Πρωινός…. πονοκέφαλος: Οι ανακατατάξεις στην καθημερινή τηλεοπτική ψυχαγωγία και αυτοί που πρέπει να ανησυχούν
Nikopolis Blog

Πρωινός…. πονοκέφαλος: Οι ανακατατάξεις στην καθημερινή τηλεοπτική ψυχαγωγία και αυτοί που πρέπει να ανησυχούν

Πρωινός…. πονοκέφαλος: Οι ανακατατάξεις στην καθημερινή τηλεοπτική ψυχαγωγία και αυτοί που πρέπει να ανησυχούν

Θα καταφέρει ο Γιώργος Λιάγκας να ανακατέψει την τράπουλα;

Μέχρι στιγμής, η φετινή σεζόν έχει δύο νικητές: Το «Ευτυχείτε» και το Happy Day. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η «Φωλιά των Κου Κου» ενώ το new entry, «Πάμε Δανάη» αναζητά ακόμα την ταυτότητά του.

Από την άλλη το «Πρωινό» έδειξε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα τις αδυναμίες του. Το δυνατό χαρτί της εκπομπής παρέμενε η Λίτσα Πατέρα (αισθητή η απουσία του Βασίλη Καλλίδη), ενώ η επιλογή της Κόνι Μεταξά και Δημήτρη Μοθωναίου (ο καθένας χαρισματικός στον χώρο του) αποδείχτηκε τουλάχιστον ατυχής. Και αυτό το χρεώθηκε η έμπειρη παρουσιάστρια της εκπομπής, η οποία όφειλε να γνωρίζει πως αυτού του είδους οι εκπομπές χρειάζονται έμπειρους δημοσιογράφους με πληροφορία και άποψη.

Εξάλλου φέτος, η Φαίη Σκορδά είχε απώλειες και στη δημοσιογραφική της ομάδα, αλλά και στα συνεργεία που έπεσαν «θύμα» των περικοπών που γίνονται στον σταθμό. Λιγότερα συνεργεία σημαίνει αυτόματα λιγότερα θέματα.

Η αντίστοιχη εκπομπή του Open, που είχε δείξει τα… δόντια της ήδη από το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, εμφανιζόταν από την αρχή αρκετά ενισχυμένη. Έχοντας πετύχει δύο αξιόλογες μεταγραφές (Γιάννη Πουλόπουλο από το Star και Άννα Ζηρδέλη από τον ANT1) και μεγαλύτερο budget λόγω συμμετοχής Κοκλώνη στην Παραγωγή, πήρε από την αρχή την πρωτιά στη ζώνη 10-1 με ευκολία.

Τι συνέβη όμως με το δίδυμο Καραβάτου- Κατσούλη που φλερτάρει πλέον σχεδόν καθημερινά με τα μονοψήφια, ενώ πέρσι η τηλεθέαση (κυρίως λόγω GNTM και MasterChef) άγγιζε μέχρι και το 20%; Αυτή την απάντηση προσπαθεί να βρει ακόμα και η διοίκηση του Star, αφού φέτος το GNTM έδειχνε να ωφελεί περισσότερο τον ανταγωνισμό κυρίως λόγω των spoiler, τα οποία έσπευσε να μπλοκάρει το νομικό τμήμα του σταθμού με ευγενικά… εξώδικα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, πως ακόμα και τη μέρα μετά τον τελικό, το πρωινό του Star, που είχε όλες τις αποκλειστικότητες, ίσα που ξεπέρασε το 13%, ενώ λίγες μέρα μετά η Βίκυ Καγιά επισκέφτηκε την Κατερίνα Καινούργιου και τα νούμερα ξεπέρασαν το 16%.

Και ενώ ο έντονος προβληματισμός στο Star συνεχίζεται, στον ΑΝΤ1 αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά, αφού και η ιδιοκτησία του σταθμού φέρεται να είχε ενοχληθεί ιδιαίτερα με της χαμηλές πτήσεις του πρωινού. Βλέποντας τα νούμερα του Open να έχουν αυξητικές τάσεις, αν και ο Γιώργος Παπαδάκης εξασφαλίζει το πιο ισχυρό lead in στην πρωινή ζώνη, κάλεσαν τον Γιώργο Λιάγκα να πάρει ξανά θέση δίπλα στην πρώην σύζυγό του και έτσι από την επόμενη εβδομάδα θα απολαμβάνουμε  καθημερινά το πρώτο διαζευγμένο τηλεοπτικό ζευγάρι.

Ήδη την Παρασκευή, μετά το τέλος της εκπομπής,  έγινε μια μεγάλη σύσκεψη στα studio KAΠΠΑ με επικεφαλής τον Γιώργο, ο οποίος βρίσκεται πλέον καθημερινά στα παλιά του λημέρια. Όπως σας έχουμε ξαναγράψει, η ιδέα ανήκε στην ίδια τη Φαίη, απλά η αρχική σκέψη ήταν ο πατέρας των παιδιών της να επιστρέψει στο «Πρωινό» την επόμενη σεζόν.

Προβληματισμός που δεν κρύβεται υπάρχει και στο Mega, αφού η παρέα της ταλαντούχας κόρης της Βίκυς Σταυροπούλου, αν και είχε βελτιώσει τις επιδόσεις της τις μέρες των Γιορτών, επέστρεψε σε νούμερα της τάξης  του 5%- 7%. Το «Πάμε Δανάη» πλασαρίστηκε στο κοινό ως μια εναλλακτική ψυχαγωγική πρόταση, πλέον όμως η σκαλέτα της εκπομπής θυμίζει όλο και περισσότερο τις ομοειδείς εκπομπές της ζώνης της. Παρόλα αυτά αρκετοί θεωρούν ότι η εκπομπή έχει προοπτικές και πιστεύουν πολύ στη Δανάη, η οποία έχει, όπως ακούγεται, συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια με το κανάλι. Παρόλα αυτά η εκπομπή έχει αρκετές καλές στιγμές, που οφείλουν να αναδειχτούν ακόμα περισσότερο.

Μένει τώρα να δούμε αν το μεγάλο στοίχημα του ΑΝΤ1 θα καταφέρει να ανακατέψει την τράπουλα στην πρωινή ζώνη, καθώς, όλοι στον ΑΝΤ1 ξέρουν ότι δεν άλλη έχουν επιλογή παρά να τα καταφέρουν.

Όσο για τις πληροφορίες που λένε ότι το σύμβολαιο του Γιώργου Λιάγκα με το κανάλι του Αμαρουσίου ισχύει μόνο μέχρι τον Ιούνιο, διαψεύδονται κατηγορηματικά τόσο από το περιβάλλον του παρουσιαστή, όσο και από πηγές του σταθμού, τονίζοντας μάλιστα πως ήδη γίνονται συζητήσεις και για δεύτερο πρότζεκτ την επόμενη σεζόν, όπως φαινόταν και στην πρόσφατη ανακοίνωση του σταθμού.