Νέα

Μαρία Κορινθίου: Έχει ακούσει για τον άνθρωπο που παρενοχλούσε σεξουαλικά συναδέλφους της

Μαρία Κορινθίου: Έχει ακούσει για τον άνθρωπο που παρενοχλούσε σεξουαλικά συναδέλφους της

Γνωρίζει τις γυναίκες που έπεσαν θύματα

Συναισθηματικά φορτισμένη για τα χρόνια που περνούν εμφανίστηκε η Μαρία Κορινθίου στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» και την Ελεονώρα Μελέτη και μίλησε για την επιλόχειο κατάθλιψη, την κόρη της Ισμήνη και τον σύζυγό της Γιάννη Αϊβάζη.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχει ακούσει για ένα πρόσωπο στον καλλιτεχνικό κόσμο που έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά συναδέλφους της, ενώ αποκάλυψε την προσωπική της εμπειρία πάνω σε αυτό το κομμάτι και τον τρόπο που αντέδρασε.

«Μικραίνει η ζωή μας, με πιάνει το άγχος, ένα περίεργο άγχος αν θα προλάβω να μεγαλώσω το παιδί μου, να του δώσω πολλά εφόδια. Να του αφήσω πράγματα πίσω. Είναι όλο αυτό», είπε δακρυσμένη η Μαρία Κορινθίου μιλώντας για τη ζωή της.

«Αυτό είναι ένα κατάλοιπο για το πρώτο μου χαστούκι από την απώλεια της γιαγιάς μου. Δεν το περίμενα. Περνούσα τότε και επιλόχειο κατάθλιψη και ήταν ένας συνδυασμός. Η επιλόχειος αφήνει κατάλοιπα, συνήθως καλά, γιατί αν μπορείς να το διαχειριστείς τα εκμεταλλεύεσαι. Ήταν ένα σκοτάδι τότε. Δεν είχα καλή εγκυμοσύνη, δεν με βοήθησε ψυχολογικά. Λιποθυμούσα, έπεφτα κάτω, είχα πολλούς εμετούς κλπ.

Εγώ ήμουν μουδιασμένη όταν γέννησα. Έλεγα δικό μου είναι; Είχα ανάμεικτα συναισθήματα και ένιωθα και τύψεις γι αυτό. Είναι του τρελού συναίσθημα. Η μαμά του Γιάννη το κατάλαβε και μου το είπε. Στην αρχή δεν το δέχτηκα, αισθανόμουν εγκλωβισμένη. Ο Γιάννης ήταν βράχος. Όταν χαλάρωσα εγώ βγήκε εκείνου η αντίδραση».

https://streamable.com/hb46i2

Η Ισμήνη και ο Γιάννης Αϊβάζης

«Περίπου δύο χρόνια ήταν αυτό. Όταν η Ισμήνη έγινε έξι χρονών είπα στον εαυτό μου ότι γιατί είμαι μέσα στο σπίτι; Ήταν μια περίοδος που δεν το περίμενα το παιδί. Είχα κλείσει πολλές δουλειές και ήξερα ότι αν αφοσιωθώ στην οικογένεια θα πάνε πίσω», δήλωσε.

Η Ισμήνη, η κόρη της Μαρίας και του Γιάννη φαίνεται ότι θα ακολουθήσει τα βήματα των γονιών της. Τα πρώτα της βήματα είναι στο «Καφέ της Χαράς».

Με τον Γιάννη Αϊβάζη ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. «Δεν δίνομαι εύκολα συναισθηματικά. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Δεν ήταν επιπόλαιη απόφαση. Πάντα τα μετριάζω τα πράγματα. Κουμπώνουμε και στη δουλειά. Στη διαφωνία περνάει του σκηνοθέτη».

https://streamable.com/mf2xtf

Η σεξουαλική παρενόχληση

Οι αποκαλύψεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο έκαναν τον Φώτη Σεργουλόπουλο να κάνει έκκληση στις γυναίκες να μιλήσουν.

«Νομίζω ξέρω σε ποιον αναφέρονται. Έχω ακούσει ποιος θα μπορούσε να είναι και γνωρίζω ποιες γυναίκες. Είναι ονόματα πρώτης γραμμής και είναι σεξουαλική παρενόχληση. Τώρα ίσως δεν έχουν πρόβλημα για να φοβούνται για την καριέρα τους. Είναι υπόθεση των γυναικών αυτών. Και καταγγελία να γίνει δεν το γνωρίζει πραγματικά αυτός που θα την κάνει. Σε όλους τους χώρους συμβαίνει. Έχω δει μέχρι και από site να βάζουν ειρωνικούς τίτλους, από εκεί ξεκινάνε όλα και δεν μιλούν οι γυναίκες. Δεν είναι μόνο η καριέρα, είναι η διαχείριση. Ένα μικρό ποσοστό που χλεύασε την κίνηση της Μπεκατώρου δεν θα έπρεπε», είπε χαρακτηριστικά.

«Τελικά πώς με έχει σώσει η μαγκιά μου σε κάποια πράγματα… Ήμουν 24-25 ετών και είναι εύκολο ένα κοριτσάκι άβγαλτο που δεν έχει αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, που φοβάται ή ντρέπεται να αντιμετωπίσει καταστάσεις. Με είχαν πλησιάσει στο πρόσωπο και μου είχαν πει ότι αν δεν κάνεις αυτό δεν θα μπεις στον χώρο. Τον έσπρωξα και είπα “αυτό θα το δούμε”», αποκάλυψε.

https://streamable.com/dyyquk

Η σεξουαλική επίθεση

Η Μαρία Κορινθίου έχει δεχτεί σεξουαλική επίθεση αλλά ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο κάποιοι θέλησαν να χλευάσουν το τραγικό γεγονός.

«Υπήρξαν εκπομπές που βγήκαν και το χλεύασαν και βγήκα και είπα ντροπή σας. Όταν κάποιος κάνει μια δήλωση θα έπρεπε να προσέξουν τι λένε και πώς το λένε. Μέσα από το τμήμα διέρρευσε ότι πήγα και έκανα την καταγγελία. Ήταν στις 3 τα ξημερώματα που έκανα την καταγγελία στο τμήμα και ξύπνησα το πρωί στις 8 και είδα 20 κλήσεις. Βγήκα να μιλήσω γιατί όφειλα να το κάνω. Όταν το δήλωσα και έβλεπες την ειρωνεία “τι άλλο θα σκεφτεί η Κορινθίου” ή “τι άλλο θα της συμβεί”. Δεν δέχομαι και δεν ανέχομαι να με χαρακτηρίσεις», τόνισε.

https://streamable.com/22pa7r

Exit mobile version