ΗΠΑ: “Χτύπησαν” κόκκινο οι online παραγγελίες αλκοόλ στην καραντίνα
Διεθνή

ΗΠΑ: “Χτύπησαν” κόκκινο οι online παραγγελίες αλκοόλ στην καραντίνα

ΗΠΑ: “Χτύπησαν” κόκκινο οι online παραγγελίες αλκοόλ στην καραντίνα

Οι Αμερικάνοι “καραντινιώτες” μάλλον το “έτσουξαν”

Ο χρόνος στην καραντίνα πέρασε ευχάριστα και εποικοδομητικά για ορισμένους, πιο ζόρικα για κάποιους άλλους, παρ΄όλα αυτά, όλοι βρήκαν κάπως έναν τρόπο να προσαρμόσουν τις ζωές τους στην πρωτοφανή πραγματικότητα που έφερε ο κορονοϊός.

Από την άλλη υπήρξαν και αυτοί που προτίμησαν να το “τσούξουν” λιγάκι περισσότερο την περίοδο της κατ΄οίκον απομόνωσης, βρίσκοντας ως διέξοδο στην ανία τους το αλκοόλ.

Νέα έρευνα που ήρθε στο “φως” της δημοσιότητας αναφέρει ότι οι online πωλήσεις αλκοόλ “χτύπησαν” κόκκινο στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες με όλο και πιο πολλούς ανθρώπους να παραγγέλνουν μέσω Internet μπύρες, κρασί, λικέρ και κάθε άλλο είδος οινοπνευματώδους ποτού.

Ενδεικτικά, εταιρεία delivery αλκοολούχων ποτών επεσήμανε ότι σημείωσε ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις της ύψους 437% μέσα σε μια βδομάδα συγκριτικά με το τι θα συνέβαινε κανονικά σε άλλες εποχές.

Μάλιστα οι νέοι χρήστες που εγγράφηκαν στην πλατφόρμα της την περίοδο της καραντίνας είναι υπεύθυνοι για το το 27% των συνολικών της παραγγελιών σε αντίθεση με ένα 15% που ίσχυε προ κορονοϊού.

Η λογική που κρύβεται πίσω από αυτούς τους αριθμούς είναι απλή: όσο οι άνθρωποι εξακολουθούν να παραμένουν στο σπίτι εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία η λύση της online παραγγελίας φαντάζει πιο ασφαλής επιλογή από μια τυπική επίσκεψη σε κάβα ενώ παράλληλα και η πολλή… “κλεισούρα” φαίνεται πως ανάγκασε αρκετούς να το ρίξουν στο… ποτό.

Πηγή: Rolling STone