Πρωινές αναταράξεις: Οι νικητές, οι χαμένοι και η πιο σταθερή αξία της ζώνης
Nikopolis Blog

Πρωινές αναταράξεις: Οι νικητές, οι χαμένοι και η πιο σταθερή αξία της ζώνης

Πρωινές αναταράξεις: Οι νικητές, οι χαμένοι και η πιο σταθερή αξία της ζώνης

Οι δύο Κατερίνες απέναντι σε ένα πρώην ζευγάρι και μια πρωτοεμφανιζόμενη- Ποιος πρέπει να ανησυχεί;

Η χτεσινή είδηση της ημέρας ήταν η αποχώρηση του Κρατερού Κατσούλη από την «Φωλιά των Κου Κου» (μέχρι αργά το βράδυ που εμφανίστηκε στις οθόνες μας η Maxine του γυπαετού Καφετζή). Οι τακτικοί φίλοι της στήλης αυτής, μπορεί να θυμούνται ότι πολύ πρόσφατα είχα αφήσει ένα υπονοούμενο σχετικά με την παραμονή του στην εκπομπή αλλά για να το παίζω έξυπνος, οι πληροφορίες μου έλεγαν ότι θα έμενε μέχρι το τέλος της σεζόν και δεν θα συνέχιζε την επόμενη. Τελικά μας έκανε την έκπληξη νωρίτερα, αφήνοντας πίσω την ικανότατη και πολύ εργατική Κατερίνα. Κάτι μου λέει ότι τώρα θα αποδείξει τη δυναμική της σε μια σεζόν που την άφησε λαβωμένη, εκείνη όμως είχε σαφώς μικρότερο μερίδιο ευθύνης για την ήττα- σε σχέση πάντα με τις πρωτιές της περσινής σεζόν…

…γιατί αυτή η σεζόν ανήκε σε μια άλλη Κατερίνα- την Καινούργιου. Με έναν Θέμη Μάλλη στο τιμόνι, τον άνθρωπο που κάνει το καλύτερο ακουστικό στην ελληνική τηλεόραση, το πρωινό του Open, έχοντας απειλήσει τον ΑΝΤ1 ευθέως από το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, έδωσε στο κοινό της πρωινής ζώνης αυτό που ήθελε. Έχοντας περάσει από αυτή την ομάδα για δύο και κάτι μήνες, χαίρομαι πολύ για την επιτυχία της που μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού πρόκειται για την πιο καλοκουρδισμένη μηχανή στην πρωινή ζώνη, με τον Νίκο Κοκλώνη, ως συμπαραγωγό, να έχει βοηθήσει πολύ φέτος στην επάνδρωσή της.

Ανεβασμένες στροφές παρουσιάζει αυτές τις μέρες και η παρέα της Δανάης, του Άρη , της Ελιάνας, της Σίσσυς και των άλλων συναδέλφων. Προσωπικά, δεν ανήκω σε εκείνους που απολαμβάνουν τις πρωινές υπερ-αναλύσεις των reality, οπότε το τηλεκοντρόλ μου τείνει να ξεκουράζεται τελευταία περισσότερο στην εκπομπή του Mega. Μια εκπομπή που ξεκίνησε με άλλη φιλοσοφία, στο τέλος όμως αναγκάστηκε και εκείνη να υποκύψει στη θεματολογία των ανταγωνιστικών εκπομπών. Παρόλα αυτά, θα είναι για πάντα η εκπομπή που ξεκίνησε το κίνημα του εγχώριου #metoo στον καλλιτεχνικό χώρο, μετά, φυσικά την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Εκείνες οι μέρες, είχαν συμπέσει με την επιστροφή του Γιώργου Λιάγκα στο πρωινό δίπλα στην πρώην του σύζυγο. Τα νούμερα ήταν θαυμάσια και όλοι ένιωθαν δικαιωμένοι με την επιλογή τους. Όταν όμως το #metoo χαλάρωσε, και το Survivor θέριεψε, η Καινούργιου πήρε πάλι με ευκολία τα ηνία. Για κακή τους τύχη, το δίδυμο Σκορδά-Λιάγκα, είχε πάρει τότε εντολή από τη διοίκηση να παγώσει το reality επιβίωσης του ΣΚΑΪ για να στηρίξουν τη δική τους απάντηση, τη «Φάρμα» και το νέο αγαπημένο παιδί του σταθμού, Σάκη Τανιμανίδη. Η εκπομπή έφτασε πριν από το Πάσχα να σημειώνει αρνητικό ρεκόρ τηλεθέασης (κάνοντας 3,5% σε τέταρτο), ενώ την Τρίτη που δεν είχε εκπομπή η Καινούργιου, το Mega πέρασε μπροστά από τον ΑΝΤ1.

