Karl Lagerfeld: “Αυλαία” για τον διάσημο σχεδιαστή
ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ

Karl Lagerfeld: “Αυλαία” για τον διάσημο σχεδιαστή

Karl Lagerfeld: “Αυλαία” για τον διάσημο σχεδιαστή

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Karl Lagerfeld απεβίωσε σήμερα το πρωί στο Παρίσι σε ηλικία 85 ετών, όπως μεταδίδουν τα μεγάλα γαλλικά περιοδικά.

Είχε εισαχθεί εσπευσμένα χθες βράδυ στο νοσοκομείο καθώς τελευταία ταλαιπωρούνταν με την υγεία του.

Μάλιστα είχαν προκληθεί σχόλια όταν ο μεγάλος μόδιστρος δεν εμφανίστηκε στο τελευταίο του ντεφιλέ στο Παρίσι, δίνοντας λαβή για σχόλια σχετικά με την υγεία του.

Karl Lagerfeld: Γιατί δεν εμφανίστηκε στην επίδειξή του;

Ποιος ήταν ο Γερμανός μόδιστρος;

Ο Καρλ Ότο Λάγκερφελντ (γεν. σαν Karl Lagerfeldt, το οποίο άλλαξε σε Karl Lagerfeld, 10 Σεπτεμβρίου 1933) ήταν γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, ανατράφηκε με πολλές ανέσεις, διαμορφώνοντας, παράλληλα, μια αντισυμβατική προσωπικότητα. Καυστικός, ενίοτε κυνικός, προσβλητικός και εξωστρεφής, προκαλούσε πάντα ποικίλες αντιδράσεις με τις εκάστοτε, ιστορικές ρήσεις του, που έχουν καταγραφεί στο συνεργατικό πόνημα “The World According to Karl”.

https://twitter.com/KarlLagerfeld/status/1090268733040353284

Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του ιταλικού Οίκου “Tiziani”, ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, γαλλικό στούντιο “Chloe”. Ακολούθησαν οι Οίκοι “Fendi” (1965) και “Curiel” (1970, Ιταλία) και ο γαλλικός “Chanel” (από το 1983).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