Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Το άγνωστο παρασκήνιο της συνεργασίας του με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»
Νέα

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Το άγνωστο παρασκήνιο της συνεργασίας του με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Το άγνωστο παρασκήνιο της συνεργασίας του με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»

Το Znews έψαξε, ρώτησε, έμαθε

Αν μία σειρά στην κρατική τηλεόραση κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού -μιας και είναι καλογυρισμένη, διαθέτει ένα καλογραμμένο σενάριο και μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών- αυτή είναι το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».

Γυρισμένη σε φυσικά τοπία των Καλαβρύτων και με την έξυπνη προσαρμογή του ξένου φορμάτ, δημιούργησε ένα σταθερό κοινό που την παρακολουθεί όχι μόνο στη μικρή οθόνη αλλά γίνεται καθημερινά συζήτηση και στο Twitter ενώ συγκεντρώνει εξαιρετικά ποσοστά προβολών και στην πλατφόρμα ERTFLIX όπως μαθαίνουμε.

Το καστ είναι σίγουρα από τα πιο αξιόλογα που έχουμε δει σε ελληνική σειρά, συγκεντρώνοντας παλιούς και νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς, από τον Τάσο Κωστή, τον Γιάννη Μόρτζο και την Πηνελόπη Πιτσούλη μέχρι τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, την Πηνελόπη Πλάκα και τον Θοδωρή Φρατζέσκο.

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι φυσικά ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Και το εύλογο ερώτημα είναι πώς ο Αλέξανδρος δέχτηκε να συνυπάρχει σχεδόν καθημερινά σε γυρίσματα με τον γνωστό ηθοποιό.

Το παρασκήνιο αυτής της «συνεργασίας» είναι πολύ ιδιαίτερο όπως πληροφορήθηκε το Znews από πολύ καλά γνωρίζοντες τα πράγματα.

Όπως μάθαμε, λοιπόν, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ήταν από τους πρώτους ηθοποιούς που υπέγραψαν συμβόλαιο με την εταιρεία παραγωγής για να συμμετέχει στη σειρά. Με τα μέχρι εκείνη την ώρα δεδομένα, ο πρωταγωνιστής της σειράς δεν θα ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης αλλά ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Επομένως, όταν ο ηθοποιός υπέγραψε για να είναι στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» γνώριζε ότι θα συνεργαστεί με άλλον πρωταγωνιστή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης έκανε πίσω με την προοπτική ότι προτιμούσε να συμμετέχει σε θεατρική παράσταση που μάλιστα θα έκανε και περιοδεία, ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να συνδυάσει τα γυρίσματα στην περιφέρεια με τις θεατρικές υποχρεώσεις, μην γνωρίζοντας βεβαίως ότι οι εξελίξεις με τον κορονοϊό θα ανέτρεπαν όλα τα θεατρικά πλάνα.

Έτσι τη θέση του πήρε ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης όμως είχε ήδη υπογράψει και ήταν πολύ δύσκολο πλέον να κάνει πίσω, ειδικά σε μια περίοδο που τα κλειστά θέατρα άφησαν δεκάδες ηθοποιούς χωρίς δουλειά και το συγκεκριμένο σίριαλ ήταν μια εξαιρετική κατά τα λοιπά παραγωγή.

Όποιος έχει παρακολουθήσει τη σειρά, θα δει ότι τα κοινά τους πλάνα είναι μετρημένα, καθώς οι ιστορίες των ηρώων εξελίσσονται παράλληλα.

Μένει φυσικά να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία αλλά και η όλη παραγωγή, που να τονίσουμε και πάλι, έδωσε νέα πνοή στην κρατική τηλεόραση αφού την έβαλε στο παιχνίδι της μυθοπλασίας.

Η αιφνίδια πάντως νοσηλεία του Πέτρου Φιλιππίδη ίσως τον απομακρύνει τελείως από τα γυρίσματα και ήδη υπάρχουν διάφορα σενάρια για το μέλλον του ρόλου που υποδύεται.

Ίσως λοιπόν μια σεναριακή προσαρμογή να επέτρεπε να συνεχιστεί κανονικά η σειρά που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και είναι άκρως αρεστή στη διοίκηση της ΕΡΤ.