Eurovision 2022: Με ποια σειρά θα εμφανιστούν στον ημιτελικό Ελλάδα και Κύπρος;
Νέα

Eurovision 2022: Με ποια σειρά θα εμφανιστούν στον ημιτελικό Ελλάδα και Κύπρος;

Eurovision 2022: Με ποια σειρά θα εμφανιστούν στον ημιτελικό Ελλάδα και Κύπρος;

Πώς προέκυψε το θέμα και το logo του φετινού διαγωνισμού;

Ο διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2022 (14/5/22) θα είναι η 66η φορά που διοργανώνεται το μεγαλύτερο μουσικό show.

Αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας, έπειτα από την νίκη της χώρας στον διαγωνισμό 2021 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με τους Måneskin και το τραγούδι “Zitti e buoni”.

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή αλλιώς Amanda Tenfjorf) είναι η φετινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision και όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα μέσα από live κλήρωση, θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision στις 10 Μαΐου 2022.

Η Κύπρος από την άλλη θα διαγωνιστεί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού στις 12/5/22, με τον εκπρόσωπό της να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα.

Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

1.Αλβανία
2.Λετονία
3.Ελβετία
4.Σλοβενία
5.Βουλγαρία
6.Μολδαβία
7.Ουκρανία
8.Λιθουανία
9.Ολλανδία
10.Νορβηγία
11.Ρωσία
12.Πορτογαλία
13.Δανία
14.Αρμενία
15.Αυστρία
16.Κροατία
17.Ισλανδία
18.Ελλάδα

Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

1.Αυστραλία
2.Γεωργία
3.Κύπρος
4.Σερβία
5.Φινλανδία
6.Αζερμπαϊτζάν
7.Άγιος Μαρίνος
8.Ισραήλ
9.Μάλτα
10.Μαυροβούνιο
11.Ρουμανία
12.Τσεχία
13.Πολωνία
14.Βέλγιο
15.Βόρεια Μακεδονία
16.Σουηδία
17.Εσθονία
18.Ιρλανδία

Το θέμα και το logo του φετινού διαγωνισμού της Eurovision

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες πτυχές οποιουδήποτε διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision είναι η οπτική ταυτότητα και ο τρόπος με τον οποίο συνδέεται με την πόλη που τη φιλοξενεί και το σόου που θέλουν να προσφέρουν.

Το φετινό σλόγκαν της Eurovision είναι “The Sound of Beauty” και ιδού πώς προέκυψε.

Το θέμα του Τορίνο είναι μια οπτική αναπαράσταση του σλόγκαν “The Sound of Beauty”. Για να αναπαραστήσουν τον ήχο επέλεξαν την χρήση των ηχητικών κυμάτων, την επιστήμη που μετατρέπει τον ήχο σε σχήματα, σε συνδυασμό με τα περίφημα σχήματα των Ιταλικών κήπων και τον ήλιο.

Τα χρώματα είναι βασισμένα στα βασικά χρώματα της Ιταλίας ενώ η γραμματοσειρά είναι βασισμένη στην τέχνη των Ιταλικών πόστερ θέλοντας να δώσουν έμφαση στο ιταλικό θέμα του φετινού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με το ogaegreece ο όρος «κυματική» επινοήθηκε τη δεκαετία του 1960 από τον Hans Jenny, έναν Ελβετό επιστήμονα και φιλόσοφο, και προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «κύμα».

Τα πειράματά του έδειξαν ότι εάν τοποθετούνταν λεπτές σκόνες σε ένα φύλλο μετάλλου και εφαρμόζονταν σε αυτές δονήσεις ακουστικών κυμάτων, αυτά τα σωματίδια οργανώνονταν σε συγκεκριμένα σχέδια.
Αυτά τα μοτίβα, γνωστά και ως φιγούρες Chladni, διαμορφώνουν, στην περίπτωση των αρμονικών ήχων, συμμετρικά γεωμετρικά σχήματα και συνθέσεις, παρόμοιες με τις διαμορφώσεις μάνταλα .

Ο Ιταλικός Κήπος ήταν μια από τις κύριες εμπνεύσεις για τη σκηνογραφία, και ήταν αξιοσημείωτο ότι αυτοί οι κήποι έχουν παρόμοια δομή στην κυματική.

Και οι δύο βασίζονται στη συμμετρία, την αξονική γεωμετρία και φαίνεται να υποδηλώνουν την αρχή μιας ιδέας τάξης στη φύση.