Υπάρχει, δε, ένα μυστήριο γύρω από το συμβόλαιο του Γιώργου Λιάγκα, που κανείς δεν απαντάει επίσημα για τη διάρκειά του. Θα είναι του χρόνου στην εκπομπή; Και το κυριότερο, τι θα κάνει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, μιας και το σύμβολαιό του λήγει το καλοκαίρι;

Στο ίδιο κανάλι, το θέμα της Μαρίας Μπεκατώρου συνεχίζει να βρίσκεται στον αέρα. Γνωρίζω πολύ καλά, ότι υπάρχει άλλο κανάλι που τη θέλει διακαώς, από την άλλη εκείνη είναι συναισθηματικά δεμένη με τον ΑΝΤ1, αλλά δεν υπάρχει ακόμα πρόταση για παρουσίαση εκπομπής εκεί. Από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν την ενδιαφέρει να βρίσκεται στην κριτική επιτροπή του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» που θα κάνει- φυσικά- ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ενώ του χρόνου είναι πλέον δεδομένο ότι δεν θα δούμε ούτε YFSF ούτε Still Standing (τόσες αλλαγές στον προγραμματισμό του δεν είχε ούτε το «Πακέτο» της Χατζηβασιλείου στον Alpha). Κλείνουμε εδώ την παρένθεση Μπεκατώρου, η οποία πάντα λέει ότι δεν θέλει να ξανακάνει πρωινό/μεσημεριανό μαγκαζίνο, επειδή δεν είχε περάσει και πολύ καλά στο ΣΚ του ΑΝΤ1, αλλά σε αυτή τη δουλειά ποτέ μη λες ποτέ……..

….και πάμε στη σταθερή αξία του Alpha που δεν είναι άλλη από τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, Μια δεμένη ομάδα, ίσως η πιο δεμένη της πρωινής ζώνης, μια παρουσιάστρια που έχει κυριολεκτικά ιδρώσει τη φανέλα όλα αυτά τα χρόνια. Με την περιζήτητη Μαίρη Παλιαλέξη στο ακουστικό της, έχει πλέον την εμπειρία και την ψυχραιμία να διαχειρίζεται στον αέρα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις και να αποφεύγει τις κακοτοπιές από τις οποίες δεν γλίτωσε φέτος ούτε το δίδυμο των Κου Κου (βλ. αδερφοί Βαρουξή). Η Σταματίνα είναι μια περίπτωση παρουσιάστριας που ξεκινώντας από το Mad και το «Μακεδονία» εξελίχθηκε με συνέπεια και προστάτευσε την εικόνα της, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει ακουστεί ποτέ φήμη μικρής ή μεγάλης ρήξης της με μέλος της ομάδας του Happy Day και όλοι λένε μόνο καλά για εκείνη. Η εκπομπή είχε τα λιγότερα σκαμπανεβάσματα στη σεζόν, οπότε η νέα ιδιοκτησία του καναλιού έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένη- ειδικά όταν δεν υπάρχει αντίστοιχης θεματολογίας αντίπαλος στην πρώτη ώρα μετάδοσής της.