Μαριάννα Τουμασάτου: «Είναι επαγγελματίες κακοποιητές ψυχών – Χρειάζονται γιατρό»
Νέα

Μαριάννα Τουμασάτου: «Είναι επαγγελματίες κακοποιητές ψυχών – Χρειάζονται γιατρό»

Μαριάννα Τουμασάτου: «Είναι επαγγελματίες κακοποιητές ψυχών – Χρειάζονται γιατρό»

Η ηθοποιός μίλησε για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου

Ξεκάθαρη και απόλυτη εμφανίστηκε η Μαριάννα Τουμασάτου στα όσα είπε για τους ανθρώπους που κατηγορούνται για παρενοχλήσεις και επιθέσεις στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η ηθοποιός τόνισε ότι η συγγνώμη δεν έχει καμία σημασία κατόπιν εορτής και ξεκαθάρισε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα αλλάξουν ποτέ πραγματικά, παρά θα δείξουν μια καλύτερη εικόνα, αναγκαστικά.

«Θα έχουμε καλές εξελίξεις και σιγά σιγά θα καθαρίσουμε», σχολίασε η ηθοποιός στο «Πρωινό» και συνέχισε: «Αυτοί οι άνθρωποι που τα έκαναν αυτά αισθάνονταν πάρα πολύ σπουδαίοι και είχαν ένα θράσος απίστευτο. Είναι άνθρωποι με πολύ σοβαρά και βαθιά προβλήματα που θα έπρεπε να τους κοιτάξει γιατρός. Ένας άνθρωπος που θεωρεί ότι δικαιούται να κάνει αυτά που κάνει σε άλλους ανθρώπους, για να μην το πάμε στο γηπεδικό, ότι θέλει σφαλιάρες, σίγουρα θέλει γιατρό».

Η ίδια είχε ακούσει, αλλά δεν θα μπορούσε να μιλήσει: «Αν ο άνθρωπος που το έχει υποστεί δεν είναι έτοιμος να το επικοινωνήσει, πώς θα βγω να πω εγώ κάτι; Εγώ έχω μαλώσει γονιό που έδερνε το παιδί του. Δεν είναι όμως απαραίτητο να μπορείς να παρέμβεις».

«Μπορεί να ξέραμε, αλλά δεν μπορείς να περιθωριοποιήσεις κανέναν ο οποίος είναι μέσα στο σύστημα και στηρίζεται από πολύ κόσμο. Ήταν άνθρωποι οι οποίοι τύγχαναν εξαιρετικής αποδοχής».

Για το αν δρουν σε συγκεκριμένα άτομα: «Όχι, νομίζω είναι σε όποιον τύχει. Εμένα έτυχε να μη μου έχει τύχει».

Η Μαριάννα Τουμασάτου δεν δέχεται τη συγγνώμη κατόπιν εορτής: «Δεν μου λέει κάτι. Υπάρχουν άνθρωποι που είχαν χαθεί από την κορυφή της πραγματικότητας και έλεγες θα γυρίσουν καλύτεροι, αλλά τελικά γύρισαν χειρότεροι. Δεν αλλάζουν επειδή το νιώθουν, απλά θα αναγκαστούν να δείξουν μια καλύτερη συμπεριφορά. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αποκοπούν. Είναι επαγγελματίες κακοποιητές ψυχών. Είχαμε μάθε λίγο ότι κουλτούρα είναι του τσαμπουκά και να τρως σφαλιάρες. Όμως δεν είναι απαραίτητο η κουλτούρα να έχει και αρρώστια δίπλα της. Το αυστηρό του πράγματος δεν είναι απαραίτητα να είναι τιμωρητικό. Πρέπει να μπουν όρια και η αγάπη είναι σημαντικό πράγμα».

«Η κ. Δανδουλάκη τι κάνει; Έχει βάλει όρια. Έχει σκεφτεί να κάνει κάποιος κάτι στην Κάτια; Βάζει όρια πρώτα στον εαυτό της. Δεν έχει ενοχλήσει έναν άνθρωπο. Σε ένα παιδί μόνο του δίνει. Αυτή έπρεπε να μας μάθει. Τα περισσότερα παιδία τους έτυχε αυτό που συνέβη χωρίς να ξέρουν ποιους έχουν απέναντί τους. Πριν μάθουν τους κανόνες. Ήταν παιδάκια από σχολές».

https://streamable.com/qlqr8f