MasterChef: Η στιγμή της κρίσης – Τι δοκίμασαν οι κριτές και ποια ήταν τα «χοντρά» λάθη Διονύση και Μαργαρίτας;
Reality TV

MasterChef: Η στιγμή της κρίσης – Τι δοκίμασαν οι κριτές και ποια ήταν τα «χοντρά» λάθη Διονύση και Μαργαρίτας;

MasterChef: Η στιγμή της κρίσης – Τι δοκίμασαν οι κριτές και ποια ήταν τα «χοντρά» λάθη Διονύση και Μαργαρίτας;

Η «γιορτή τυριού» και το «βαρύ» ροδόνερο

Η τέταρτη δοκιμασία του τελικού του MasterChef ολοκληρώθηκε και οι κριτές μπήκαν στην τραπεζαρία για να δοκιμάσουν τις προσπάθειες των Διονύση και Μαργαρίτας.

Οι δύο φιναλίστ μπήκαν στις κουζίνες και κλήθηκαν να φτιάξουν ένα μενού τεσσάρων πιάτων που θα αντικατόπτριζε τον χαρακτήρες τους και όλη τη μαγειρική τους πορεία στον διαγωνισμό.

Ο Διονύσης ήταν ο πρώτος που σέρβιρε τα πιάτα του, με τον Σωτήρη Κοντιζά να ρωτά τον παίκτη αν πήρε δυνάμεις και από ποιους, από όσους βρέθηκαν στον εξώστη. Εκείνος απάντησε ότι πήρε δύναμη από τους γονείς του και ο σεφ του αποκάλυψε ότι όταν είδε τον μπαμπά του, τον κ. Αριστείδη και εκείνος τον χαιρέτησε λέγοντάς του:  «Γεια σου ρε γίγαντα Λεωνίδα».

Ο «Νιόνιος» εξήγησε στους κριτές τι πήγε στραβά στα πιάτα του και ο Πάνος Ιωαννίδης παρατήρησε ότι θα μπορούσε το ορεκτικό να ήταν καλύτερα στημένο. Από την άλλη ο Σωτήρης Κοντιζάς παρατήρησε κάποια επανάληψη σε ορισμένες παρασκευές.

«Γενικά το πιο δημιουργικό πιάτο και τεχνικά είναι το marshmallow με φέτα» πρόσθεσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Ο Πάνος Ιωαννίδης δεν τρώει καρπούζι με φέτα, αλλά το πιάτο του άρεσε. «Ξεκινήσαμε πολύ καλά», συμφώνησαν όλοι. «Γευστικά η ιδέα με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο», πρόσθεσε ο Κουτσόπουλος.

Στο δεύτερο πιάτο, οι σεφ βρήκαν μια καλή ιδέα που θα μπορούσε κάποιος να πειραματιστεί. «Τεχνικά δεν έχουμε ένα marshmallow, έχουμε μια μους φέτα, η οποία έχει πάρει όγκο. Στο τζελ του μελιού η υφή είναι περίεργη», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ενώ ο Πάνος Ιωαννίδης θα το ήθελε για γλυκό. «Δύσκολα θα πάω στο κυρίως πιάτο», τόνισε.

https://streamable.com/odzoap

Το κοκκινιστό μοσχαράκι με τη μελιτζάνα δεν… χάλασε τον Σωτήρη Κοντιζά. «Η κροκέτα δεν έπρεπε να μπει καθόλου, τρώμε ξανά φέτα κα μου έλειψε η μελιτζάνα», σχολίασε.

«Βλέπω μια επανάληψη σαν να είναι η γιορτή του τυριού. Στα καλά στοιχεία δοκίμασα ένα από τα καλύτερα φιλέτα», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

«Κροκέτα και κρακεράκι πελτές δεν έπρεπε να έχουν μπει πάνω. Δεν έχουμε μελιτζάνες με μοσχαράκι κοκκινιστό», τόνισε ο Κουτσόπουλος.

Το γλυκό δεν άρεσε εμφανισιακά. «Είναι σαν κρύα τυρόπιτα με παγωτό από πάνω», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

«Έχουμε μια έκπληξη αλλά όχι ευχάριστη», συμπλήρωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Πάνος πρόσθεσε: «Δεν θα ήθελα να είχα δοκιμάσει αυτό το πιάτο».

«Έχει ένα ωραίο στοιχείο, αλλά ο μπακλαβάς δεν έχει πετύχει καθόλου. Είναι σαν παγωμένη σφολιατοτυρόπιτα», επεσήμανε ο Κοντιζάς. «Το 70% του πιάτου τεχνικά έχει πάει λάθος», τόνισε ο «Λεώ».

https://streamable.com/qt5q74

Το μενού της Μαργαρίτας

Η δεύτερη φιναλίστ του διαγωνισμού παρουσίασε τα… λουλουδένια πιάτα της.  Παράλληλα εξιστόρησε την ιστορία του πρώτου πιάτου της με τα τριαντάφυλλα και τα σαλιγκάρια. «Ήθελα να σας δείξω μια χαριτωμένη πλευρά μου. Δεν θέλω να σας θυμίσω κηδεία, ήθελα να σας δείξω τη ρομαντική πλευρά μου».

Η παίκτρια αποκάλυψε τα λάθη της σε όλη τη διαδικασία αλλά δήλωσε ευχαριστημένη.

Το πιάτο με το τριαντάφυλλο εξέπληξε θετικά τους κριτές. «Η χρήση του ροδόνερου κάνει πολύ βαρύ το πιάτο. Τα σαλιγκάρια είναι μια γαρνιτούρα», τόνισε ο Κοντιζάς, με τους δύο άλλους σεφ να συμφωνούν.

Για το δεύτερο πιάτο, ο ζωμός ήταν νόστιμος, σύμφωνα με τον Λεωνίδα Κοντιζά και είχε ένα πολύ ωραίο ψήσιμο η καραβίδα.  Η πάπρικα ταιριάζει με την καραβίδα. Το θέμα μου εδώ είναι ότι μου λείπει κάτι», πρόσθεσε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Το κυρίως «ατημέλητο» πιάτο άρεσε στον Πάνο Ιωαννίδη, αλλά ο «θείος» θα ήθελε να έχει περισσότερη προσοχή. «Νιώθω ότι η Μαργαρίτα σαν να έχει χάσει την ικανότητά της να συνδυάσει στοιχεία. Δεν υπάρχει τίποτα το κακομαγειρεμένο σε αυτό το πιάτο, είναι όλα τέλεια, αλλά δεν δένουν», σχολίασε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

«Θα ήταν πιο ωραίο αν είχε κάνει γεφύρωση με μια σάλτσα και ένταση», πρόσθεσε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Για το γλυκό ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος «καλωσόρισε» τη Μαργαρίτα που είχε χάσει στα προηγούμενα τρία πιάτα. «Παίζει με επίπεδα γλύκας, υφές, εντάσεις, το στοιχείο της έκπληξης. Είναι παιχνιδιάρικο και πολύ ευχάριστο», είπε ο Κοντιζάς.

«Η ιδέα είναι εξαιρετική και η γεύση είναι κάτι που δεν το περιμένεις», τόνισε ο Πάνος Ιωαννίδης.

https://streamable.com/6kn7f2