Οι Survivors στο ΟΚ!: Όσα έζησαν και πώς σχολιάζουν το φετινό ριάλιτι επιβίωσης (part 2)
Ελλάδα

Οι Survivors στο ΟΚ!: Όσα έζησαν και πώς σχολιάζουν το φετινό ριάλιτι επιβίωσης (part 2)

Οι Survivors στο ΟΚ!: Όσα έζησαν και πώς σχολιάζουν το φετινό ριάλιτι επιβίωσης (part 2)

Τι τους έμεινε αξέχαστο και πώς βλέπουν τις προσπάθειες των φετινών παικτών;

11 από τους παίκτες των δύο πρώτων κύκλων του Survivor φωτογραφήθηκαν για λογαριασμό του περιοδικού ΟΚ! που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και μοιράστηκαν με τον Γιώργο Πράσινο τις εμπειρίες τους αλλά και το πώς βλέπουν το φετινό ριάλιτι.

Και μετά τους 6 πρώτους που σας παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο, σειρά έχουν ο νικητής Ηλίας Γκότσης αλλά και παίκτες όπως η Ελένη Χατζίδου που σχολιάζουν εκτενώς το φετινό παιχνίδι αλλά και συγκρίνουν τον Σάκη Τανιμανίδη με τον Γιώργο Λιανό.

Ηλίας Γκότσης

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ σε ένα αγώνισμα που έχασα την ισορροπία μου και όταν σηκώθηκα αντιλήφθηκα ότι μου έλειπαν τα δύο μπροστινά μου δόντια. Ήταν ένα σοκ για μένα. Αμέσως η παραγωγή κινητοποιήθηκε και με πήγαν στο τοπικό νοσοκομείο, όπου μου έβαλαν προσωρινά δόντια. Αυτό συνέβη έναν μήνα πριν από το τέλος, οπότε και έβγαλα τις τελευταίες μέρες του παιχνιδιού με δύο προσωρινά δόντια άλλου χρώματος. (Γελάει.) Ευτυχώς, γυρίζοντας στην Αθήνα αποκαταστάθηκε η ζημιά.

Σε αντίθεση με πέρσι που δεν έβλεπα το Survivor, φέτος το παρακολουθώ, μια και αναγκαστικά πρέπει να είμαστε σπίτι. Φέτος η παραγωγή φαίνεται να έχει επικεντρωθεί στους χαρακτήρες και τη μεταξύ τους σχέση και όχι τόσο στους αγώνες. Από τους παίκτες έχω ξεχωρίσει τον Γιώργο Κοψιδά και μέχρι τώρα μου έχει κάνει εντύπωση η αλλαγή του Τριαντάφυλλου, έχει βελτιωθεί αισθητά.

ŸΤη χρονιά που ήμασταν εμείς ζήσαμε και τον Σάκη Τανιμανίδη ως κεντρικό παρουσιαστή και τον Γιώργο Λιανό. Νομίζω ότι και οι δύο δίνουν τη δική τους νότα στο παιχνίδι. Ο Σάκης χάριζε μυστήριο και αγωνία με την περιγραφή του, ενώ ο Λιανός περισσότερο γέλιο με τις ατάκες του».

Ελένη Χατζίδου

«Το βασικό που έμαθα στον Άγιο Δομίνικο είναι τα όριά μου και ότι αντέχω πολύ περισσότερο από όσο νόμιζα. Κάτι που σταμάτησα να κάνω είναι να πετάω φαγητό. Κάνω όπως οι μανάδες μας, που λένε επιτακτικά: «Μην πετάς το φαγητό!».

Όταν πήγα στο Survivor, είχα θέμα με το ύψος και το νερό στα αγωνίσματα, αλλά ευτυχώς γρήγορα τα ξεπέρασα. Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα τελικά ήταν η πείνα. Και το πιο σημαντικό λάθος ήταν αυτό που έκαναν πολλοί παίκτες: Πριν φύγουν για τον Άγιο Δομίνικο έφαγαν πολύ, με αποτέλεσμα η πείνα τους να είναι μεγαλύτερη μέσα στο παιχνίδι. Νομίζω πως είναι καλύτερο αυτό που έκανε ο Αλέξης Παππάς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, το να μειώσει τις ποσότητες του φαγητού πριν φύγει για τον Άγιο Δομίνικο, ώστε να «κλείσει» το στομάχι του.

Στον Άγιο Δομίνικο ξεπέρασα πολλές φοβίες μου, είδα ότι με το πείσμα μπορείς να καταφέρεις πράγματα. Μπήκα κακή αγωνιστικά, αλλά υπήρξε εξέλιξη. Το ίδιο συνέβη και με τον Τριαντάφυλλο, ο οποίος μπήκε βαρύς αλλά τώρα τον βλέπουμε να αγωνίζεται έντονα και να έχει εξελιχθεί πολύ.

Εννοείται πως το παρακολουθώ, αλλά δεν σου κρύβω ότι όταν βλέπω να υπάρχουν διαφωνίες, αλλάζω κανάλι γιατί στενοχωριέμαι. Θέλω να βλέπω κυρίως τα αγωνίσματα και έχω μια τάση να είμαι με τους αδύναμους παίκτες, όπως ο Τριαντάφυλλος και ο Πάνος Καλίδης, οι οποίοι όμως έχουν εξελιχθεί σημαντικά.

