Μένιος Σακελλαρόπουλος: Η γνωριμία με τη σύζυγό του και η προφητική ατάκα – «Εσύ σε εμένα θα κάνεις το πρώτο παιδί, γιος, Γιώργος»
Late night shows

Μένιος Σακελλαρόπουλος: Η γνωριμία με τη σύζυγό του και η προφητική ατάκα – «Εσύ σε εμένα θα κάνεις το πρώτο παιδί, γιος, Γιώργος»

Μένιος Σακελλαρόπουλος: Η γνωριμία με τη σύζυγό του και η προφητική ατάκα – «Εσύ σε εμένα θα κάνεις το πρώτο παιδί, γιος, Γιώργος»

Πώς από τη Νομική κατέληξε στη δημοσιογραφία;

Τον Μένιο Σακελλαρόπουλο υποδέχτηκε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο The 2night Show.

Ο γνωστός δημοσιογράφος έκανε μια αναδρομή στην πορεία της ζωής του, από τα φτωχικά σοκάκια του Πειραιά ως τις συναντήσεις του με τους θρύλους των γηπέδων παγκοσμίως.

«Ήμουν αεικίνητος. Μεγάλωσα στη Φρεαττύδα στον Πειραιά και είχαμε ένα πνεύμα ελευθερίας. Είχα αυτό το πνεύμα, το ελεύθερο το πουλί που πετάει. Ο μπαμπάς ήταν ένας ταπεινός δημόσιος υπάλληλος και η μαμά μου και αυτή δημόσια υπάλληλος. Η μαμά μου παραιτήθηκε για να με επιτηρεί κάθε τρεις ημέρες με πήγαινε στο Τζάνειο να με ράψουν, τα είχα σπάσει όλα, χέρια, πόδια, κεφάλια».

«Έχω δύο αδέρφια εγώ είμαι ο μεσαίος. Το όνειρο του μπαμπά μου ήταν να με δει εισαγγελέα. Ήταν μία άλλη εποχή που οι γονείς ονειρεύονταν τα παιδιά τους σπουδαγμένα».

«Είχα μία κλίση στα γράμματα με ένα διάβασμα μιας ώρας πετούσα. Κάποια στιγμή από την πρώτη Λυκείου ξέρουν ότι θα πάω Νομική αλλά η ζωή δεν υπολογίζει πράγματα. Το πολύ πολύ να έκανε μία έκπτωση και να με έβλεπε ποινικολόγο».

«Πριν τη Νομική λάτρευα τα σπορ, ευλογώ τον πατέρα μου γιατί έφερνε στο σπίτι τρεις εφημερίδες την ημέρα. Ξεκοκάλιζα τα πάντα».

«Είχαμε πολλά σπορ σε αυτή την ελεύθερη γειτονιά που σου έλεγα. Έπαιζα ποδόσφαιρο, στίβο, βόλεϊ, ήμουν συνεχώς ματωμένος. Γύριζα ματωμένος και με ξυλοφόρτωνε γιατί θα λέρωνα τα σεντόνια».

«Είχα έφεση στα σπορ. Ήξερα όλα τα ρεκόρ, ήξερα όλο το στίβο, ποδόσφαιρο, κολύμβηση. Μπήκε το μικρόβιο και είπα “θέλω να κάνω αυτό το πράγμα γιατί το αγαπάω”. Διαβάζοντας τους μεγάλους ρεπόρτερ της εποχής είδα ότι μπορώ να μπω εκεί.

Και ανηφορίζω  10 Ιουνίου 1978 από τον Πειραιά στην Ομόνοια και ήταν στον τρίτο το Φως των σπορ και στον πρώτο η Βραδινή η παλιά. Πήγα στον Θόδωρα Νικολαϊδη και μου είπε να φύγω αλλά του εξήγησα το όνειρό μου και ξεκίνησα δειλά. Το έκρυβα γιατί θα γινόταν στο σπίτι Βιετνάμ. Κάποια στιγμή αρχίζει και η καριέρα που ονειρευόμουν και σχηματοποιείται».

Σε άλλο σημείο αποκάλυψε τον πρωτότυπο τρόπο προσέγγισε τη γυναίκα του και μητέρα των παιδιών του, που ήταν η μοντέρ του στην τηλεόραση.

«Η γυναίκα μου ήταν η μοντέρ μου. Υπάρχει μία απίθανη ιστορία που μας κάνει να γελάμε. Έχουμε κάνει το 1994 ένα δύσκολο μοντάζ και ήταν 20 χρονών, που έπρεπε να παίξει στο δελτίο και όταν γυρίζω της λέω “σας ευχαριστώ πολύ, σας είμαι υπόχρεος”. Με κοιτάει έτσι “τι ούφο είναι αυτό και μου μιλάει στον πληθυντικό”. Και λέω “μπορώ να κάνω μία παρατήρηση;”. “Για πες” μου είπε, αυτή ήταν μαγκάκι. “Πολύ καπνίζετε, τι παιδιά θα κάνετε;” της είπα και απάντησε “και τι σε νοιάζει δικά σου θα είναι;”».

«Έναν χρόνο την παρατηρούσα, πώς συμπεριφέρεται, δεν ήθελα μία πολύ κοινωνική που αγκαλιάζεται με όλους, ήθελα μία πιο συγκρατημένη. Σε έναν χρόνο τη βλέπω στο εστιατόριο του Mega του Mega στην Παιανία όπου κάθεται απέναντι και της λέω “Εσύ σε εμένα θα κάνεις το πρώτο παιδί, γιος, Γιώργος”. Και σηκώνεται ενοχλημένη και μου λέει “είσαι τρελός!”. Έναν χρόνο μετά έκανε το πρώτο παιδί και τον βγάλαμε Γιώργο».

Διαβάστε επίσης

Ο Νάσος Γουμενίδης για την απώλεια του αδερφού του: «Από έναν μπάφο ξεκίνησε και πήγαμε στα σκληρά. Έπαθε ανακοπή…»