Έλενα Παπαρίζου: Ξανά στη Eurovision!
Stay tuned

Έλενα Παπαρίζου: Ξανά στη Eurovision!

Έλενα Παπαρίζου: Ξανά στη Eurovision!

Πότε και γιατί θα εμφανιστεί;

Μπορεί η Eurovision να ακυρώθηκε, αλλά στη θέση της η EBU θα προβάλλει ένα δίωρο σόου για να τιμήσει όλος τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν.

Ανάμεσά τους θα είναι βεβαίως και η Στεφανία Λυμπερακάκη που εκπρόκειτο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το Supergirl του Δημήτρη Κοντόπουλου. Το σόου αυτό που τιτλοφορείται Eurovision Shine A Light θα μεταδοθεί από τις κρατικές τηλεοράσεις των χωρών που θα συμμετείχαν στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ και από την ΕΡΤ, το Σάββατο 16 Μαΐου.

Το Eurovision Shine A Light δεν θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά κάθε καλλιτέχνης θα εμφανιστεί από το σπίτι του και θα δώσει το μήνυμά του.

Εκτός όμως από τους τραγουδιστές στο σόου θα κάνουν guest εμφανίσεις και κάποιοι Eurostars που άφησαν το στίγμα τους στη Eurovision.

Τα ονόματα που έχουν κλείσει μέχρι στιγμής είναι η Katrina and the Waves, που είχε ερμηνεύσει το Love shine a Light που πήρε το πρώτο βραβείο, το 1997 και ο Johnny Logan που έχει κερδίσει δύο φορές ως τραγουδιστής με το What’s another year το 1980, με το Hold me now το 1987 και με το Why me που ερμήνευσε η Linda Martin το 1992.

Ανάμεσα τους θα είναι και η δική μας Έλενα Παπαρίζου που έφερε στην Ελλάδα τη Eurovision το 2005 με το My number one. Αυτή θα είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που η Έλενα θα εμφανιστεί σε επίσημο σόου της EBU, μετά τη συμμετοχή της στο Congratulations που είχε πραγματοποιηθεί στη Δανία, για τα 50α γενέθλια του διαγωνισμού και την performance που είχε κάνει στον τελικό του 2006, στη Eurovision που διοργάνωσε η Ελλάδα.

Εκτός από το Eurovision Shine A Light, η EBU οργανώνει και τα Eurovision Home Concerts και η δική μας Στεφανία θα εμφανιστεί στο τέταρτο επεισόδιο που θα προβληθεί την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η Στεφανία θα εκπροσωπήσει του χρόνου την Ελλάδα στη Eurovision, με τον Δημήτρη Κοντόπουλο και τον Φωκά Ευαγγελινό στο πλευρό της, όχι όμως και με το Supergirl, αφού τα τραγούδια που θα διαγωνισθούν το 2021 δεν θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει πριν από τον Σεπτέμβριο του 2020.