«Αναστάτωση στη νυχτερινή Αθήνα»
Nikopolis Blog

«Αναστάτωση στη νυχτερινή Αθήνα»

«Αναστάτωση στη νυχτερινή Αθήνα»

Ο Νίκος Γεωργιάδης μεταφέρει το κλίμα από ένα ιδιαίτερα φορτισμένο Σαββατοκύριακο

Τελειώνει και αυτή η λαβωμένη τηλεοπτική σεζόν σιγά σιγά. Μια σεζόν που κανείς δεν χάρηκε τη νίκη του αφού η διαφημιστική αγορά δέχτηκε τόσο μεγάλο πλήγμα που οι συνέπειές της θα είναι ορατές και την επόμενη.

Ο κόσμος πάντως στην πλειοψηφία του μοιάζει σαν να θέλει να ξεχάσει αυτό το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που έζησε. Και να τα σταυρωτά φιλιά, και να οι αγκαλιες και να οι συνωστισμοί σε μπαρ.

Δεν είναι υπερβολικές οι εικόνες που κυκλοφορούν, τα πράγματα είναι έτσι. Έχουμε όμως λόγο να φοβόμαστε τώρα ή όταν πλακώσουν οι ορδές των ξένων; Οι κρατήσεις πάντως των ξενοδοχείων για τον Ιούλιο είναι αποκαρδιωτικές, οπότε μην περιμένετε ουρές στα αεροδρόμια.

Οι βόρειοι εξάλλου δεν είναι σαν εμάς, οργανώνουν τις διακοπές τους από το προηγούμενο φθινόπωρο. Και για να πετύχουν καλύτερες τιμές και για να έχουν κάτι να προσμένουν μέσα στη δική τους βαρυχειμωνιά.

Οι διάσημοι πάντως το έχουν ρίξει έξω. Πολλές συναντήσεις έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στο Goya του Βασίλη Σταθοκωστόπουλου, ένα από τα πιο εντυπωσιακά bar restaurant της πόλης που άνοιξε πλέον και τον κήπο του στη Γλυφάδα και τον Πέτρο Συρίγο- που πολύ θα στεναχωρηθεί που θα αποχωριστεί φέτος η Ελένη Μενεγάκη- σε ρόλο executive chef.

Κουβέντα δεν αντάλλαξε η Μαρία Καλάβρια με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και ας συναντιούνται σχεδόν καθημερινά στο δερματολογικό τους ιατρείο. Κάθισαν μάλιστα σε αντικριστά τραπέζια- εκείνος με τη Δήμητρα Αλεξανδράκη (είναι μόνο φίλοι) και το ζεύγος Χανταμπάκη- Πηλιάκη ενώ εκείνη με την Αγγελική Ηλιάδη και τη σύζυγο του Πάνου Καλλίδη, Λεάννα Μάρκογλου.

Δύσκολη, λένε όλοι, η επανασύνδεση του ζευγαριού, αλλά επειδή τα έχουμε δει όλα, ποτέ δεν ξέρεις. Οι φήμες που τον ήθελαν να φλερτάρει με την φρεσκοχωρισμένη Τούνη, μπορεί να μην ευσταθούσαν αλλά σίγουρα, όπως μάθαμε, πάγωσαν ακόμα περισσότερο το κλίμα.

Το επόμενο βράδυ, πήγαμε και στα εγκαίνια του Yton. Εκεί-στις πριβέ υπερυψωμένες σουίτες συγκεκριμένα που έχουν το δικό τους μπάνιο με ντουζιέρες και μπουρνούζια- βρέθηκε για υποστήριξη και ο επιχειρηματίας Κώστας Μπερτάκης (Παρασκευή ανοίγει το Teatro με Πάολα- Κουρκούλη) μαζί με μερικούς από τους καλλιτέχνες του: Νατάσα Θεοδωρίδου, Ελένη Φουρέιρα, Stan, Πέτρο Ιακωβίδη.

Στη διπλανή ακριβώς σουίτα διασκέδαζε ο Κώστας Πηλαδάκης με τη σύντροφό του Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου- εδώ έχουμε έναν έρωτα αξιοζήλευτο.

Πολύ γρήγορα οι δυο παρέες είχαν γίνει ουσιαστικά μία, ενώ ο Νίκος Βέρτης πήγε να χαιρετίσει όλους λίγο πριν βγει για το δεύτερό του πρόγραμμα.

Κατάμεστο το μαγαζί, με την οροφή του να παραμένει ανοιχτή όλο το βράδυ, αν και, όπως μας είπαν, είχαν μειώσει αναγκαστικά κατά πολύ τη χωρητικότητα και σε κάθε τραπέζι απαγόρευαν πάνω από έξι άτομα.

Εκτός από το Teatro, ανοίγει το Romeo με τον Φέρρη, τη Λιόλιου και τη Ζόζεφιν, το Posidonio με τον Κιάμο και το Frangelico με Μενιδιάτη – Βρεττό.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η Αστυνομία ζητάει από αυτές τις επιχειρήσεις να είναι ο κόσμος καθιστός. Γίνεται αυτό πρακτικά; Φυσικά και όχι. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα μεγάλα club αφού απαγορεύεται πλέον να υπάρχουν μπαρ. Όχι να μη λειτουργούν, να ξηλωθούν κυριολεκτικά ώστε να μην ακουμπάει στην μπάρα ο κόσμος.

Διαμαρτύρονται λοιπόν τώρα οι επιχειρηματίες και λένε ότι χωρίς τα μπαρ μειώνεται δραστικά το έσοδο άρα, από τη στιγμή κιόλας που δεν μας αφήνετε να μειώσουμε το προσωπικό, μπαίνουμε μέσα και καλύτερα να μην ανοίγαμε καν και να μας δίνατε το επίδομα.

Την ίδια στιγμή λένε πως το γνωστό club που έκλεισε στον Άλιμο για δύο μήνες, δεν αποκλείεται να ανοίξει μέσα στην εβδομάδα αφού επιμένουν ότι η απόφαση δεν έχει νομική ισχύ- οι ιδιοκτήτες με τον δήμαρχο εξάλλου έχουν ήδη δώσει ραντεβού στα δικαστήρια αφού η κόντρα τους κρατάει εδώ και καιρό…

Το ένα μπαρ στο Γκάζι μάλιστα που του πήραν την άδεια την Παρασκευή την άδεια, άνοιξε ξανά το επόμενο βράδυ και μετά από καταγγελία ήρθε η Αστυνομία και έβγαλε τον κόσμο έξω!

Όπως καταλαβαίνουμε, το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό. Ας το πάρουμε όλοι απόφαση για να περάσουμε όσο μπορούμε καλύτερα…