Ελένη Καστάνη: Η θέση της για το «κατηγορώ» της Σοφίας Μουτίδου
Νέα

Ελένη Καστάνη: Η θέση της για το «κατηγορώ» της Σοφίας Μουτίδου

Ελένη Καστάνη: Η θέση της για το «κατηγορώ» της Σοφίας Μουτίδου

Η ηθοποιός διαψεύδει τα όσα είπε η συνάδελφός της

Σάλο προκάλεσαν τα όσα είπε στο κανάλι της στο Youtube η Σοφία Μουτίδου, με αφορμή τις δεκάδες καταγγελίες κατά ηθοποιών για επιθέσεις και παρενοχλήσεις στον εργασιακό χώρο.

Η ηθοποιός εκτός από ένα περιστατικό με τον Αλέξανδρο Ρήγα, στο οποίο όπως αποκάλυψε πιάστηκαν στα χέρια και χρειάστηκε η επέμβαση των συναδέλφων τους για να τους χωρίσουν, εξιστόρησε και ένα δεύτερο περιστατικό με πρωταγωνίστρια την ίδια και την Ελένη Καστάνη.

«Η δεύτερη ιστορία που έχω να σας αφηγηθώ εγώ είναι αυτή που όλοι με ρωτάτε, “μα ποιός-α ήταν αυτή που μπήκες κλωτσώντας την πόρτα στο καμαρίνι της και είπες, “θα σε καρυδώσω” ήταν η Καστάνη που μας είχε κάνει τη ζωή μαύρη πάνω στη σκηνή, η οποία μας καταριόταν “τον καρκίνο να φέρετε”, “να ψοφήσετε όλοι”, πράγμα που είναι πολύ γνωστό στο χώρο μας», ανέφερε η Σοφία Μουτίδου.

Η Ελένη Καστάνη δεν θέλησε να μιλήσει δημοσίως για τις κατηγορίες, ωστόσο μιλώντας με τον δημοσιογράφο του Happy Day, Μιχάλη Πλεμμένο, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Συγκεκριμένα, όπως μετέφερε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η ηθοποιός τόνισε δεν ισχύουν τα λεγόμενα της Σοφίας Μουτίδου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν θέλει να βγει να απαντήσει για να μη δώσει αξία σε κάτι τέτοιο που δεν ισχύει. Παράλληλα του είπε ότι δεν θα κινηθεί νομικά εναντίον της.

https://streamable.com/g6osds

Θέση για τα όσα υποστηρίζει η Σοφία Μουτίδου πήρε ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο οποίος ήταν μέλος του θιάσου του θεατρικού στο οποίο αναφέρεται η ηθοποιός.

«Δεν αντιλήφθηκα το συμβάν. Ήξερα ότι υπάρχει μια ένταση στην παράσταση αλλά ήθελα να κάνω μια έκκληση. Να παραμείνουμε καλλιτέχνες, να σεβαστούμε τον υγιή καλλιτεχνικό ανταγωνισμό. Να μην κάνουμε το θέατρο αρένα. Να κρατήσουμε ψηλά τον πολιτισμό και να δώσουμε το παράδειγμα εμείς. Να βουτήξουμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας πριν μιλήσουμε. Αν κάποιος ενόχλησε κάποιον άλλο γενναία να ζητήσει συγγνώμη και να γίνει αποδεκτή η συγγνώμη, γιατί αλλιώς δίνουμε το κακό παράδειγμα σε μια κοινωνία της αλληλοσφαγής. Έχω λοιπόν να πω στους συναδέλφους αυτούς που αναγνωρίζω πολλές φορές την ευαισθησία τους πριν προβούν σε κινήσεις που πλήττουν το επάγγελμα ανεπανόρθωτα, να ζητούν τη μεσολάβηση του ΣΕΗ, το σωματείο μας δηλαδή».