Η Καλομοίρα σε συμβουλεύει πώς να έχεις πάντα τέλειο δέρμα!
Ρώτα την Giveaway Queen

Η Καλομοίρα σε συμβουλεύει πώς να έχεις πάντα τέλειο δέρμα!

Η Καλομοίρα σε συμβουλεύει πώς να έχεις πάντα τέλειο δέρμα!

Αποκαλύπτει στο Znews τα μικρά μυστικά ομορφιάς που ακολουθεί πιστά

Αγαπητή Giveaway Queen,
Λατρεύω το καθαρό, λαμπερό δέρμα σου. Μπορείς να μου δώσεις μερικά tips πώς να περιποιούμαι το δέρμα μου το καλοκαίρι;

Samantha P. 

Γεια σου Samantha,

Τέλεια ερώτηση. Έχω πάθος με το καθαρό και λαμπερό δέρμα και πραγματικά το παλεύω πολύ για να το καταφέρω. Κατά καιρούς έχω εξάρσεις ακμής αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι έχω καταφέρει να σταθερά να το κρατώ καθαρό. Και ιδού μερικά tips που νομίζω θα σε βοηθήσουν:

#1 Διατροφή

Πιστεύω ότι παίζει τεράστιο ρόλο στη φροντίδα του δέρματος. Έχω πάει σε αρκετούς δερματολόγους και όλοι μου είπαν ότι η τροφή δεν παίζει ρόλο στο δέρμα μου, όμως δεν συμφωνώ. Φυσικά τους σέβομαι και ακόμα πηγαίνω στον δερματολόγο μου αλλά δεν γίνεται να μην παρατηρήσω ότι κάθε φορά που τρώω πολλά γαλακτοκομικά την επόμενη μέρα έχω σπυράκια.

Για παράδειγμα, μια φορά βγήκα έξω για φαγητό με φίλους και έφαγα σαγανάκι και την επόμενη μέρα και για δύο εβδομάδες είχα άσχημη ακμή. Αυτό ήταν το πρώτο καμπανάκι. Όταν πειραματίστηκα και ακολούθησα vegan διατροφή (ήμουν αυστηρά vegan για περίπου 8 μήνες) το πρόσωπό μου δεν έδειχνε ποτέ τόσο καθαρό και λαμπερό και νομίζω ότι είχε να κάνει με την απουσία γαλακτοκομικών.

Βέβαια ο βιγκανισμός δεν μου ταίριαξε γιατί έπεσε ο σίδηρός μου και έπρεπε να σταματήσω αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα γαλακτοκομικά μου φέρνουν ακμή. Δεν ξέρω γιατί αλλά συμβαίνει.

Συμπερασματικά, πρόσεξε τι είδους τροφές μπορεί να ενοχλούν το δέρμα σου και γενικά κατανάλωνε τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως καρύδια, κεράσια, φράουλες, σολωμό, σπανάκι κ.ά. Τα αντιοξειδωτικά θα προστατέψουν το δέρμα σου αλλά και θα μειώσουν την εμφάνιση λεπτών ρυτίδων και γραμμών.

Να σημειώσω εδώ ότι όσα περισσότερα φρούτα τρώω τόσο πιο πολύ νιώθω το πρόσωπό μου πιο καθαρό και λαμπερό.

#2 Πολύ νερό

Προσπαθώ πολύ σκληρά να πίνω ΠΟΛΥ νερό. Στόχος μου είναι τουλάχιστον 9 ποτήρια την ημέρα. Δεν το πετυχαίνω πάντα. Έχω παρατηρήσει ότι όταν πίνω πολύ νερό το δέρμα μου είναι πολύ πιο λείο και λαμπερό την επόμενη μέρα.

#3 Αντηλιακό και καπέλο

Ποτέ μα ποτέ δεν βγαίνω στον ήλιο χωρίς αντηλιακό 50+ στο πρόσωπό μου και καπέλο για να καλύψω το πρόσωπό μου. Είναι πολύ σημαντικό για μένα επειδή ο ήλιος φέρνει ρυτίδες και πρόωρη γήρανση. Αν θέλω να μαυρίσω στο πρόσωπο βάζω λοσιόν μαυρίσματος ή/και bronzing makeup.
Φυσικά μην ξεχνάς να βάζεις αντηλιακό και στον λαιμό σου, το ντεκολτέ και τα χέρια! Τα χέρια πάντα προδίδουν την ηλικία και τα προφυλάσσω καθημερινά!

