Κορονοϊός: Επιστρέφει στις ενημερώσεις ο Νίκος Χαρδαλιάς
Κοινωνία

Κορονοϊός: Επιστρέφει στις ενημερώσεις ο Νίκος Χαρδαλιάς

Κορονοϊός: Επιστρέφει στις ενημερώσεις ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αλλά όχι ο Σωτήρης Τσιόδρας και σε άλλο κτίριο

Θα ξαναδούμε όπως φαίνεται στις οθόνες μας ένα γνώριμο πρόσωπο της καραντίνας και αυτός είναι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, επανέρχεται η ενημέρωση σε εβδομαδιαία βάση και αποκλειστικά για επιχειρησιακά θέματα που αφορούν στα ζητήματα διαχείρισης του Covid 19.

Αυτό σημαίνει ότι θα βλέπουμε μόνο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και όχι τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Μάλιστα η ενημέρωση θα γίνεται όχι από το Υπουργείο Υγείας όπως συνηθιζόταν αλλά από το νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος, στην Κηφισίας 37-39, στο Μαρούσι.

Η ενημέρωση θα γίνεται κάθε Τρίτη στις 18:00.

“Ανοίγουμε” και για τη Σουηδία – Παρατείνονται τα μέτρα στις παραλίες

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες στη Σουηδία βελτιώνονται, οι πτήσεις θα επιτραπούν από τις 20 Ιουλίου αντί για 22 Ιουλίου, που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Την ίδια στιγμή παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της κοινής απόφασης για τα μέτρα στις παραλίες, ενώ, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δεν αποκλείεται η απόφαση για την απαγόρευση στα πανηγύρια να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