κουλτούρα με τα δυο πόδια. ποτέ δεν ξέρεις….

Κ Κατάλληλο για ανήλικους. Όλες αυτές οι υπέροχες ελληνικές και ξένες ταινίες που είδαμε και βλέπουμε αυτές τις μέρες. Φυσικά και το “Καφέ της Χαράς”. Επανήλθε και να δούμε αν τα ριμέικ της πάνε της τηλεόρασης τελικά….

Λ όπως Λιάγκας. Ο πιο χαμένος και βασανισμένος της χρονιάς. Ελπίζουμε να πήρε μια ανάσα αυτές τις μέρες με ή χωρίς τον κουμπάρο του, που τον “στόλισε” κανονικά…

Μ όπως Μανουσάκης και “Κόκκινο ποτάμι”. Ευλογία. Να βλέπεις μια πολύ καλογυρισμένη σειρά με ποταμούς δακρύων και αίματος στο παρελθόν του ελληνισμού. Η αναπαράσταση για τους νέους είναι μάθημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε…. Ακόμα και “Λόγω τιμής”. Απέτυχε παταγώδως χωρίς να φταίει….

Ν όπως Νίκος Χατζηνικολάου. Ειδήσεις μια χαρά, “Ενώπιος ενωπίω” μια συμφορά! Τέτοιες συνεντεύξεις ούτε το 80 δεν παίρναμε. Η μάλλον το 80 παίρναμε καλύτερες γιατί υπήρχαν ονόματα. Εξαίρεση η Ρούλα, που συγκίνησε…..

Ξ ξανθιές. Παντού. Από τότε που βγήκε η τηλεόραση, ό,τι κυκλοφορούσε σε μελαχρινό βάφτηκε ξανθό. Ει δυνατόν και με γαλανά μάτια, πλούσιες ξένες βλεφαρίδες και κόκκινο νύχι…..

Ο όπως “Όμορφος κόσμος με ριάλιτι”. “Θέλω να γίνω τραγουδίστρια”. Τρεις εκπομπές. “Θέλω να γίνω μάγειρας”. Πάρε κόσμε ακόμα και επτά κάποια στιγμή. “Εγώ θέλω να ασχοληθώ με το μόντελινγκ”. Καλά, σου έχω την καλύτερη. Την πρώην και την next. Και γλυκάκι από την Πανεπιστημίου….

Π όπως “Πού ‘ναι καλέ οι Ράδιο Αρβύλα;” Είχαν πει θα βγούνε Νοέμβρη, μετά γεννήσαμε δε μπορούσαμε, μετά χάσαμε τα ίχνη τους, μετά τους πείραζε το κανάλι, μετά διάφορα θεσσαλονικιώτικα…..

Ρ όπως “Ρουκ Ζουκ” από τη εποχή του Νώε.

Σ όπως στρες. Ποιος δεν έχει από την τηλεόραση; Δεν έχει ο Σρόιτερ που ήταν πρώτος, έγινε δεύτερος και πήγε τρίτος; Δεν έχει το Star που πήρε αυτό που ήθελε από τα κανάλια και τώρα δεν ξέρει με τι να τα γεμίσει;

Τ όπως Τατιάνα σε μια αδιάφορη χρονιά. Η μετακίνησή της στο Σαββατοκύριακο της άδειασε όλες τις μπαταρίες.

Υ όπως “Υπάρχει προοπτική”; Σε τι πράγμα;

Φ όπως Φερεντίνος με το Deal. Ξανάρχεται το πιο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι και ο πιο καλός παρουσιαστής. Θέλω να παίξω. Διαλέγω το κουτί 8….

Χ όπως Τάκης Χατζής, ο μεγάλος χαμένος της ενημέρωσης. Έφυγε αφήνοντας μια πολύ πετυχημένη εκπομπή στον ΣΚΑΪ και πήγε στον Alpha, όπου έκανε τηλεθεάσεις Νευροκοπίου για τα χατίρια ενός φίλου πολιτικού που ήθελε να ελέγχει το κανάλι. Όλα εδώ πληρώνονται αγαπητέ….

Ψ όπως “Μην ψαρώνεις”! Πλάκα έχει, να το βλέπετε….

Ω! Ω έλατο! Καλή χρονιά, καλύτερα προγράμματα….