Eurovision 2023: Ο απόηχος του φετινού διαγωνισμού – Οι φήμες για την ελληνική επιτροπή και η απόφαση του ΡΙΚ για του χρόνου
Stay tuned

Eurovision 2023: Ο απόηχος του φετινού διαγωνισμού – Οι φήμες για την ελληνική επιτροπή και η απόφαση του ΡΙΚ για του χρόνου

Eurovision 2023: Ο απόηχος του φετινού διαγωνισμού – Οι φήμες για την ελληνική επιτροπή και η απόφαση του ΡΙΚ για του χρόνου

O απολογισμός της 67ης Eurovision από τον Γιάννη Πουλόπουλο

Τώρα που ο 67ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ολοκληρώθηκε, μπορούμε να κάνουμε τον απολογισμό μας.

Ήταν σίγουρα ένας διαγωνισμός που θα θυμόμαστε για καιρό, όχι μόνο για τη δεύτερη νίκη της Λορίν που ισοφάρισε το ρεκόρ του Τζόνι Λόγκαν και είναι η δεύτερη τραγουδίστρια που κερδίζει το πολυπόθητο βραβείο, αλλά και για πολλά ακόμα.

Είδαμε τον Φινλανδό να σημειώνει το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ ψήφων στο televoting, αλλά τελικά να βγαίνει δεύτερος και τη Λορίν να αναδεικνύεται νικήτρια χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα δεκάρι από το κοινό.

Σίγουρα, για την Ελλάδα, δεν ήταν μία καλή χρονιά,αφού ο Βίκτωρ Βερνίκος δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό αλλά αυτό έχει ξανασυμβεί και θα ξανασυμβεί.

Αυτό που σίγουρα θα θυμόμαστε για καιρό είναι το 4 που έδωσε η ελληνική επιτροπή της ΕΡΤ στην Κύπρο, σε έναν τραγουδιστή από τους καλύτερους που έχουν πάει στον διαγωνισμό!

Αυτή η κίνηση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων αλλά και φημολογιών.

Στο typologies.gr διαβάζουμε ότι κάποιο από τα μέλη της ΕΡΤ που ασχολήθηκε με τη Eurovision θα παραιτηθεί, κάτι που επισήμως διαψεύδεται.

Από το πρωί κυκλοφορούν και διάφορα δημοσιεύματα για το αν ήταν σωστή η σύνθεση της επιτροπής και αν υπάρχουν περισσότερα από ένα μέλη που έχουν εργασιακή σχέση με την ΕΡΤ.

Και δεν είναι και λίγες οι φωνές που λένε ότι αν τελικά έγινε κάποιο λάθος θα πρέπει να ενημερωθεί η EBU και να διερευνήσει το θέμα για να δει αν λειτούργησαν όλα σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Την ίδια στιγμή το ΡΙΚ υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να υποβάλλει ένσταση και δηλώνει χαρούμενο για το αποτέλεσμα, άσχετα αν με ένα 7αρι αντί για 4αρι ο Andrew Lambrou θα ήταν μέσα στη δεκάδα.

Eurovision 2023 – Ρίχνει τους τόνους το ΡΙΚ για το 4άρι μέσω του διευθυντή του: «Δεν προτιθέμεθα να θέσουμε θέμα εγκυρότητας της επιτροπής»

Όπως φαίνεται λοιπόν αυτός ο διαγωνισμός και τα παραλειπόμενά του θα μας απασχολήσουν για λίγο ακόμα. Εδώ θα είμαστε και θα τα γράφουμε…

Υ.Γ. Και μια είδηση για το τέλος: Του χρόνου το ΡΙΚ θα αναδείξει τον εκπρόσωπό του μέσα από ένα μουσικό παιχνίδι, όπως κάνουν αρκετές χώρες του εξωτερικού.