Κώστας Κρομμύδας: Το νέο του βιβλίο «Ακάκιε» βάζει πλώρη για τη μεγάλη οθόνη, πριν να κυκλοφορήσει – Τι λέει ο συγγραφέας στο Znews
Συνεντεύξεις

Κώστας Κρομμύδας: Το νέο του βιβλίο «Ακάκιε» βάζει πλώρη για τη μεγάλη οθόνη, πριν να κυκλοφορήσει – Τι λέει ο συγγραφέας στο Znews

Κώστας Κρομμύδας: Το νέο του βιβλίο «Ακάκιε» βάζει πλώρη για τη μεγάλη οθόνη, πριν να κυκλοφορήσει – Τι λέει ο συγγραφέας στο Znews

Ο «Ακάκιος» ζωντανεύει στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πριν να δει καλά καλά το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ακάκιε» να κυκλοφορεί και να μπαίνει στα ράφια των βιβλιοπωλείων ο Κώστας Κρομμύδας ετοιμάζεται να δει τους ήρωές του να ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη. Η πρώτη σημαντική επιτυχία του ολοκαίνουργιου –και πολλά υποσχόμενου- βιβλίου του, που είναι εμπνευσμένο από τη ζωή, το έργο και το success story του επιχειρηματία Λευτέρη Μαντζίκα είναι γεγονός.

Το «Ακάκιε» μιλά για τον άνθρωπο που κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις πιο διάσημες βιομηχανίες ζυμαρικών στην Ελλάδα και τυγχάνει να είναι ο παππούς του συζύγου της Ελένης Μενεγάκη, Μάκη Παντζόπουλου, αλλά και της συζύγου του Κώστα Κρομμύδα και επίσης συγγραφέα Μαρίνας Γιώτη.

Ο Λευτέρης με τα τέσσερα εγγόνια του, Χρήστο Γιώτη και Μαρίνα Γιώτη, Λευτέρη Παντζόπουλο και Μάκη Παντζόπουλο

Ο «Ακάκιος» στη μεγάλη οθόνη

Όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος «Διόπτρα» η ιστορία του νέου βιβλίου –που είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα- θα ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη από την εταιρία παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών «Αργοναύτες», που απέκτησε τα δικαιώματα του βιβλίου με σκοπό τη διασκευή και μεταφορά του στον κινηματογράφο.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα που ιδρύθηκε το 2003 από τον παραγωγό Πάνο Παπαχατζή. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του project έχει αναλάβει ο Σταύρος Στάγκος.

Το Znews επικοινώνησε με τον ηθοποιό και συγγραφέα που δεν έκρυψε τη χαρά του για το μεγάλο αυτό βήμα, λίγο πριν από την επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου «Ακάκιε» – στις 12 Μαίου.

«Πρόκειται σίγουρα για ένα μεγάλο project και μια ξεχωριστή παραγωγή με μια πολύ καλή ομάδα σεναριογράφων και ανθρώπων που θα δουλέψουν γι’ αυτήν την ταινία, καθώς η ιστορία διανύει όλον τον περασμένο αιώνα, από το 1916 μέχρι το 2008. Για να σκεφτείτε τα μεγέθη θα σας πω μόνο ότι ο ενδυματολόγος θα πρέπει να δημιουργήσει ρούχα από την εποχή του 1920 και 1930 μέχρι το ’90 και το 2000», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Κρομμύδας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια ακριβή και πολύ προσεγμένη παραγωγή.

Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας

«Ο προγραμματισμός που έχει γίνει αναφέρει ότι θα ξεκινήσουμε τα γυρίσματα το 2022, για να προβληθεί η ταινία το 2023 στις κινηματογραφικές αίθουσες», ανέφερε και αποκάλυψε πως οι άνθρωποι της παραγωγής και ο Πάνος Παπαχατζής διάβασαν το βιβλίο του από τα πρόχειρα κείμενά του, πριν να ολοκληρωθεί καλά καλά και ενθουσιάστηκαν.

Όσον αφορά στην απόφασή του να ξεκινήσει τη συγγραφή του βιβλίου «Ακάκιε», ο Κώστας Κρομμύδας παραδέχεται πως ήταν κάτι που το ήθελε χρόνια: «Λόγω της σχέσης που έχω με την οικογένεια του Λευτέρη Μαντζίκα (σ.σ. η σύζυγός του ήταν εγγονή του επιχειρηματία) δεν τολμούσα στην αρχή να γράψω γι’ αυτόν. Τώρα που ένιωσα πιο ώριμος συγγραφικά, θέλησα να βγω και να τον τιμήσω με αυτόν τον τρόπο. Στο βιβλίο οι αναγνώστες θα μάθουν την άγνωστη ιστορία του Ακάκιου και το τρομερό success story του, καθώς ήταν ένας “αθόρυβος” άνθρωπος με έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα».

Τέλος, αναφερόμενος στην έρευνα που έκανε για το συγκεκριμένο βιβλίο είπε: «Έχω στο αρχείο μου πολλές ώρες από συνεντεύξεις με παλιούς συνεργάτες του, βρέθηκα στο χωριό και έψαξα μέσα σε παλιά μπαούλα συγγενών, ενώ έχω και τις αφηγήσεις από τις δυο κόρες του και ήταν πολύ συγκινητικό αυτό» και πρόσθεσε: «Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό το βιβλίο και που θα το έχει στα χέρια της η κόρη μου».

Προς το παρόν πάντως – και μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας για το νέο του βιβλίο- ο Κώστας Κρομμύδας δεν σταματά να υπογράφει τα βιβλία του, μιας και λόγω της πανδημίας δεν θα μπορέσει να κάνει ακόμη κάποια επίσημη παρουσίαση, οπότε στόχος του είναι να έχουν όσο περισσότεροι αναγνώστες του μπορεί από μια προσωπική του αφιέρωση στο βιβλίο.

Έκτη μέρα και αισίως μόλις ξεπεράσαμε τα 2000 υπογεγραμμένα (με προσωπική αφιέρωση) αντίτυπα… τώρα πάμε για τα γενικής αφιέρωσης και λογικά θα μείνω εδώ το ΣΚ! 😜😜😂 🙏❤️ #ακάκιε #krombooks

Δημοσιεύτηκε από Kostas Krommydas στις Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021