«Πώς βρήκα το δικό μου μονοπάτι στη ζωή»
Ρώτα την Giveaway Queen

«Πώς βρήκα το δικό μου μονοπάτι στη ζωή»

«Πώς βρήκα το δικό μου μονοπάτι στη ζωή»

Η Καλομοίρα απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις σας μέσα από το Znews!

Αγαπητή Καλομοίρα – The giveaway queen,

Είμαι 27 χρονών και νιώθω τόσο μπερδεμένη για το τι θα κάνω στη ζωή μου. Πώς ήξερες τι ήθελες να κάνεις στη ζωή σου από τόσο μικρή; Πώς κατάφερες να το κάνεις;

Elizabeth A.

Γεια σου Elizabeth,
Αυτή είναι μια υπέροχη ερώτηση και καταλαβαίνω πλήρως από πού προκύπτει.
Ως παιδί είχα πάντα ισχυρό ένστικτο. Πιστεύω ότι ο καθένας έχει ισχυρό ένστικτο και ένα ενδόμυχο αίσθημα που του λέει ποιο είναι το επόμενο βήμα του στη ζωή. Εάν αυτό το ταιριάξεις με την αφοσίωση, την προσήλωση και τη σκληρή δουλειά πιστεύω ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Και ιδού μερικές από τις προτάσεις μου που θα σε βοηθήσουν να βρεις το δικό σου μονοπάτι.

#1 Τι επιθυμείς; Αγόρασε ένα ημερολόγιο και σημείωσέ το

Πάντα πίστευα στο να γράφεις αυτό που θέλεις σε ένα ημερολόγιο. Κάνει τους στόχους πιο ξεκάθαρους και ρεαλιστικούς. Επίσης σε κάνει να σκέφτεσαι και να αναρωτιέσαι τι πραγματικά θέλεις. Τι είδους καριέρα θέλεις να κάνεις; Τι είδους σύντροφος είναι σημαντικός για σένα; (Όταν γράφεις για τον μελλοντικό σου σύντροφο δεν εννοώ τι χρώμα μαλλιά θα ήθελες να έχει ή τι αυτοκίνητο θα οδηγεί. Εννοώ τι είδους σύζυγος θα είναι και τι είδους πατέρας εύχεσαι να είναι).
Όταν σημειώνεις αυτά που θέλεις να προσέχεις μην πέσεις στην παγίδα του να γράφεις τι θέλει η οικογένειά σου από σένα, τι θέλει η κοινωνία κ.ο.κ. Αυτό είναι το δικό σου ημερολόγιο, η δική σου ζωή, τα δικά σου όνειρα και πρώτα από όλα πρέπει να συγκεντρωθείς σε αυτά.

Να σημειώσω ότι μερικές φορές ό,τι γράφουμε στο ημερολόγιό μας είναι ένας οδηγός για να βρούμε το μονοπάτι και την κατεύθυνση που έπρεπε να πάρουμε ακόμα και αν στο τέλος αλλάξεις καριέρα. Θα σε οδηγήσει, πιστεύω, στον προορισμό σου.

#2 Να είσαι δυναμική

Ό,τι και να θέλεις να κάνεις στη ζωή σου βγες εκεί έξω και κυνήγησέ το. Δούλεψε το πώς θα καταφέρεις πραγματικά τους στόχους σου. Κάνε μία λίστα και ξεκίνα με αυτήν! Πιστεύω πως μερικές φορές είναι καλύτερα να βουτάμε στα πράγματα και να μαθαίνουμε να κολυμπάμε στην πορεία.

