Στυλ και πολιτική: Η Μπέτυ, η Brigitte και οι άλλες πρώτες κυρίες
ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ

Στυλ και πολιτική: Η Μπέτυ, η Brigitte και οι άλλες πρώτες κυρίες

Στυλ και πολιτική: Η Μπέτυ, η Brigitte και οι άλλες πρώτες κυρίες

Η Ευρώπη γιόρτασε με κάθε επισημότητα τα 100 χρόνια από την εκεχειρία που σήμανε το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και οι ηγέτες πολλών κρατών βρέθηκαν στη Γαλλία όπου έγιναν πολλές εκδηλώσεις. Μαζί με τους απανταχού ηγέτες, όπως είναι φυσικό, εμφανίστηκαν και οι λεγόμενες “πρώτες” κυρίες, σύζυγοι πρωθυπουργών, προέδρων και πριγκίπων. Προεξάρχουσα βεβαίως η οικοδέσποινα Brigitte Macron, η οποία επιφορτίστηκε με το καθήκον να παραθέσει γεύμα στις πρώτες κυρίες στο Chateau de Versailles στις Βερσαλίες, ενώ το προηγούμενο βράδυ όλοι οι ηγέτες μετά των συζύγων τους παρακάθισαν στο επίσημο δείπνο που δόθηκε στο Μουσείο Orsay στο Παρίσι.

Όπως είναι φυσικό, οι κυρίες σχολιάστηκαν για τις ενδυματολογικές τους εμφανίσεις. Κάποιες απέσπασαν ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα, της οποίας η βραδινή εμφάνιση σχολιάστηκε θετικά από τον ξένο τύπο. Συλλέξαμε τις πρωινές και βραδινές εμφανίσεις των πρώτων κυριών αυτού του Σαββατοκύριακου που μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση σε ένα συγκριτικό crash test στυλ. Εσείς τι γνώμη έχετε;

Μπέττυ Μπαζιάνα

Πρωινή εμφάνιση

Βραδινή εμφάνιση

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα καταφθάνουν στο Ελιζέ, στο επίσημο δείπνο της γαλλικής προεδρίας - Abaca Press

Η Ελληνίδα πρώτη κυρία σχολιάστηκε ευμενώς από τη βρετανική Daily Mail για τη βραδινή της εμφάνιση ενώ τοποθετήθηκε κοντά στις καλοντυμένες της βραδιάς. Συγκεκριμένα η εφημερίδα έκανε λόγο για “εντυπωσιακή φιγούρα ντυμένη σε πορφυρό βελούδο”.

Charlene του Μονακό

Πρωινή εμφάνιση

Βραδινή εμφάνιση

Η πριγκίπισσα του Μονακό έδειξε την προτίμησή της στο μαύρο, αφού και για πρωί και για βράδυ επέλεξε ασφαλείς επιλογές χωρίς χρώμα. Για το μεσημεριανό γεύμα μονάχα, προτίμησε ένα παλτό με πτι καρό για να “σπάσει” τη μονοτονία.

Maryna Poroshenko (σύζυγος Ουκρανού προέδρου)

Πρωινή εμφάνιση

Βραδινή εμφάνιση

Η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου φόρεσε βελούδινο κοστούμι για την πρωινή της εμφάνιση, ενώ για βράδυ επέλεξε ένα δίχρωμο midi φόρεμα σε αποχρώσεις του μωβ.

Άντρη Αναστασιάδη (σύζυγος του Κύπριου προέδρου)

Πρωινή εμφάνιση

Βραδινή εμφάνιση

Η σύζυγος του Κύπριου προέδρου επέλεξε ένα μπροκάρ μαύρο ταγιέρ για την πρωινή της εμφάνιση, ενώ ήταν ιδιαίτερα διαχυτική με την κυρία Macron. Όσο για τη βραδινή της εμφάνιση; Αφήνουμε τα σχόλια σε εσάς.

Monika Babisova (σύζυγος Τσέχου πρωθυπουργού)

Πρωινή εμφάνιση

Βραδινή εμφάνιση

Ιδιαίτερα κομψή ήταν η πρώτη κυρία της Τσεχίας. Το πρωινό της φόρεμα, βέβαια, θύμιζε έντονα αυτό που φόρεσε η Melania Trump, και κινήθηκε σε γκρι τόνους. Όσο για το βράδυ, επέλεξε ένα κατακκόκινο έξωμο φόρεμα.

Η οικοδέσποινα, Brigitte Macron

Πρωινή εμφάνιση

Βραδινή εμφάνιση

Η κυρία Macron έχει πολλάκις σχολιαστεί θετικά για το στυλ της. Παρά τον petit σωματότυπό της, κάνει… grande εμφανίσεις, προτιμώντας ταγιέρ και κοστούμια, όπως το σκούρο μπλε ταγιέρ που φόρεσε το βράδυ αλλά και το κομψό λαδί, πρωινό της σακάκι που συνδύασε με μαύρο παντελόνι και μαύρες γόβες.

Τα φαβορί και τα outsiders

Στα λεγόμενα outsiders βάλαμε δύο διαφορετικές πρώτες κυρίες, την Emine Erdogan, σύζυγο του Τούρκου προέδρου και την Melania Trump, τη σύζυγο του Αμερικανού προέδρου. Η Emine Erdogan, πιστή στις παραδόσεις που επιβάλλει ο μουσουλμανικός κόσμος δεν αποχωρίστηκε τη μαντήλα της, που ήταν από σκούρο μπλε μετάξι την οποία συνδύασε με μπροκάρ μεταξωτό παλτό και ψηλές μπλε γόβες. Η κυρία Erdogan δεν παρέστη στο μεσημεριανό γεύμα της κυρίας Macron οπότε δεν έχουμε… μέτρο σύγκρισης.

Από την άλλη, η Melania Trump ήταν υπέρκομψη όπως πάντα. Για την πρωινή της εμφάνιση έκανε μια μάλλον συντηρητική επιλογή με ένα γκρι, μεσάτο φόρεμα και γκρι παλτό.

Τη βραδινή της εμφάνιση, που ήταν ομολογουμένως πιο τολμηρή, αφού ξέφυγε από το παραδοσιακό φόρεμα με ένα androgynous ασπρόμαυρο κοστούμι, μας την αποκάλυψε η κυρία Erdogan με μία ανάρτησή της στο Twitter. Εκεί βεβαίως πήρε το μάτι μας και την κλασική εμφάνιση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel με μοβ σακάκι και μαύρο παντελόνι.

Ψηφίστε την πιο καλοντυμένη:

Φωτογραφίες: Abaca Press