Θεσσαλονίκη: Συναγερμός από τα αυξημένα κρούσματα σε οίκο ευγηρίας
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός από τα αυξημένα κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός από τα αυξημένα κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

Εκτάκτως στη συμπρωτεύουσα ο Σωτήρης Τσιόδρας

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη μετά τα απανωτά κρούσματα κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Μέχρι στιγμής στην κλινική Covid απλής νοσηλείας του Παπανικολάου νοσηλεύονται επτά ηλικιωμένοι που έφτασαν χθες βράδυ στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από το νοσοκομείο, οι επτά ηλικιωμένοι ήρθαν διαγνωσμένοι θετικοί για κορονοϊό στην εφημερία Covid του νοσοκομείου και η υγεία τους είναι ήδη επιβαρυμένη και από άλλα θέματα.

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη εκτάκτως ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί τον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, πάνω από 30 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό ενώ.

Σε επικοινωνία που είχε με τον οίκο ευγηρίας, επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν κρούσματα, ωστόσο, για την ώρα δεν έχουν επίσημη ενημέρωση ως προς τον αριθμό, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία των διαγνωστικών τεστ, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ηλικιωμένους.

«Αυτή την ώρα ξανά γίνεται και νέα δειγματοληψία, στέλνονται τα δείγματα στον ΕΟΔΥ και ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που μας δίνονται», τονίζει στο GRTimes.gr, ο εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας «Αγία Κυριακή», Ιωάννης Ζαγκλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας βρίσκονται πάνω από 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων.

«Όλοι όσοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό έχουν απομονωθεί και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο», είπε.