Γιώργος Λιάγκας – Φαίη Σκορδά: Το παρασκήνιο της τηλεοπτικής τους επανασύνδεσης
Nikopolis Blog

Γιώργος Λιάγκας – Φαίη Σκορδά: Το παρασκήνιο της τηλεοπτικής τους επανασύνδεσης

Γιώργος Λιάγκας – Φαίη Σκορδά: Το παρασκήνιο της τηλεοπτικής τους επανασύνδεσης

Ο Νίκος Γεωργιάδης έψαξε και έμαθε για λογαριασμό του Znews

Πολύ σπάνια ένα κανάλι βγάζει ανακοίνωση μετά τις 10 το βράδυ. Αυτή τη φορά όμως ο λόγος ήταν σοβαρός: Η επιστροφή του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1 και μάλιστα στο πλευρό της πρώην συζύγου του. Φαίης Σκορδά, ήταν μια είδηση που δεν μπορούσε να περιμένει. Μάλιστα το Γραφείο Τύπου του ομίλου επέμενε από την πρώτη στιγμή που ο Λιάγκας υπέγραψε το απόγευμα της Δευτέρας ότι η ανακοίνωση δεν έπρεπε να καθυστερήσει ούτε μισή μέρα. Τι είχε όμως μεσολαβήσει;

Εδώ και καιρό οι σχέσεις του παρουσιαστή με τον ΑΝΤ1 είχαν αποκατασταθεί. Αντιθέτως με τον ΣΚΑΪ δεν υπήρχε κανενός είδους επικοινωνία- για την ακρίβεια η διοίκηση του σταθμού τον θεωρούσε persona non grata.

Λέγεται ότι η πρώτη που είχε σκεφτεί την επιστροφή του στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1 ήταν η ίδια η Φαίη Σκορδά, η οποία ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της σεζόν με σημαντικές απώλειες στο δυναμικό κοινό. Η αρχική σκέψη μάλιστα ήταν να συμβεί αυτό από την επόμενη σεζόν, αλλά τα τελευταία δεδομένα φαίνεται πως επέσπευσαν τις διαδικασίες.

Ελάχιστοι φυσικά γνώριζαν το γεγονός, αφού καμία πλευρά δεν ήθελε να διαρρεύσει. Ένας από αυτούς ήταν ο κοινός φίλος του ζευγαριού, Δημήτρης Ουγγαρέζος, ο οποίος μάλιστα είχε αφήσει υπονοούμενο μέσα από τη στήλη του στο Znews την Κυριακή.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γυριστεί τρέιλερ με τον πρώην ζευγάρι, το οποίο φυσικά πρωτοπορεί και πάλι στην εγχώρια τηλεοπτική ψυχαγωγία ως οι πρώτοι διαζευγμένοι σύζυγοι που συμπαρουσιάζουν εκπομπή. Εξάλλου οι ίδιοι δημιούργησαν πριν από δέκα χρόνια την τάση με τα ζευγάρια στην TV.

Όπως φαίνεται και στην προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωση, το όνομα της οικοδέσποινας παραμένει πρώτο.

Σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί, ο Γιώργος Λιάγκας για φέτος θα περιοριστεί στην παρουσία του στο «Πρωινό», από την επόμενη σεζόν όμως θα βρεθεί ξανά και στη βραδινή ζώνη. Πριν υπογράψει, ο Γιώργος Λιάγκας είχε προλάβει να συναντηθεί με όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη του σταθμού. Από την πρώτη στιγμή και οι δυο πλευρές ήταν αποφασισμένες να αφήσουν οριστικά πίσω τις δυσάρεστες στιγμές του παρελθόντος. Εξάλλου και ο ίδιος ο Λιάγκας, ακόμα και πριν από την οριστική ρήξη με τον ΣΚΑΪ, σε ιδιωτικές του συζητήσεις παραδεχόταν πάντα ότι το καλύτερο «μαγαζί» για να δουλεύει κανείς είναι ο ΑΝΤ1.

Ο Γιώργος βγαίνει διπλά ωφελημένος αυτή τη σεζόν, αφού θα πάρει ΚΑΙ αποζήμιωση από το κανάλι του Φαλήρου (περίπου τα μισά χρήματα από όσα θα έπαιρνε κανονικά μέχρι τον Ιούνιο). Όλο αυτό το διάστημα πληρωνόταν κανονικά από τον ΣΚΑΪ, οι αποδοχές του όμως είχαν μειωθεί ως «τιμωρία» για το υπέρογκο πρόστιμο που είχε πάρει ο σταθμός μετά το περσινό  ατυχές περιστατικό στον αέρα της εκπομπής «Μεσημέρι». Να θυμηθούμε εδώ πως το συμβόλαιό του προέβλεπε ότι αν μετά την 1η Ιανουαρίου το κανάλι δεν φρόντιζε για την αξιοποίησή του, ο παρουσιαστής ήταν ελεύθερος να αποχωρήσει.

Η παρουσία του Λιάγκα δεν θα επηρεάσει αυτή του Βαγγέλη Περρή.