Νίκη Μπακογιάννη: «Με σόκαρε όταν δέχθηκα και εγώ παρενόχληση»
Κοινωνία

Νίκη Μπακογιάννη: «Με σόκαρε όταν δέχθηκα και εγώ παρενόχληση»

Νίκη Μπακογιάννη: «Με σόκαρε όταν δέχθηκα και εγώ παρενόχληση»

Η στήριξη στη Σοφία Μπεκατώρου και η ανήθικη πρόταση που είχε δεχθεί και η ίδια

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η αθλήτρια Ολυμπιακών Αγώνων, Νίκη Μπακογιάννη με αφορμή την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου περί βιασμού, για την παρενόχληση που υπέστη η ίδια από κάποιον παράγοντα.

Σύμφωνα με την αθλήτρια, το περιστατικό συνέβη όταν εκείνη ήταν 29 χρονών και είχε διαπρέψει στο άλμα εις ύψος, λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράγοντας του αθλητισμού την πλησίασε και της ζήτησε να μιλήσουν για τις επιτυχίες της. Όταν οι προθέσεις του αποκαλύφθηκαν, η αθλήτρια σοκαρίστηκε και ζήτησε τη βοήθεια μιας φίλης της. Τον άνθρωπο αυτόν δεν τον ξαναείδε.

«Ήμουν 29 χρόνων και το περιστατικό συνέβη μετά τους Ολυμπιακούς και οι προθέσεις αυτού του ανθρώπου που με προσέγγισε με σόκαραν. Βγήκα και εγώ και έκανα μια ανάρτηση και είπα ότι στηρίζω τη Σοφία που μίλησε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Νίκη Μπακογιάννη.

«Ο παράγοντας που μου έκανε ανήθικη πρόταση είχε υψηλό πόστο τη δεκαετία του ’80. Βγήκαμε σε δημόσιο χώρο και όταν δέχθηκα την ανήθικη πρόταση ενέργησα πολύ γρήγορα», αποκάλυψε για το περιστατικό που συνέβη στην ίδια.

Όσον αφορά τα περιστατικά αυτά καθαυτά, υποστήριξε πως πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και δεν συμβαίνει αυτό σε όλους. Η ίδια είναι προπονήτρια κι έχει άριστες σχέσεις και σχέσεις εμπιστοσύνης με τους αθλητές και τους γονείς τους.

Τέλος, μίλησε για τη δύναμη της εξουσίας και πως «άνθρωποι που προέρχονται από κάποιες εξουσίες, θεωρούν κάποια πράγματα δεδομένα».