Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Το μήνυμα στον πρωθυπουργό και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο
Ελλάδα

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Το μήνυμα στον πρωθυπουργό και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Το μήνυμα στον πρωθυπουργό και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο

Τι έγραψε και η Ζέτα Δούκα

Οι καταγγελίες για λεκτική, σωματική και σεξουαλική βία διαδέχονται η μία την άλλη και στον καλλιτεχνικό χώρο επικρατεί ένας αναβρασμός μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Το Πειθαρχικό του ΣΕΗ δεν σταματά να δέχεται καταθέσεις αγοριών και κοριτσιών που έχουν δεχτεί παρενοχλήσεις και οι καλλιτέχνες έχουν ξεκινήσει το εγχώριο #Metoo με στόχο να εξαφανιστεί κάθε μορφή βίας.

Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία και έπειτα από τα μηνύματα των καλλιτεχνών που ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, τώρα ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης με σεβασμό και έντονη ενόχληση στέλνει το μήνυμά του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να πάρουν θέση για όλα όσα αποκαλύπτονται στον χώρο του θεάτρου.

«Ερώτηση κρίσεως: Γιατί επικοινωνήσατε, όπως ο ίδιος είπατε στη σελίδα σας στο Facebook με τη Σοφία Μπεκατώρου, όταν βγήκε στην επιφάνεια το τραγικό συμβάν της, ενώ για τις τόσες τραγικές επίσης ιστορίες και καταγγελίες που ακούγονται από γυναίκες και άνδρες στον καλλιτεχνικό χώρο δεν έχετε κάνει μια σχετική δήλωση; Με σεβασμό πάντα στο πρόσωπό σας και στο αξίωμά σας», έγραψε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Και συνέχισε με ανάρτηση για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Εύχομαι να φανεί αντάξια και σε αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν στον χώρο του θεάτρου».

Με τη σειρά της και η Ζέτα Δούκα έγραψε μια επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία μάλιστα αναδημοσιεύθηκε από πολλούς καλλιτέχνες, αναφέροντας: «Οι αποκαλύψεις της σπουδαίας Σοφίας Μπεκατώρου, που έφεραν στο φως εγκλήματα που ταλανίζουν επί χρόνια τον αθλητικό χώρο, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου αποκαλύπτοντας αντίστοιχες πράξεις που βασανίζουν χρόνια τον καλλιτεχνικό στερέωμα.

Μετράμε πλέον δυο εβδομάδες και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Τα θύματα βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν για κακοποιητικές πράξεις που τους έχουν συμβεί πολλά χρόνια πριν, με αποκορύφωμα κάποιες από αυτές που υπέστησαν όταν ήταν παιδιά, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τον χρόνιο φόβο τους, αλλά την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου, καθώς και της δικαιοσύνης που οφείλει να επιδείξει τα αναγκαία αντανακλαστικά.

με όλον τον σεβασμό στα πρόσωπα και τα αξιώματά σας, παρακαλούμε θερμά όπως πάρετε σαφή και καταλυτική θέση απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου, όπου όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την  προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας.

Ζέτα Δούκα

Ηθοποιός».