«Το να χάσεις κιλά είναι τελείως πλασματικό»
Reset yourself

«Το να χάσεις κιλά είναι τελείως πλασματικό»

«Το να χάσεις κιλά είναι τελείως πλασματικό»

Εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει δίαιτα ποτέ στη ζωή μου. Και μην πείτε αμέσως ότι είμαι από αυτές που της ήρθαν εύκολα όλα στην ζωή ή δεν είχα ανάγκη, κ.λπ.

Όχι! Δεν είναι έτσι… Κι εγώ πέρασα τη “φρίκη” μου, την επιλόχεια κατάθλιψή μου, την ανυπομονησία να επανέλθω στα φυσιολογικά κιλά.

Δεν είμαι εγώ η εξαίρεση. Απλά δεν ήθελα να στερούμαι και γνώριζα πολύ καλά τι σημαίνει δίαιτα.

Μου αρέσει το καλό και ποιοτικό φαγητό, τα μαγειρευτά, η ελληνική κουζίνα. Γιατί να τρώει κάποιος συνέχεια ψητό ή βραστό; Δεν το κατάλαβα ποτέ…

Και πάντα λέω στον κόσμο που ακολουθεί το πρόγραμμα της Ολικής Μεταμόρφωσης Σώματος ότι σημασία έχει να μάθουμε να τρώμε σωστά, να συνδυάζουμε σωστά τις τροφές, να παίρνουμε από όλα τα θρεπτικά συστατικά και όλες τις βιταμίνες από τα φαγητά.

Και αν συνδυάσουμε και την άσκηση, δεν χρειάζεται να πεινάσουμε σε καμία περίπτωση.

Καταλαβαίνω ότι ζούμε σε μια εποχή όπου υπάρχει όχι απλά πληθώρα πληροφοριών αλλά παραπληροφόρηση σε μέγιστο βαθμό, για διάφορες μαγικές συνταγές, για super duper δίαιτες που θα σε κάνουν συλφίδα σε μια εβδομάδα, για θεραπείες που και καλά τις συνδυάζουν με δίαιτα και το μόνο που τους δίνουν να τρώνε είναι αγγούρι και κοτόπουλο κάθε μέρα.

Και το αποτέλεσμα; Ναι μεν χάνεις αλλά παροδικά. Μετά από λίγο καιρό μόλις επανέλθεις και τρως φυσιολογικά, την “πάτησες”.

Όχι μόνο τα ξαναπαίρνεις αλλά και περισσότερα από πριν. Κιλά εννοώ!

Λογικό, αφού έχασες και μυικό ιστό, δεν γυμνάστηκες, τεμπέλιασες για άλλη μια φορά.

Απορώ μερικές φορές που οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι το να χάσεις κιλά είναι τελείως πλασματικό. Η αλλαγή στην σύσταση στο σώμα έχει σημασία.

Χαμηλό ποσοστό λίπους και αύξηση μυϊκού ιστού (για να έχουμε σταθερό βάρος). Με λίγα λόγια το BMI μας (Δείκτης Μάζας Σώματος).

Αλλά πιστεύω ότι σιγά σιγά θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν και να ενημερώνονται σωστά. Όχι οτιδήποτε διαβάζουμε στο διαδίκτυο ή ό,τι μας είπε η κολλητή μας που “ξέρει”. Εάν δεν γνωρίζεις θα πρέπει να επισκεφτείς τον ειδικό.

Αυτό οφείλω να σας πω και να σας παρακινήσω:

  • Όχι στην δίαιτα
  • Ναι στην σωστή διατροφή

Για να έχουμε ενέργεια και όχι να μας πιάνει ζαλάδα.

Θέλουμε υγιείς ανθρώπους και όχι σκελετούς, να μπορεί να είναι λειτουργικό το σώμα στην καθημερινότητα και όχι να μην μπορείς να περπατήσεις από την αδυναμία και να γίνεσαι νευρωτικός από τη στέρηση.

www.fitlab.gr