Καταθέτει στον Εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου
Κοινωνία

Καταθέτει στον Εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου

Καταθέτει στον Εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου

Η άφιξη στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Πριν από λίγη ώρα με μια μικρή καθυστέρηση έφθασε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου θα μιλήσει στον Εισαγγελέα για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε το 1998 από ενεργό μέχρι πρότινος παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Η ίδια φθάνοντας στα δικαστήρια δεν έκανε κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους, όπως είδαμε και στο video από την εκπομπή Happy Day. Αρκέστηκε, ωστόσο, να πει πως θα μιλήσει μόλις ολοκληρωθεί η κατάθεσή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ο θόρυβος που προκλήθηκε από την δημόσια αποκάλυψη της υπόθεσης της σεξουαλικής  κακοποίησης από τη Σοφία Μπεκατώρου, οδήγησε στην παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, που διέταξε τη διενέργεια, χωριστής, εισαγγελικής έρευνας, παρά το γεγονός πως το αδίκημα έχει τελεστεί το 1998 και συνεπώς, αν και κακούργημα, έχει παραγραφεί.

Ο Εισαγγελέας θα ρωτήσει την Ολυμπιονίκη αν το αδίκημα έγινε μόνο μια φορά ή αν υπάρχει σύνδεση με το παρόν, καθώς κι αν γνωρίζει άλλες αθλήτριες που έπεσαν θύματα αντίστοιχων περιστατικών, που θα είναι πιο πρόσφατα και δεν θα έχουν παραγραφεί.

https://streamable.com/pva3es

Η Σοφία Μπεκατώρου πριν από λίγο καιρό πήρε τη μεγάλη απόφαση και μίλησε δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε και ξεκίνησε ένα ντόμινο εξελίξεων στον χώρο του αθλητισμού.

«Κάποια στιγμή, όπως μιλάγαμε με τον Χ, γύρισα και με φίλησε. Εγώ πάγωσα, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω, δεν περίμενα ποτέ να κάνει μία τέτοια κίνηση. Για μένα ο Χ αντιπροσώπευε το πατρικό πρότυπο, ήταν ένας άνθρωπος που επιτέλους δεν μας πολεμούσε μέσα στην Ομοσπονδία και ήθελε το καλό μας, σκέφτηκα» περιέγραψε η Ολυμπιονίκης μιλώντας στο Marie Claire.