#3 Δουλειά, δουλειά, και να ανακαλύψεις τη χαρά της δουλειάς

Πιθανόν να μη σου αρέσει αυτό τόσο πολύ αλλά η σκληρή δουλειά είναι πολύ σημαντική στο να πραγματοποιήσεις τους στόχους στου και να ζήσεις τη ζωή που θέλεις.
Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας δουλεύοντας μετά το σχολείο. Από τα 12 δούλευα συνεχώς και τώρα που κοιτάω πίσω είμαι ευγνώμων για αυτή την εμπειρία επειδή μου έμαθε την πειθαρχία και τον σεβασμό αλλά και να εκτιμώ τα πάντα. Μερικά πράγματα δεν διδάσκονται αλλά μόνο βιώνονται με ιδρώτα και δάκρυα και κάθε είδους σκληρή δουλειά είναι απίστευτο «σχολείο». Το βλέπω ως ευλογία. Δεν αντιμετωπίζω τη δουλειά ως κάτι κακό αλλά ως κάτι που υπάρχει πάντα στη ζωή μας. Μπορεί ακόμα και να την ερωτευτούμε τη δουλειά. Για παράδειγμα, το να χάσεις βάρος απαιτεί πολλή δουλειά (γυμναστήριο, προετοιμασία των γευμάτων σου, το να λες όχι σε λιχουδιές μπροστά σου, όλα απαιτούν δουλειά από σένα).

#4 Μην περιμένεις τίποτα από τους άλλους

Το πιο απογοητευτικό πράγμα που μπορεί να σου συμβεί είναι να έχεις προσδοκίες από τους άλλους ανθρώπους. Κάνεις κάτι και περιμένεις πανηγύρια όταν γυρίσεις σπίτι. Όχι, η επιτυχία είναι ότι ολοκλήρωσες τη δουλειά ακόμα κι αν κανείς δεν σε συγχαίρει. Δώσε η ίδια συγχαρητήρια στον εαυτό σου! Κάνεις ό,τι κάνεις επειδή το αγαπάς και είσαι περήφανη για τη δουλειά σου. Δεν χρειάζεσαι βραβεία να επικυρώσουν τα σημαντικά σου κατορθώματα. Τα βραβεία φυσικά και είναι υπέροχα. Δεν σου λέω να μην τα απολαμβάνεις όταν έρχονται. Λέω μόνο ότι δεν θα πρέπει να είναι ο κύριος στόχος σου. Οι στόχοι σου είναι μεγαλύτεροι από κάθε βραβείο που σου δίνεται.

#5 Να παραμένεις θετική και να έχεις γύρω σου τους σωστούς ανθρώπους

Το να έχεις θετική σκέψη και ενεργητική διάθεση είναι το κλειδί. Βέβαια θα είναι μια πρόκληση εάν έχεις γύρω σου ανθρώπους που με την αρνητική τους σκέψη συνέχεια σε ξεζουμίζουν. Ο κόσμος εκεί έξω όμως είναι μεγάλος, βρες ανθρώπους με ευγένεια για να σε ενθαρρύνουν στη ζωή σου.

#6 Να διαβάζεις βιβλία που σε εμπνέουν

Πιστεύω με όλες μου τις δυνάμεις στη σημασία του διαβάσματος. Ως παιδί πάντα ήμουν με ένα βιβλίο στο χέρι. Μπορείς να μάθεις τόσα πολλά από το διάβασμα και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου διαβάζοντας τα σωστά βιβλία.
Και εννοώ βιβλία που να σε εμπνέουν και να σε κάνουν να ωριμάζεις. Για τον καθένα μας αυτά τα βιβλία είναι διαφορετικά. Τα βιβλία θα σε βοηθήσουν να καλύψεις όποια έλλειψη έχεις σε οποιοδήποτε πεδίο. Για παράδειγμα, αναζητάς πώς να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες; Διάβασε ένα σχετικό βιβλίο που θα σε βοηθήσει και στην προσωπική σου ζωή.

#7 Μην κάνεις συγκρίσεις

Είναι σούπερ σημαντικό. Ποτέ μη συγκρίνεις τον εαυτό σου ή την πρόοδό σου με άλλους ανθρώπους. Ο καθένας πηγαίνει στο δικό του μονοπάτι και το μόνο πράγμα που μπορεί να σε κρατήσει πίσω κατά τη γνώμη μου είναι να κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι. Θα πρέπει να έχεις το βλέμμα σου προς μία κατεύθυνση και αυτό είναι μπροστά. Μην ανησυχείς για το τι κάνουν οι άλλοι και πού βρίσκονται στη ζωή τους, να κάνει focus σε σένα, τον δικό σου δρόμο και το άτομο που θέλεις να είσαι σε αυτή τη ζωή.

Ελπίζω να σε βοήθησα Elizabeth! Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο.

Xo
Kalomira
The giveaway queen

Ακολουθήστε με στο κανάλι μου στο Υoutube για περισσότερα tips ομορφιάς, fitness, για τα παιδιά και άλλα!