#4 Οργανικά καλλυντικά για το πρόσωπο

Όσο πιο πολύ ενημερώνομαι τόσο πιο πολύ αντιλαμβάνομαι πόσο επικίνδυνα είναι κάποια προϊόντα που χρησιμοποιούσα για το δέρμα και την υγεία μου. Σιγά σιγά αντικαθιστώ τα βασικά καλλυντικά για το πρόσωπο και το μακιγιάζ μου με καθαρότερα.

Το πρώτο που άλλαξα ήταν η ενυδατική μου που την πέταξα γιατί ήταν γεμάτη βλαβερές τοξίνες και βρήκα μία άλλη μη τοξική.

Ίσως δεν είναι εύκολο να τα πετάξεις όλα με τη μία οπότε σου προτείνω ένα τη φορά. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από το αντηλιακό προσώπου αφού θα πρέπει να το χρησιμοποιείς κάθε μέρα ειδικά το καλοκαίρι ή/και την ενυδατική σου.

#5 Ενυδάτωση – ενυδάτωση- ενυδάτωση!

Κυρίες μου, φροντίστε να ενυδατώνετε το δέρμα. Έχω πολύ ξηρό δέρμα και μόλις διαπίστωσα ότι αν δεν το ενυδατώνω θα γεράσει πρόωρα, φροντίζω ανελλιπώς την ενυδάτωσή του.
Έχω την ενυδατική μου (σώματος και προσώπου) δίπλα στο κρεβάτι μου και στον νιπτήρα μου για να βάζω πριν να κοιμηθώ.

Ακόμα και αν είσαι πολύ νέα πρέπει να βάζει ενυδατική καθημερινά. Δεν είναι μόνο μια τέλεια συνήθεια αλλά θα διατηρήσει νεανικό το δέρμα σου για τα χρόνια που θα έρθουν.

#6 Ύπνος

Το ξέρω ότι μπορεί να τα έχεις ακούσει και διαβάσει εκατομμύρια φορές αλλά είναι αλήθεια. Όταν δεν κοιμάμαι αρκετά (με τρία παιδιά συμβαίνει συχνά) το βλέπω το επόμενο πρωί.(Σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιώ λαμπερό μακιγιάζ για να κρύψω την κούρασή μου χαχα!). O ύπνος είναι τόσο σημαντικός στο να έχεις καθαρό δέρμα γι’ αυτό μην τον παραλείπεις.

#7 Μείωσε το στρες

Αυτό είναι δύσκολο, το ξέρω, ειδικά τώρα με τον κορονοϊό αλλά πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Προσπαθώ να βρίσκω χρόνο μέσα στη μέρα να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν και με ηρεμούν. (Αυτό με βοηθά να χαλαρώσω όταν έχω στρες).

Κάποια από αυτά είναι να διαβάσω, να πιω τσάι στη βεράντα, να βάψω τα νύχια μου, να γράψω κ.ά.

Το υπερβολικό στρες θαμπώνει το δέρμα και όχι μόνο αυτό αλλά και όλη την υγεία σου, γι’ αυτό κράτα το μακριά.

#8 Ποτέ μα ποτέ μην κοιμάσαι βαμμένη!

Αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ. Κυρίες μου, θέλω να σας πω ότι το να κοιμάστε μακιγιαρισμένες θα σας μεγαλώσει ταχύτατα. Όσο κουρασμένη και να είμαι, αφαιρώ το make up.

Αν είμαι πραγματικά κατάκοπη, δίπλα στο κρεβάτι μου έχω μαντιλάκια ντεμακιγιάζ ώστε τουλάχιστον να το αφαιρώ ακόμα και έτσι, όμως γενικά το δέρμα μου είναι καλύτερο το πρωί όταν κάνω σωστό καθαρισμό πριν τον ύπνο.

Για λεπτομέρειες μπορείς να δεις το βίντεό μου στο Youtube όπου σου δείχνω βήμα βήμα τι κάνω.

Ελπίζω να σε βοήθησαν αυτές οι συμβουλές, Σαμάνθα. Να περάσεις ένα τέλειο καλοκαίρι και να φοράς αντηλιακό κάθε μέρα.

Καλομοίρα, The Giveaway Queen

Κάνε με follow! Kάθε μήνα έχουμε giveaways! Μπες στο Instagram και στους διαγωνισμούς μου για να κερδίζεις φοβερά δώρα από καλλυντικά, ρούχα και τόσα άλλα!

Instagram

TikTok