Κόσμος

Με κορονοϊό και η βασίλισσα Ελισάβετ; Σε στενή παρακολούθηση μετά τη συνάντηση με τον Κάρολο

Με κορονοϊό και η βασίλισσα Ελισάβετ; Σε στενή παρακολούθηση μετά τη συνάντηση με τον Κάρολο

Πώς είναι η βασίλισσα με την υγεία της;

Μόλις εχθές το Clarence House μέσω του Twitter επιβεβαίωσε πως ο πρίγκιπας Κάρολος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό για δεύτερη φορά.

«Σήμερα το πρωί ο πρίγκιπας της Ουαλίας βρέθηκε θετικός στον COVID-19 και πλέον βρίσκεται σε απομόνωση», αναφερόταν σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Πέμπτης.

«Ο Αυτού Υψηλότης είναι βαθιά απογοητευμένος που δεν μπορεί να παρευρεθεί στις σημερινές εκδηλώσεις στο Winchester και θα προσπαθήσει να επαναπρογραμματίσει την επίσκεψή του το συντομότερο δυνατό», ανέφερε επίσης η δήλωση του παλατιού.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο πρίγκιπας Κάρολος είναι θετικός στον covid.

Τον Μάρτιο του 2020, ήταν ένα από τα πρώτα δημόσια πρόσωπα που διαγνώστηκε με τον κορονοϊό στις πρώτες μέρες της πανδημίας

Παρά τα ήπια συμπτώματα του Καρόλου εκείνη την εποχή, ο πρίγκιπας William -ο οποίος επίσης προσβλήθηκε από τον ιό την άνοιξη του 2020 αλλά κράτησε αυτή τη διάγνωση μυστική για αρκετούς μήνες- ήταν «αρκετά ανήσυχος» για την υγεία του πατέρα του.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι στην αρχή ήμουν αρκετά ανήσυχος», είπε ο William τον Απρίλιο του 2020.

Ενώ πλέον βρίσκεται σε απομόνωση, ο πρίγκιπας της Ουαλίας συναντήθηκε δύο μέρες πριν βγει θετικός με τη βασίλισσα, αν και δεν έχει κοινοποιηθεί δημοσίως ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η 95χρονη Βρετανή μονάρχης αυτή τη στιγμή δεν εμφανίζει συμπτώματα και η κατάσταση της παρακολουθείται στενά.

Ευτυχώς, τόσο ο πρίγκιπας Κάρολος όσο και η βασίλισσα είναι εμβολιασμένοι.

Καθώς η παραλλαγή Omicron συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη, ο πρίγκιπας Κάρολος δεν είναι ο μόνος βασιλικός που προσβλήθηκε πρόσφατα από τον COVID.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ’ επίσης βρέθηκε θετικός αυτή την εβδομάδα, όπως και η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας

Exit mobile version