Ο Johnny Depp κέρδισε την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης απέναντι στην Amber Heard – Η αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων που πήρε
Κόσμος

Ο Johnny Depp κέρδισε την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης απέναντι στην Amber Heard – Η αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων που πήρε

Ο Johnny Depp κέρδισε την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης απέναντι στην Amber Heard – Η αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων που πήρε

Ημέρα νίκης για τον πασίγνωστο ηθοποιό

Εδώ και αρκετές εβδομάδες διενεργείται η δίκη του Johnny Depp και της Amber Heard για τη συκοφαντική δυσφήμιση για την οποία την κατηγορούσε.

Και η σημερινή μέρα είναι μέρα νίκης για τον ηθοποιό, αφού κέρδισε τη δίκη απέναντι στην πρώην σύζυγό του Amber Heard.

Η κριτική επιτροπή κατέληξε σε ομόφωνη ετυμηγορία την Τετάρτη μετά από μια τριήμερη συζήτηση κατά την οποία συζήτησαν εάν η ηθοποιός του Aquaman δυσφήμησε τον Depp στο άρθρο της για την Washington Post το 2018, όπου αναφερόταν ως δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Ο Depp έλαβε μάλιστα αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, η Heard είχε μια μικρή νίκη η ίδια στην αντεπίθεση της εναντίον του ηθοποιού, με την κριτική επιτροπή να της επιδικάζει 2 εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση, αλλά 0 δολάρια για τιμωρητική αποζημίωση.

Η Amber Heard ήταν παρούσα στην αίθουσα του δικαστηρίου για την ακρόαση της ετυμηγορίας, ενώ ο Johnny Depp άκουσε την ετυμηγορία από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω «προηγούμενων δεσμεύσεων», σύμφωνα με τους εκπροσώπους του.

Η Heard είπε στο Page Six μέσω του αντιπροσώπου της για την απόφαση της κριτικής επιτροπής:

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν έχει λόγια. Είμαι βαθιά στεναχωρημένη που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να σταθώ στη δυσανάλογη δύναμη, επιρροή και εξουσία του πρώην συζύγου μου.

Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες.

Είναι οπισθοδρόμηση. Ρυθμίζει το ρολόι σε μια εποχή που μια γυναίκα που μίλησε και μίλησε ανοιχτά θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια.

Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Johnny κατάφεραν να κάνουν την κριτική επιτροπή να αγνοήσει το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου και να αγνοήσει στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά που κερδίσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η Heard είπε ότι είναι «λυπημένη» που έχασε αυτή την υπόθεση, αλλά κατέληξε:

«Είμαι ακόμη πιο λυπημένη που φαίνεται να έχασα το δικαίωμα που πίστευα ότι είχα ως Αμερικανίδα – να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά».

Εν τω μεταξύ, ο Johnny Depp είπε σε μια δήλωση στο Instagram account του ότι η κριτική επιτροπή «μου έδωσε πίσω τη ζωή μου».

Δείτε την ανάρτησή του παρακάτω: