Κώστας Κρομμύδας – Μαρίνα Γιώτη: Μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης στα σεισμόπληκτα χωριά της Θεσσαλίας
Ελλάδα

Κώστας Κρομμύδας – Μαρίνα Γιώτη: Μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης στα σεισμόπληκτα χωριά της Θεσσαλίας

Κώστας Κρομμύδας – Μαρίνα Γιώτη: Μοίρασαν είδη πρώτης ανάγκης στα σεισμόπληκτα χωριά της Θεσσαλίας

Η κίνηση αγάπης στους ανθρώπους που έζησαν τον εφιάλτη

Δεν σταματούν να δοκιμάζονται τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι στα χωριά της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον σεισμό στις αρχές του Μάρτη. Μετά τις μεγάλες καταστροφές και τον «χορό» των μετασεισμών οι κάτοικοι μένουν έξω από τα σπίτια τους και πολλοί έχουν ανάγκη ακόμη και από τα βασικά. Σε αυτό το πλαίσιο και με ευαισθησία ο ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας και η σύζυγός του και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρίνα Γιώτη πήραν την πρωτοβουλία και βρέθηκαν στα σεισμόπληκτα χωριά για να μοιράσουν είδη πρώτης ανάγκης.

«Σήμερα μοιράσαμε σε χωριά της Θεσσαλίας, αγαθά πρώτης ανάγκης στους σεισμοπαθείς. Με ανάμεικτα συναισθήματα φεύγουμε και ελπίζουμε να μην ξεχάσουμε αυτούς τους ανθρώπους διότι τα προβλήματα στην περιοχή είναι μεγάλα και θα πάρει πολύ καιρό μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές! Ευχαριστούμε όλους εσάς που βοηθήσατε να πραγματοποιηθεί αυτή η ενέργεια. Να είστε όλοι σας καλά», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κώστας Κρομμύδας και ανέβασε φωτογραφίες στα social media.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Krommydas Kostas (@krommydaskostas)

Ενώ και η σύζυγός του Μαρίνα Γιώτη, έγραψε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δαμάσι και τα γύρω χωριά: «Κοιτώντας το σχολείο στο Δαμάσι που μετά βίας άντεξε να κρατηθεί όρθιο για να προλάβουν να βγουν τα 60 παιδιά και οι δάσκαλοι που κάνανε μάθημα μέσα σε αυτό, δεν μπορώ παρά να νιώθω ευγνώμων που παρόλο το κακό δεν θρηνήσαμε θύματα στα χωριά της Θεσσαλίας. Ένα κλικ παραπάνω και η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Πόσα τέτοια κτίρια όμως ακόμα και σήμερα φιλοξενούν παιδιά ανά την Ελλάδα;

Στον αντίποδα, στη δεύτερη φωτογραφία εθελοντής του Ερυθρού Σταύρου παίζει βόλεϊ με τα παιδιά στον καταυλισμό στο Δαμάσι. Η εικόνα και η γενικότερη διάθεση σε εκείνο το μέρος μου έδωσε ελπίδα, ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, η ζωή πάντα νικά…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κοιτώντας το σχολείο στο Δαμάσι που μετά βίας άντεξε να κρατηθεί όρθιο για να προλάβουν να βγουν τα 60 παιδιά και οι…

Δημοσιεύτηκε από Marina Gioti στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021