Γρηγόρης Βαλλιανάτος VS Θοδωρή Αθερίδη: Η δημόσια αντιπαράθεσή τους για τον Δημήτρη Κουφοντίνα
featured

Γρηγόρης Βαλλιανάτος VS Θοδωρή Αθερίδη: Η δημόσια αντιπαράθεσή τους για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Γρηγόρης Βαλλιανάτος VS Θοδωρή Αθερίδη: Η δημόσια αντιπαράθεσή τους για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Το μήνυμα στο Facebook και η απάντηση του ηθοποιού

Μεγάλη δημόσια αντιπαράθεση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Γρηγόρη Βαλλιανάτο και τον Θοδωρή Αθερίδη με αφορμή το κείμενο των 15 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Συγκεκριμένα τα 15 στελέχη προσυπογράφουν ένα κείμενο με τίτλο «Η δημοκρατία δεν εκδικείται» με το οποίο μιλούν για παραβίαση των δικαιωμάτων του Κουφοντίνα και αναφέρουν πως η κυβέρνηση στην περίπτωση του «προχώρησε σε κινήσεις και ενέργειες που παραβιάζουν τον νόμο, τον οποίο ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει», καθώς ο «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης «με βάση το ΦΕΚ έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στο Δομοκό».

Θέλοντας να στηλιτεύσει αυτήν την κίνηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Facebook όπου έγραφε χαρακτηριστικά: «Απόψε είμαστε όλοι Δημήτρης Κουφοντίνας! Γιατί η Δημοκρατία δεν εκδικείται τους φυλακισμένους». Η συγκεκριμένη θέση προκάλεσε φυσικά ποικίλα σχόλια, με τον Θοδωρή Αθερίδη να παίρνει επίσημα θέση και να ξεκινά ένας δημόσιος διάλογος ανάμεσα σε αυτόν και τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο.

αποψε ειμαστε ολοι Δημητρης Κουφοντινας!! Γιατι η Δημοκρατια δεν εκδικειται τους φυλακισμενους

Δημοσιεύτηκε από Gregory Vallianatos στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

«Το πιο βολικό για μένα θα ήταν να μην απαντήσω αλλά παρότι γουστάρω και τη σκέψη και το σθένος σου, όχι απόψε δεν είμαι Δημήτρης Κουφοντίνας.
Γιατί η πρώτη ιδιότητα του δεν είναι φυλακισμένος αλλά δολοφόνος», έγραψε αρχικά και συνέχισε: «Δεν εκδικείται η Δημοκρατία. Η κοινωνία δεν τιμωρεί. Προστατεύει τον εαυτό της. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για έναν άνθρωπο ψυχρό εκτελεστή, αθώων, ανύποπτων ανθρώπων κατ’ εξακολούθηση. Θα μπορούσα να είμαι φυλακισμένος δολοφόνος πιθανώς εν θερμώ και μετά από προσωπική εμπλοκή. Αλλά από ναρκισσιστική διαταραχή κι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ. Θα κοιμόμουν όπως θα είχα στρώσει. Δεν θα αρνηθώ πως εδώ υπάρχει θέμα νομικό προς διευθέτηση. Αλλά σίγουρα απέχει από το να είμαστε όλοι απόψε Κουφοντίνας».

Για να πάρει την απάντηση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου: «Όλοι όσοι πιστεύετε πως η Δημοκρατία εκδικείται  τους φυλακισμένους τα ίδια λέτε καλλιτέχνη μου» και συνέχισε: «Για να δω το μπόι σας γράφω φίλε μου εδώ. Ο τρόπος να προκαλώ με το “απόψε είμαστε όλοι”, όπως θα έπρεπε να ξέρεις, είναι συμβολικός. Ούτε ΧΑ ήμουν τότε που εκτελέστηκαν δυο Χρυσαυγίτες, αλλά και τότε τα ίδια μου έγραφαν».

Δείτε τον δημόσιο διάλογό τους: