Γιάννης Στάνκογλου: «Πολλά πράγματα δεν περίμενα να τα ακούσω, ήταν φρικιαστικά»
Νέα

Γιάννης Στάνκογλου: «Πολλά πράγματα δεν περίμενα να τα ακούσω, ήταν φρικιαστικά»

Γιάννης Στάνκογλου: «Πολλά πράγματα δεν περίμενα να τα ακούσω, ήταν φρικιαστικά»

Το κίνημα metoo και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Θέση για τα όσα τραγικά είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίος διάστημα γύρω από τον χώρο του θεάτρου, αλλά και για τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και την «εκδικητική πορνογραφία», πήρε ο Γιάννης Στάνκογλου, ενώ μίλησε και για τις δουλειές που έχει κάνει εκτός υποκριτικής.

«Είμαι στο Θέατρο Εμπορικόν στο Killer Joe, όπου παίζω και σκηνοθετώ. Είναι η πρώτη μου σκηνοθεσία. Διαβάζοντας το έργο είχε σκηνές αρκετά βίαιες και ακραίες. Μετά με τα περιστατικά που γίνονται, σκέφτηκα ότι η πραγματικότητα ξεπερνάει το έργο, και ότι είναι επίκαιρο», είπε ο αγαπημένος ηθοποιός στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και αναφέρθηκε στο metoo:

«Αυτοί οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την εξουσία νομίζω ότι κάπως έχουν τελειώσει. Έρχεται μια νέα εποχή που πρέπει να την προετοιμάσουμε και να τη δεχτούμε. Χρειάζεται σεβασμός απέναντι στην ανθρώπινη ύπαρξη. Πολλά πράγματα δεν περίμενα να τα ακούσω, ήταν φρικιαστικά. Δεν ήξερα ότι συνέβαιναν, όταν διάβασα το κατηγορητήριο έπεσα από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις για τους δύο συναδέλφους μου που είναι υπόδικοι».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Παναγιωτόπουλου, ο Γιάννης Στάνκογλου τόνισε ότι: «Η εκδικητική πορνογραφία είναι κάτι το απαράδεκτο. Σίγουρα θα έχει κυρώσεις. Βλέπεις ότι τέτοια περιστατικά δε συμβαίνουν μόνο στο θέατρο. Είναι απαράδεκτο να κάνεις κάτι τέτοιο σε έναν άνθρωπο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στο πώς χρησιμοποιούμε τα social media. Έχει τύχει κάποιος να φτιάξει ψεύτικο προφίλ με το όνομά μου και να παριστάνει εμένα σε συνομιλίες».

«Δε με τρομάζει μήπως σταματήσει να χτυπάει για δουλειές το τηλέφωνό μου, γιατί δουλεύω από τα 14. Δεν πιστεύω ότι θα πεινάσω, θα κάνω κάτι άλλο. Δούλευα και στο μετρό, έχω κάνει τις μονώσεις σε διάφορους σταθμούς. Ήμουν 20-21 τότε που το έκανα. Τώρα, όταν περπατάω στο μετρό λέω στον εαυτό μου “δεν έχει αλλάξει τίποτα, το ίδιο είσαι και έτσι πρέπει να μείνεις”», είπε κλείνοντας ο Γιάννης Στάνκογλου.