Αλίνα Κοτσοβούλου – Στάθης Μαντζώρος: Η «Άννα» και ο «Παντελής» του «Σασμού» αποκαλύπτονται –  «Όταν συναντηθήκαμε ήταν σαν ραντεβού στα τυφλά»
Ελλάδα

Αλίνα Κοτσοβούλου – Στάθης Μαντζώρος: Η «Άννα» και ο «Παντελής» του «Σασμού» αποκαλύπτονται – «Όταν συναντηθήκαμε ήταν σαν ραντεβού στα τυφλά»

Αλίνα Κοτσοβούλου – Στάθης Μαντζώρος: Η «Άννα» και ο «Παντελής» του «Σασμού» αποκαλύπτονται –  «Όταν συναντηθήκαμε ήταν σαν ραντεβού στα τυφλά»

Όσα είπαν για την επιτυχημένη σειρά του Alpha αλλά και την προσωπική τους ζωή

Ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια που έχουμε δει στον «Σασμό» είναι αυτό της Άννας και του Παντελή, τους οποίους υποδύονται η Αλίνα Κοτσοβούλου και ο Στάθης Μαντζώρος, αποκαλύπτονται στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και τον Γιώργο Πράσινο.

Εκείνη μια ευγενική ψυχή, μητέρα δύο παιδιών που ασχολείται με το σπίτι, αλλά και το μαγαζί του συζύγου κι εκείνος, ένας κουτσομπόλης ιδιωκτήτης καφενείου που θέλει να ανακατεύεται σε όλα!

Στα τελευταία επεισόδια μάλιστα, τους είδαμε να είναι σε κόντρα, με την Άννα να του ζητά διαζύγιο και να αποχωρεί από το σπίτι τους!

Πώς ήταν όμως η πρώτη φορά που συναντήθηκαν στα γυρίσματα η Αλίνα Κοτσοβούλου και ο Στάθης Μαντζώρος;

Αλίνα: Εννοείται. Τον είδα για πρώτη φορά στην πρόβα που μας έκανε ο σκηνοθέτης μας, ο Κώστας Κωστόπουλος. Είχαμε ήδη κλείσει τους ρόλους και κάναμε μια πρώτη ανάγνωση.

Στάθης: Όταν έκλεισα να είμαι στον Σασμό, δεν ήξερα ποια θα υποδυόταν τη γυναίκα μου.

Αλίνα: Ήταν σαν ραντεβού στα τυφλά.

Στάθης: Πήγα σε μια δεκάωρη οντισιόν και κάποια στιγμή ο σκηνοθέτης μας μου είπε: «Θα είσαι στη σειρά, αλλά θα δούμε ποιον ρόλο θα έχεις».

Αλίνα: Εμένα μου είχαν πει ότι θα έκανα την καφετζού, αλλά θα έμπαινα αργότερα στο σίριαλ. Στο μυθιστόρημα η καφετζού εμφανίζεται μόνο δύο φορές, παρουσιάζεται ως «η μαμά της Θοδώρας».

Όταν σας κάλεσαν να συμμετάσχετε στον Σασμό, τι σας έκανε να πείτε το «ναι»;

Στάθης: Διάβασα το μυθιστόρημα, έμαθα ποιοι θα παίξουν, είδα την ομάδα που πήγαινε να δημιουργηθεί, γνώρισα την «οικογένειά» μου και σχεδόν αμέσως είπα το «ναι».

Αλίνα: Είμαστε η μόνη πλήρης οικογένεια στο σίριαλ.

Στάθης: Μου αρέσει που δημιουργήθηκε μια μέση αστική οικογένεια στο έργο, όπου υπάρχει ο συναισθηματισμός, το ενοχικό σύνδρομο, τι κουβαλάει ο καθένας, για παράδειγμα, τι φέρει ο Παντελής από τον πατέρα του, τι γέφυρες ρίχνει για να επικοινωνήσει με τα παιδιά του. Αυτό που συμβαίνει είναι αναγνωρίσιμο στον μέσο θεατή και του δίνει μια αίσθηση συνενοχής. Σαν να κοιτάει από την κλειδαρότρυπα κάτι απόκρυφο που μάλλον του έχει συμβεί και του ίδιου, οπότε ταυτίζεται.

Αλίνα: Όπως συμβαίνει σε μια κλειστή κοινωνία, σε ένα χωριό.

Πόσο κοντά είστε στους χαρακτήρες που υποδύεστε;

Στάθης: Έχω περάσει και από το «πολύ έξω καρδιά», όπως παρουσιάζεται ο

Παντελής, αλλά εγώ είμαι πολύ χαλαρός, ενώ όταν με απασχολεί κάτι είμαι πιο μαζεμένος. Έχω τις άμυνές μου ως άνθρωπος. Θέλω τον χρόνο μου. Αν γνωρίσω κάποιον καλά, δένομαι. Και κατανοώ.

Αλίνα: Έψαξα να βρω στοιχεία για την ηρωίδα μου από παρελθοντικές γενιές, από την εποχή της γιαγιάς και της προγιαγιάς μου. Ήταν από ένα χωριό της Ρούμελης, γυναίκες πιο καταπιεσμένες. Έχω περάσει όλα μου τα καλοκαίρια στην Ιθάκη και τη Ρούμελη, όπου ήρθα σε επαφή με τέτοιες γυναίκες. Το κοινό μου με την Άννα είναι ότι είμαστε ενωτικοί ως χαρακτήρες, συνδετικοί με την οικογένειά μας και τους φίλους, συμβιβαστικοί. Κάνω τα πικρά γλυκά.

Στάθης: Η Αλίνα είναι πολύ οργανωτική.

Είστε συνομήλικοι και γίνατε γονείς κάπου στα 40. Σας είχε παρασύρει η δουλειά ή θέλατε να παρατείνετε τη φάση που νιώθατε παιδιά;

Στάθης: Νομίζω πως κάποια πράγματα περνούν από δίπλα σου και για κάποιον λόγο δεν τα βλέπεις και συνεπώς δεν τα αρπάζεις. Όταν γνώρισα τη γυναίκα μου και αργότερα έκανα οικογένεια, είπα: «ΟΚ, πάμε να το κάνουμε». Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ.

Αλίνα: Γνώρισα τον άνθρωπο της ζωής μου στα 37 μου, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ερωτευτήκαμε και αγαπηθήκαμε όπως παλιά. Θέλαμε να είμαστε από την αρχή της σχέσης μας συνέχεια μαζί. Παντρευτήκαμε όχι για να κάνουμε παιδί, αλλά γιατί θέλαμε να είμαστε μαζί. Μετά από ενάμιση χρόνο έμεινα έγκυος, ήμουν 40 χρόνων. Δεν μπορώ να φανταστώ διαφορετικά τη ζωή μου, όλα με οδήγησαν στο να είμαι με αυτό τον άνθρωπο και με αυτό το παιδί. Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μου. Δεν με ενδιαφέρει η δουλειά μου, η καριέρα μου, δεν θεωρώ πως είμαι τίποτα σπουδαίο. Σαφώς αγαπάω αυτό που κάνω, είμαι εργάτης στη δουλειά μου, απολαμβάνω όσα μου φέρνει, αλλά προτεραιότητα και βαρίδι μου τώρα είναι η οικογένειά μου. Για αυτό δεν κάνω θέατρο τώρα με τον Σασμό.