«Τι συμβαίνει με την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και το ΕΣΡ;»
Μέχρι Κεραίας

«Τι συμβαίνει με την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και το ΕΣΡ;»

«Τι συμβαίνει με την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και το ΕΣΡ;»

Μη βαράτε την ΕΡΤ γιατί ο πρόεδρός της μπορεί να μας αρχίσει στα χαστούκια, πόσω μάλλον αν έχει δίκιο….

Όντως ο εξαιρετικός Γιώργος Αυγερόπουλος θα κάνει την τιμή στην ΕΡΤ να της προσδώσει λίγο κύρος με τις λαμπρές του εκπομπές, αν η ΕΡΤ το δεχτεί σε δεύτερη συνάντηση μαζί του.

Ποιο είναι τώρα το θέμα; Χρόνια παλεύει ο Γιώργος για μια συμφωνία για την ταινία του AGORA II, που την κατάφερε με κόπους και βάσανα με την προηγούμενη διοίκηση. 15.000 ευρώ ενέκρινε η παλαιά διοίκηση για τα αποκλειστικά δικαιώματα για 3 χρόνια. Όπως αναφέρει ο Αυγερόπουλος στην ανάρτησή του, η νέα διοίκηση παρά τα εγκωμιαστικά σχόλια ήθελε τα δικαιώματα για πάντα κάτι που διεθνώς δε γίνεται… Προφανώς όπως καταλαβαίνουμε, άσχετα με την ανακοίνωση της ΕΡΤ θα γίνουν και νέες συζητήσεις…

Πάντως θα ‘ναι καλό να συνεργαστεί με την ΕΡΤ, που στα πρώτα χρόνια τον “έγραφε” στα παλιά της τα παπούτσια αλλά μόλις ο Καραμανλής ως πρωθυπουργός του έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα για το πρώτο του βραβείο, άρχισαν οι… τεμενάδες!

Την ξέρω καλά αυτή την ιστορία με τον Γιώργο. Μήνες τον έβλεπα έξω από το γραφείο του προέδρου για ένα ραντεβού που δεν γινόταν γιατί η αφεντιά του ήταν απασχολημένη…. Για πότε άνοιξαν οι πόρτες δε λέγεται! Πανάξιο παιδί που πολέμησε μόνος του με το ταλέντο του. Μετράει πάνω από 40 βραβεία….

Και μια και είμαστε στην ΕΡΤ θα πρέπει να σταθούμε στο “10”. Η άνοδος της Όλγας Τρέμη και των άλλων συναδέλφων δεν έφερε την Άνοιξη. Η εκπομπή της -αν και έχει πρώτα ονόματα καλεσμένους- δεν ξεκολλάει από το 1% φέρνοντας μεγάλη γκρίνια…. Δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα από συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ που άρχιζαν να φωνάζουν «θα κλειδώνουμε το στούντιο με τέτοια νούμερα. Η Ακριβοπούλου σας έφταιγε».

Η ίδια η Όλγα Τρέμη πάντως θα δώσει εξηγήσεις και θα υποστηρίξει πως αυτές οι 810.000 είναι συνολικό κόστος και αγοράς μηχανημάτων και της ΕΡΤ που πληρώνει σκηνοθέτη δικό της. Η δική της αμοιβή μηνιαίως για 16 εκπομπές είναι ακριβώς 2.700 ευρώ όσα και η σύνταξή της, την οποία διέκοψε…

Η αλήθεια φαίνεται να είναι η εξής: οι τηλεθεατές βαρέθηκαν να βλέπουν πρόσωπα του παρελθόντος που τα έχουν συνδέσει με δυσάρεστες εποχές και ακόμα πιο δυσάρεστες ειδήσεις. Και έτσι τους γυρίζουν τη πλάτη…. Την ίδια πλάτη γυρίζουν στην δημόσια τηλεόραση που θέλει πολλή δουλειά για να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Μια αξιοπιστία για την οποία δεν ευθύνεται η παρούσα διοίκηση….

Αυτό θα πρέπει να το προσέξουν και στο νέο Mega που η ταινιοθήκη έχει ενημερωτικές εκπομπές. Πώς νομίζετε θα δεχτεί πια ο κόσμος ονόματα σαν τον Καψή η τον Πρετεντέρη όταν τους έχει συνδέσει με το «κακό» Mega;

Καλά εκεί στο Action 24 που φιλοξενήσατε τον Ευάγγελο Βενιζέλο κουραστήκατε πολύ να τον κλείσετε;;;;

Πηγαίνετε να δείτε το κλασικό έργο “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;”. Με εξαιρετικούς ηθοποιούς, σπουδαία παράσταση.

Λέγεται ότι η επιτυχία των “Άγριων μελισσών” αποτρέπει τον γυναικείο πληθυσμό να πηγαίνει στο θέατρο στις βράδυνες παραστάσεις. Αδιανόητο. Εγώ όπου πάω γεμάτα θέατρα βλέπω…. και τις “Μέλισσες” μετά!

Λοιπόν με την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, την επίμαχη, τα νέα έχουν ως εξής: Στις 3 Δεκεμβρίου ο ΣΚΑΪ θα υποβάλει τον φάκελο της απολογίας. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στο κανάλι να ζητήσει πέντε ημέρες περισσότερες από όσες έχει στη διάθεση του. Μετά το Ραδιοτηλεοπτικό μελετά και ο “πέλεκυς” έρχεται αναλόγως.

Πάντως να ετοιμάζονται και άλλες εκπομπές. Πρέπει να πούμε ότι ενώ ο φάκελος για τις μοντέλες είναι έτοιμος, υπάρχει το ισχυρό επιχείρημα ότι το ίδιο παιχνίδι παίζεται σε 25 χώρες και οι παίχτριες είναι ενήλικες με συμβόλαια που έχουν την υπογραφή δικηγόρων….