Angelina Jolie – Brad Pitt: «Πόλεμος» και για τους αμπελώνες στη Γαλλία
Κόσμος

Angelina Jolie – Brad Pitt: «Πόλεμος» και για τους αμπελώνες στη Γαλλία

Angelina Jolie – Brad Pitt: «Πόλεμος» και για τους αμπελώνες στη Γαλλία

Ακόμα μια διαμάχη, πέρα από την επιμέλεια των παιδιών, έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο άλλοτε πιο ζηλευτό ζευγάρι στον κόσμο

Η Angelina Jolie έχει ένα ακόμα θέμα να λύσει με τον πρώην σύζυγό της, Brad Pitt. Μάλιστα, δεν φαίνεται να σταματά να καταθέτει αγωγές εναντίον του ή να κάνει άλλα φαινομενικά εκδικητικά πράγματα για να καθυστερήσει τον τελικό διαχωρισμό της κοινής περιουσίας τους. Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν θα τον αφήσει σύντομα ήσυχο.

Ας τα πάρουμε από την αρχή, η Jolie υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον Pitt τον Αύγουστο του 2016. Τότε ζήτησε την πλήρη επιμέλεια των έξι παιδιών τους.

Το περασμένο καλοκαίρι, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την κατάθεση των εγγράφων διαζυγίου, το ζευγάρι δεν είχε ακόμη λύσει τις διαφορές τους ή τη συμφωνία επιμέλειας. Υπήρξε μια στιγμή όπου τα πράγματα φαίνονταν ήρεμα και τακτοποιημένα, αλλά η Jolie «ξαναχτύπησε».

Η ηθοποιός φέρεται να ξεκινά έναν νέο δικαστικό «πόλεμο» αυτή τη φορά για έναν αμπελώνα στη Γαλλία, έκτασης 1.000 στρεμμάτων, τον οποίο το πρώην ζευγάρι κατέχει από κοινού.

Γνωστό ως Chateau Miraval, το ζευγάρι μίσθωσε το εν λόγω ακίνητο το 2008 με τη δυνατότητα της εξαγοράς. Τελικά άσκησαν αυτήν την επιλογή. Σύμφωνα με τις πρόσφατες καταθέσεις του δικαστηρίου, το κάστρο αξίζει περίπου 164 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Pitt και η Jolie παντρεύτηκαν στο Chateau Miraval το 2014. Σήμερα έχει ο καθένας το 50% της ιδιοκτησίας του κτήματος, αλλά αυτό δεν συνέβαινε πάντα.

Σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου, όταν μίσθωναν για πρώτη φορά το ακίνητο το 2008 (με δυνατότητα εξαγοράς), ο Μπραντ κατείχε το 60% μέσω της εταιρείας του Mondo Bongo και η Angelina κατείχε το 40% μέσω της εταιρείας της Nouvel.

Το 2013, ο Pitt πούλησε το 10% του μεριδίου του στην Jolie  έναντι ενός ευρώ, καθιστώντας τους ισοδύναμους ιδιοκτήτες. Αυτή η συναλλαγή με το ένα ευρώ στην πραγματικότητα καθιστά την τρέχουσα διαμάχη τους πολύ περίπλοκη. Σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους, αυτή η εξαγορά δεν είναι αναμφίβολα έγκυρη επειδή οι μετοχές δεν πωλήθηκαν για νόμιμο ποσό. Θεωρητικά, αυτό καθιστά τον Πιτ τον κύριο ιδιοκτήτη του πύργου.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο Λουξεμβούργο, η Mondo Bongo μηνύει τη Nouvel. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η Jolie (μέσω Nouvel) προσπαθεί να πουλήσει τις μετοχές της, πιθανώς για περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να συμβουλευτεί τον Pitt.

Το Chateau Miraval έκτασης 1.000 στρεμμάτων διαθέτει ιδιωτικό αμπελώνα και αρχοντικό με 35 υπνοδωμάτια.