Αριστοτέλης Μπολοβίνος: Ο ιατροδικαστής του IQ 160 συστήνεται – «Ήμουν φλωράκος, καλό παιδί…»
Ελλάδα

Αριστοτέλης Μπολοβίνος: Ο ιατροδικαστής του IQ 160 συστήνεται – «Ήμουν φλωράκος, καλό παιδί…»

Αριστοτέλης Μπολοβίνος: Ο ιατροδικαστής του IQ 160 συστήνεται – «Ήμουν φλωράκος, καλό παιδί…»

Από το μόντελινγκ στον χώρο της υποκριτικής

Το IQ 160 έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό και κάθε Κυριακή, ολοένα και περισσότεροι τηλεθεατές προτιμούν στην αστυκωμική σειρά του STAR για να περάσουν τη βραδιά τους!

Σε αυτήν, πρωταγωνιστεί ο Αριστοτέλης Μπολοβίνος, ένας από τους ελάχιστους Έλληνες με διεθνή καριέρα στο μόντελινγκ, ο οποίος λίγο πριν γίνει 38 ετών, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην υποκριτική.

Πρόκειται για τον ιατροδικαστή «Γιάννη Παπανίκα», ο οποίος παραχώρησε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα και συστήνεται στον κόσμο.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στην αστυκωμική σειρά IQ 160;

Ήταν κάτι που το ήθελα. Όσο ζούσα στην Τουρκία και το Μιλάνο και εργαζόμουν ως μοντέλο, μου είχαν γίνει αντίστοιχες προτάσεις. Πάντα έτρεχα σε κάστινγκ και στην προκειμένη περίπτωση όλα ξεκίνησαν από ένα τηλεφώνημα της Αλεξάνδρας Ταβουλάρη που βοηθά στην παραγωγή του σίριαλ, η οποία με πρότεινε και έτσι πέρασα από οντισιόν για το IQ 160.

Σύστησέ μας τον «Γιάννη Παπανίκα», τον ήρωα που υποδύεσαι.

Είναι ο ιατροδικαστής της σειράς και εμφανίζεται στα 10 από τα 16 πρώτα επεισόδια. Θα τον δείτε στα επεισόδια που έχουμε πτώματα. Θα με δείτε δηλαδή επί πτωμάτων! (Γελάει.) Ο Παπανίκας είναι αρκετά εύστροφος, οξυδερκής, αναλυτικός, πολύ καλός στη δουλειά του, με χιούμορ και κάπως ειρωνικός. Στα πρώτα επεισόδια τον βλέπουμε να φλερτάρει με την Πηνελόπη (Σμαράγδα Καρύδη), ενώ δημιουργεί μια ζεστή σχέση υποστήριξης με τον αστυνομικό Αργύρη Καλαντζή (Νίκος Κουρής), που βασίζεται στον σεβασμό και τη σύμπνοια

Ήθελες πάντα να γίνεις ηθοποιός;

Ναι. Θα φέρω στη μνήμη μου μια στιγμή του 2011, όταν ζούσα για κάποιους μήνες στη Σιγκαπούρη και σε μια βόλτα μου βρήκα μπροστά μου ένα διδόλαρο, κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Εκείνη τη στιγμή οι σκέψεις μου είχαν πάρει φωτιά και ευχήθηκα να πραγματοποιήσω μια μεγάλη επιθυμία που είχα, να ασχοληθώ με την υποκριτική. Θεωρώ εκείνη τη στιγμή κομβικό σημείο αναφορικά με το τι θα έκανα στο μέλλον. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως μέχρι το 2015 θα είχα πάει στο Λος Άντζελες.

Εντέλει πήγες στο Λος Άντζελες;

Όχι. (Γελάει.) Αυτό το όνειρο σίγησε γιατί θεώρησα πως αν ασχοληθώ με την υποκριτική, θα πεινάσω. Ήταν τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Η υποκριτική προέκυψε τώρα και είμαι αρκετά χαρούμενος.

Τι παιδί ήσουν;

Ήμουν φλωράκος, καλό παιδί. Είχα και τις φουρτούνες μου με τα παιδιά, κάναμε σκανδαλιές, αλλά στο τέλος της ημέρας ξέραμε τι θα πει «συγγνώμη».

Ήσουν ο ωραίος του σχολείου;

Ήμουν μια αξιαγάπητη φιγούρα

Όποιος θέλει να σε γνωρίσει πιστεύεις ότι έρχεται εύκολα ή δύσκολα για να σου μιλήσει;

Είμαι αινιγματικός, κρατάω τις αποστάσεις μου, αλλά δεν τσιγκουνεύομαι καθόλου στα συναισθήματά μου. Είμαι ανοιχτός σε κάθε είδους επικοινωνία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εμβαθύνω με τον οποιονδήποτε.

Εσύ κάνεις το πρώτο βήμα στο φλερτ;

Δεν μου αρέσουν αυτά τα στερεότυπα. Αν κάποιος θέλει να φλερτάρει, έχει κάθε δικαίωμα. Αν με ενδιαφέρει, δίνω χώρο. Όπως και εγώ, αν θέλω να φλερτάρω, θα προσπαθήσω να κερδίσω χώρο. Αν δω ότι δεν έχω χώρο, θα το αφήσω. Δεν θέλω να φανώ ούτε άβολος ούτε βεβιασμένος. Θα πλησιάσω μια γυναίκα αν μου δώσει το πράσινο φως. Είναι ωραίο να υπάρχει το φλερτ, ειδικά με όλο αυτό τον οχετό που συμβαίνει στα social media. Το φλερτ είναι υγιές.

Έχεις δεχτεί φλερτ και από άντρες;

Ναι, αν και δεν τρέφομαι από τον θαυμασμό των άλλων. Συντονίζομαι και επικροτώ την έκφραση όλων. Θέλω ο κόσμος να εκφράζεται. Αν η έκφραση κάποιου είναι το φλερτ, καλό είναι να γίνεται, αλλά να μη φέρει τον άλλο σε δύσκολη θέση και να μην εισχωρεί στον προσωπικό του χώρο χωρίς την έγκρισή του.

Τι είναι αυτό που παρατηρείς πρώτα σε μια γυναίκα;

Την ενέργειά της, κι αυτό γιατί όταν κάποιος έχει μάθει να εκδηλώνει την ενέργειά του, αμέσως φανερώνει την ομορφιά του. Δεν θέλω να ταυτίζομαι καθόλου με την εικόνα. Τα μάτια μου θέλω να βλέπουν περισσότερο προς τα μέσα, παρά προς τα έξω.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα!