Κοινωνία

Νίκος Χαρδαλιάς: Απαγορεύεται η διανομή Άγιου Φωτός πόρτα-πόρτα

Νίκος Χαρδαλιάς: Απαγορεύεται η διανομή Άγιου Φωτός πόρτα-πόρτα

Ποια είναι τα νέα μέτρα για τις μετακινήσεις λόγω του Πάσχα;

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε στη σημερινή ενημέρωση τύπου για ακόμη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ημέρες του Πάσχα

Η επιτακτική ανάγκη να προφυλαχθεί η επαρχία και τα νησιά ώθησε τους αρμόδιους, όπως είπε, να λάβουν νέα μέτρα σχετικά με τις μετακινήσεις στην περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε από σήμερα στις 6 σήμερα το απόγευμα πρόκειται να τεθούν σε όλη την επικράτεια μπλόκα της αστυνομίας στα διόδια αλλά και σε όλες τις διαδρομές και θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση με σκοπό να αποτραπεί πιθανή έξοδος εκδρομέων.

Αντίστοιχη εντολή έχει δοθεί και στο λιμενικό σώμα ώστε να επιτηρούνται όλοι οι λιμένες της χώρας.

Από το μέτρο εξαιρείται η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων, ωστόσο, τόνισε πως δεν θα είναι δυνατή η επιστροφή τους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Επιπλέον εφόσον εμφανιστούν προσπάθειες μετακίνησης για λόγους αναψυχής η καμπάνα που θα πέσει θα είναι βαριά καθώς το πρόστιμο θα διπλασιαστεί στα 300€ ενώ θα αφαιρούνται και οι πινακίδες του οχήματος πριν αυτό επιστρέψει στην αρχική του βάση.

Επιπλέον αναστέλλεται και η μετακίνηση κατοίκων προς και μεταξύ των νήσων αν και κάτοικοι μικρότερων νησιών θα μπορούν να επισκεφθούν μεγαλύτερα νησιά του δήμου τους μόνο για προβλεπόμενες και αναγκαίες επισκέψεις.

Τέλος, ο υφυπουργός έδωσε τέλος στην πρωτοβουλία διάφορων δήμων μεταξύ και του Ελληνικού να διανείμουν το Άγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο, λέγοντας πως κάθε προσπάθεια θα αποτραπεί στο πλαίσιο της διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

“Το Άγιος Φως φωτίζει τις καρδιές όλων μας. Φέτος με έναν διαφορετικό τρόπο όμως με την ουσία της πίστης να παραμένει η ίδια και το αίσθημα ελπίδας αναλλοίωτο”, είπε.

https://streamable.com/cre06m

Exit mobile version