Νέα

Γιώργος Κατσαρός: Η Eurovision του 1974, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Ρένα Βλαχοπούλου

Γιώργος Κατσαρός: Η Eurovision του 1974, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Ρένα Βλαχοπούλου

Ο συνθέτης έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, την πρώτη χρονιά που η Ελλάδα συμμετείχε στον διαγωνισμό τραγουδιού

Ένας εκ των κορυφαίων συνθετών της Ελλάδας είναι Γιώργος Κατσαρός ο οποίος έχει συνεργαστεί με τεράστιες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου και έχει ζήσει από μέσα τη Eurovision.

«Από το “Να η ευκαιρία” που παρουσίαζα βγήκαν ωραίες φωνές, όπως ο Αδαμαντίδης, η Γλυκερία, ο Λιδάκης. Τώρα δεν λένε έλα να σε ακούσω, λένε έλα να σε δω. Εμείς προσέχαμε περισσότερο τις φωνές παρά την εμφάνιση», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο και το «Σου κου family».

Ο Γιώργος Κατσαρός ήταν ο πρώτος συνθέτης ελληνικού τραγουδιού που πήγε στη Eurovision και δεν ήταν άλλο από το «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου». «Η συμμετοχή μας με τη Μαρινέλλα ήταν το 1974 και είναι ότι καλύτερο μπορώ να θυμηθώ. Από το πώς δέχτηκε καταρχήν η Μαρινέλλα να τραγουδήσει. Ήταν μια τιμητική και σημαντική διαφήμιση για εκείνη. Αυτό που θυμάμαι από εκείνη τη χρονιά ήταν οι Abba. Ήμασταν στην αίθουσα που έβγαιναν τα αποτελέσματα, εγώ είχα ανάψει ένα τσιγάρο από το τρακ και δίπλα μου καθόταν η μία από τις δυο κοπέλες των Abba και εγώ σιγά σιγά, χωρίς να το καταλάβω της έκαψα το παντελόνι. Είχαμε πει από τις πρόβες ότι είναι το φαβορί».

«Εγώ ήμουν χρόνια επιτροπή στην Eurovision και έχω ζήσει πάρα πολλά. Δεν θα ξεχάσω την εμφάνιση της Γαρμπή και τι είχε γίνει με εκείνο το φουστάνι. Έπρεπε να το έχουμε δει το φουστάνι πριν πάμε, αλλά ήρθε τελευταία στιγμή το φουστάνι, στην τζενεράλε και μπήκαμε έτσι».

Ο ίδιος έχει συνθέσει μουσική για 117 ταινίες. «Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη κάναμε το “Καμπαρέ” και 4-5 ταινίες. Ήταν σούπερ επαγγελματίας. Ήταν πολύ καλό παιδί, μπορεί να την έλεγα αυστηρή αλλά είχε μια θέση στο θέατρο και τον κινηματογράφο και έπρεπε να είναι γιατί πρόσεχε και τους συνεργάτες της. Η Ρένα Βλαχοπούλου δεν παιζόταν, ήταν μεγάλο ταλέντο, έκανε για μένα 3 καριέρες».

https://streamable.com/59yjx9

Exit mobile version