Γιάννης Στάνκογλου: «Φλερτάρω με τα πάντα, με έναν ωραίο συνεργάτη, με μια γυναίκα, με έναν άντρα»
Ελλάδα

Γιάννης Στάνκογλου: «Φλερτάρω με τα πάντα, με έναν ωραίο συνεργάτη, με μια γυναίκα, με έναν άντρα»

Γιάννης Στάνκογλου: «Φλερτάρω με τα πάντα, με έναν ωραίο συνεργάτη, με μια γυναίκα, με έναν άντρα»

Όσα είπε στο περιοδικό ΟΚ! και τα backstage πλάνα από τη φωτογράφισή του

Στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφόρησε με  «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και στον Γιώργο Πράσινο μίλησε ο Γιάννης Στάνκογλου.

Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Mega «Σχεδόν ενήλικες» που υπογράφει η Μυρτώ Κοντοβά μετά το επιτυχημένο πέρασμά του από τις «Άγριες Μέλισσες» ως Θωμάς Κυ

«Γνωρίζω τη Μυρτώ εδώ και πολλά χρόνια, και μάλιστα πριν από τρία χρόνια περίπου μου είχε  μιλήσει για το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Όταν ξεκίνησε να το γράφει, μου το ξαναείπε και ομολογώ πως με είχε ενθουσιάσει η ιδέα της πάρα πολύ. Είχα πει από τότε το «ναι» και, από όσο ξέρω, το ίδιο συνέβη και με τη Θεοδώρα Τζήμου και τον Μάκη Παπαδημητρίου. Η Μυρτώ μάς είχε από την αρχή στο μυαλό της για τους συγκεκριμένους ρόλους» είπε εξηγώντας γιατί είπε το «ναι».

Οι δύο ρόλοι βέβαια, του Θωμά Κυπραίου και του Αποστόλη που παίζει σήμερα, είναι τελείως διαφορετικοί.

«Ο δικός μου φόβος είναι να μην πέσω στη μανιέρα και όσο γίνεται η τωρινή δουλειά να απομακρύνεται από την προηγουμένη. Μπορεί να μην το πετυχαίνω πάντα. Ξέρω πως πέρσι ήμουν ο Κυπραίος, φέτος ο Αποστόλης, αλλά επειδή είναι αλλιώς γραμμένο το κάθε κείμενο, μου δίνει και μένα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω άλλα μέσα, που δεν τα έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν».

«Τώρα έβαλα τηλεόραση στο σπίτι»

«Δεν παρακολουθώ τακτικά τις “Άγριες μέλισσες” γιατί δεν έχω χρόνο, αν και ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει στη σειρά. Έπειτα από δεκατρία  χρόνια που δεν είχα τηλεόραση στο σπίτι, τώρα έβαλα. Προτιμώ να δω μια ταινία, σειρές όπως το Peaky Blinders και πολλά ντοκιμαντέρ – με μουσική, αθλητισμό ή επιστήμης. Πάντως, όταν τελειώνει κάτι, είμαι στο επόμενο. Δεν ζω με τις αναμνήσεις. Σαφώς, αν κάτι με έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, θα το σκέφτομαι σε διάφορες φάσεις», ομολογεί.

«Το φλερτ και βέβαια συνεχίζει να υπάρχει στη ζωή μου. Το φλερτ το ζω καθημερινά. Φλερτάρω με τα πάντα, με έναν ωραίο συνεργάτη, με μια γυναίκα, με έναν άντρα. Μέσω του φλερτ επικοινωνείς βαθιά με τον άλλο, αναδεικνύεις χιούμορ και ζωντάνια. Μέχρι εκεί όμως, μένω στο φλερτ» δηλώνει με ειλικρίνεια.

«Έβαλα το πρώτο μου ένσημο στα 14»

Τι δεν γνωρίζουμε για τον Γιάννη Στάνκογλου;

«Έχω μεγαλώσει στον Περισσό και κατάγομαι από τον Έβρο, όπου περνούσα τα καλοκαίρια μέχρι τα 15 μου. Αν μου έρχεται μια λέξη στο μυαλό για την παιδική μου ηλικία, είναι «ελεύθερα» παιδικά χρόνια. Έχω μία μικρότερη αδελφή, η οποία είναι παντρεμένη, με τρία παιδιά και ζει στη Λάρισα. Θυμάμαι πολύ παιχνίδι, αλάνες και χώμα, εξερευνήσεις, φεύγαμε από τον Περισσό και πηγαίναμε με τα ποδήλατα στη Νέα Ιωνία και αργότερα στη Γλυφάδα, την Κηφισιά… Με τους φίλους μου ήμουν πολύ δεμένος και ζούσαμε τη ζωή μας ωραία. Στα 14 μου έβαλα το πρώτο μου ένσημο, σε οικοδομή μαζί με τον πατέρα μου, και από τότε δεν σταμάτησα να δουλεύω – 33 χρόνια τώρα. Ευτυχώς, ανακάλυψα το θέατρο και με βοήθησε πολύ να εξελιχθώ».

Παντρεμένος εδώ και χρόνια με τη σκηνοθέτη Αλίκη Δανέζη Κνούτσεν, έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την 11χρονη Φοίβη και τον 6χρονο Φίλιππο. Τι θα ήθελε να πάρουν από εκείνον και τι από τη μητέρα τους;

«Αυτό που θα ήθελα να πάρουν από μένα είναι ο ενθουσιασμός μου. Βουτάω στα βαθιά από μικρό παιδί, δεν κρατάω πολλά πράγματα, προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου. Αυτά εύχομαι να πάρουν από μένα. Από την Αλίκη θα ήθελα να πάρουν τα πάντα, την επιμονή της και την αγάπη της για τα πράγματα».

Θα τον δούμε να ξανασυνεργάζεται με τη σύζυγό του; «Έχουμε κάνει πολλές δουλειές μαζί και μπορεί στο μέλλον να ξανασυνεργαστούμε. Θέλουμε πολύ. Αλλά βλέπεις πώς είναι τα πράγματα και πόσο πλήττεται η Τέχνη…»

Το styling του ηθοποιού στη φωτογράφιση που έγινε στο Saint George Lycabettus επιμελήθηκαν ο Χάρης  Γκοτζαμανίδης και ο Ηλίας Μιχαλόλιας.  Ο ηθοποιός πόζαρε στον φακό της Ιωάννας Τζετζούμη και μπορείτε να απολαύσετε μερικά backstage πλάνα αυτής της φωτογράφισης, στο βίντεο που ακολουθεί.