Eurovision 2022: Τι σημαίνει η κλήρωση της θέσης για Ελλάδα και Κύπρο;
Stay tuned

Eurovision 2022: Τι σημαίνει η κλήρωση της θέσης για Ελλάδα και Κύπρο;

Eurovision 2022: Τι σημαίνει η κλήρωση της θέσης για Ελλάδα και Κύπρο;

Πόσο ευνοϊκά θα είναι τα πράγματα για την Αμάντα Γεωργιάδη;

Η ιστορία έχει δείξει ότι η θέση που θα εμφανιστεί μία χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision μπορεί να την απογειώσει ή να την χαντακώσει.

Έχουμε δει την Ευρυδίκη,το 2007, με το Comme Ci Comme Ca, που ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού να εμφανίζεται στη δεύτερη θέση και να μην περνάει στον τελικό. Και είδαμε πέρσι την Έλενα Τσαγκρινού να ανοίγει τον μεγάλο τελικό με το El Diablo και να μην κερδίζει τη θέση που της αναλογούσε και προέβλεπαν τα γραφεία στοιχημάτων.

Η κλήρωση των χωρών για τη Eurovision που θα γίνει τον Μάιο στην Ιταλία είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα, όχι όμως και για την Κύπρο.

Η Ελλάδα, την οποία θα εκπροσωπήσει φέτος η Amanda με ένα εναλλακτικό pop τραγούδι που θα ακούσουμε για πρώτη φορά τον Μάρτιο, θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού.

Και μόνο ότι η Ελλάδα θα βγει προς το τέλος είναι πολύ θετικό γιατί τα πρώτα τραγούδια, όσο εντυπωσιακά κι αν είναι, συνήθως ξεχνιούνται από τους τηλεθεατές που ψηφίζουν,

Επίσης, η Ελλάδα έχει μαζί της στον πρώτο ημιτελικό την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία που συνήθως μας ψηφίζουν, αλλά και τη Νορβηγία που είναι η χώρα στην οποία η Amanda είναι σταρ και περιμένουμε να μας στηρίξει, όπως έκαναν πέρσι οι Ολλανδοί με την Στεφανία.

Η Ελλάδα και η Κύπρος διαγωνίζονται και φέτος, όπως και πέρσι, σε διαφορετικούς ημιτελικούς. Αυτό σίγουρα δεν είναι θετικό ούτε για τη μία χώρα, είτε για την άλλη, γιατί χάνουν και οι δύο από ένα δωδεκάρι.

Για την Κύπρο η κλήρωση δεν είναι τόσο ευνοϊκή. Διότι μπορεί να έχει μαζί της το Σαν Μαρίνο και τη Μάλτα που παραδοσιακά αλληλοϋποστηρίζονται, αλλά εμφανίζεται στο πρώτο μέρος του διαγωνισμού κι αυτό συνήθως δεν βοηθάει.

Το τι απόδοση θα έχει όμως μία χώρα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και αν θα καταφέρει να περάσει στον τελικό εξαρτάται και από το επίπεδο των τραγουδιών.

Αυτό είναι κάτι που θα το γνωρίζουμε όταν θα κυκλοφορήσουν όλα τα τραγούδια και θα είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε αν το επίπεδο της φετινής Eurovision είναι υψηλό ή μέτριο.