Stay tuned

Eurovision: Πώς έγινε η επιλογή της Αμάντας Γεωργιάδη; Σε τι θέση δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων την Ελλάδα;

Eurovision: Πώς έγινε η επιλογή της Αμάντας Γεωργιάδη; Σε τι θέση δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων την Ελλάδα;

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Πουλόπουλου για το Znews

Με ιδιαίτερη θέρμη δέχτηκαν οι Eurofans την είδηση ότι την Ελλάδα στη Eurovision θα εκπροσωπήσει η Αμάντα Γεωργιάδη. Από το απόγευμα που ανακοινώθηκε από την εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ότι η Αμάντα μπορεί να ετοιμάζει το εισιτήριο της για την Ιταλία η Ελλάδα ανέβηκε στην έβδομη θέση στα γραφεία στοιχημάτων.

Σε αυτό βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο και η περσινή δέκατη θέση της Στεφανίας που έβαλε την Ελλάδα πάλι στον… χάρτη της Eurovision.

Πώς όμως έγινε η επιλογή της;

Οι πληροφοριοδότες μου μου λένε ότι και τα πέντε τραγούδια είχαν πιθανότητες να πάνε καλά στον διαγωνισμό γιατί εκπροσωπούν την ποιοτική εναλλακτική ποπ μουσική σκηνή.

Ωστόσο, η Αμάντα κέρδισε στα σημεία τους αντιπάλους της αφενός γιατί έχει εμπειρία από live acts και επιπλέον έχει ενδιαφέρουσα προσωπική ιστορία γιατί σπουδάζει Ιατρική και εργάζεται σε νοσοκομείο για Covid 19.

Επιπροσθέτως, αν και έχει ελληνική καταγωγή δραστηριοποιείται στη Νορβηγία, από την οποία μπορούμε να περιμένουμε υψηλή βαθμολογία, όπως και από όλο το σκανδιναβικό μπλοκ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής για την αξιολόγηση των τραγουδιών της Eurovision, Δημήτρης Παπαδημητρίου, άλλωστε έδωσε μία γεύση στο «Στούντιο 4» για το πώς έγινε η επιλογή της.

Εξήγησε μεταξύ άλλων ότι τα μέλη της επιτροπής είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μόνοι τους όλα τα κομμάτια και πως όσα βρέθηκαν στην τελική φάση ήταν όλα εξίσου καλά αν και διαφορετικά.

«Κρίναμε για να αντιπροσωπεύσουμε την Ελλάδα στη Eurovision» είπε.

Όσο για το τραγούδι, αυτό που μπορούμε να πούμε για την ώρα είναι ότι πρόκειται για μια εναλλακτική ποπ μπαλάντα, που αναδεικνύει τις φωνητικές δυνατότητες της Αμάντας και θα μπορούσε να αποτελέσει soundtrack κινηματογραφικής ταινίας.

Το τραγούδι θα ακουστεί για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο.

Exit mobile version