Κάτι που δεν έδειξαν οι κάμερες στο δικό μας παιχνίδι; Υπήρχε ένα άτομο που πήγαινε σε κάποιον και έλεγε άσχημα πράγματα για κάποιον άλλο, μετά πήγαινε σε τρίτο και του έλεγε για τον πρώτο. Αποκαλύφθηκε, αλλά δεν τον ξεσκεπάσαμε στις κάμερες, προτιμήσαμε να κάνουμε πως δεν το αντιληφθήκαμε».

Γιάννης Δρυμωνάκος

Ÿ«To Survivor ήταν μεγάλο σχολείο για μένα. Αν και σκληραγωγημένος από τις πισίνες και τον πρωταθλητισμό (σ.σ. υπήρξε πρωταθλητής Ευρώπης στην
κολύμβηση), το παιχνίδι με έκανε πιο σκληρό γιατί συνειδητοποίησα ότι τα ανθρώπινα όρια ήταν τελικά μεγαλύτερα από ό,τι περίμενα. Αντιμετώπισα τις προ- κλήσεις και βγήκα πιο δυνατός.

Όλα τα Survivor είναι το ίδιο δύσκολα. Όταν πρέπει να επιβιώσεις σε όλες τις συνθήκες και την ίδια ώρα σού λείπει το φαγητό και το κρεβάτι σου, είναι φυσικό και επόμενο να αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας. Προσωπικά, αυτό που με ζόρισε περισσότερο, μετά την πείνα, ήταν ο εγκλεισμός που νιώθεις, ακόμα και όταν βρίσκεσαι σε μια όμορφη παραλία… Επίσης, αναμετριέσαι με τον ίδιο σου τον εαυτό. Ζεις σαν προϊστορικός άνθρωπος, ενώ την ίδια στιγμή ο πολιτισμός είναι γύρω σου. Για παράδειγμα, μπαίνοντας στο ταχύπλοο ή το βανάκι για να πάμε στα αγωνίσματα αμέσως καταλάβαινες τη διαφορά. Είναι μια μάχη στο μυαλό σου, που σε μαθαίνει τι είναι σημαντικό. Τελικά αυτό που είναι σημαντικό είναι να έχεις ένα πιάτο φαγητό να φας και δικούς σου ανθρώπους γύρω σου. Δεν είναι τυχαίο που σε δύσκολες συνθήκες σκέφτεσαι τους αγαπημένους σου.

Με την Κάτια Ταραμπάνκο πέρασα έναν μήνα το καλοκαίρι πάνω σε σκάφος για τις ανάγκες της εκπομπής Θαλασσόλυκοι στον ΣΚΑΪ. Είναι εξαιρετική κοπέλα. Όταν της έγινε η πρόταση, είχαμε λίγο χρόνο να το συζητήσουμε. Τη συμβούλευσα να έχει τα μάτια της ανοιχτά, να ευχαριστηθεί αυτό που πάει να ζήσει. Ήξερα ότι είναι πολύ καλή στο αγωνιστικό κομμάτι. Προφανώς και η ίδια κατάλαβε πως το γεγονός ότι δεν μοιράστηκε το φαγητό της ήταν φάουλ. Είμαι χαρούμενος, όμως, γιατί συνειδητοποίησε το
λάθος της και ζήτησε συγγνώμη. Στο στόρι που έκανε όταν άνοιξε το κινητό της –μετά την αποχώρησή της– έβαλε το ίδιο τραγούδι που είχα βάλει και εγώ με την αποχώρησή μου, το I’m coming home. Περιμένω να τη δω από κοντά.

ŸΟ Γιώργος Κόρομι είναι ένας παίκτης που ξεχωρίζω στο φετινό παιχνίδι, επειδή είναι αυτός που παρά την κούρασή του θα βγει να ψαρέψει, θα βοηθήσει στην καλύβα του, είναι πραγματικός survivor.

Κάθε Survivor είναι διαφορετικό. Στο δικό μας ήμασταν αρκετοί αθλητές, ήμασταν πιο προσγειωμένοι και θεωρώ πως μπορούσαμε να βάλουμε τη σκέψη μας σε τάξη.

Μου αρέσει και ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Λιανός στον ρόλο της παρουσίασης. Είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, τους έζησα και τους δύο στο Survivor 2. Ο Γιώργος σε κάνει να ξεχνιέσαι με το χιούμορ του, ενώ ο Σάκης σού έβγαζε το ανταγωνιστικό κομμάτι».

Σόφη Πασχάλη

Ÿ«Το φετινό Survivor είναι ενδιαφέρον μια και έχει διαφορετικούς χαρακτήρες, αλλά από αθλητικής πλευράς υστερεί. Όταν ο Γιώργος Λιανός είπε ότι «είναι το πιο δύσκολο Survivor», αυτομάτως σκέφτηκα πως δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο Survivor γιατί όλα είναι το ίδιο απαιτητικά. Σε όλα τα παιχνίδια πεινάς και οι συνθήκες είναι το ίδιο δύσκολες κάθε φορά.

Ως πρώην παίκτρια δεν μπορώ να μπω απόλυτα στη θέση του τηλεθεατή, γιατί έχω ζήσει την εμπειρία και βλέπω αρκετά πράγματα διαφορετικά. Ακόμα και τώρα, όταν βλέπω τα παιδιά να είναι στην αφετηρία ενός αγωνίσματος, έχω τον ίδιο ενθουσιασμό και καρδιοχτύπι όπως τότε που βρισκόμουν εγώ σε εκείνη τη θέση

Είναι σε πολύ αρχικό σημείο μέχρι στιγμής το παιχνίδι και γι΄ αυτό δεν έχω κάποιον αγαπημένο παίκτη. Ωστόσο, μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι «ήρεμη δύναμη». Ήρεμη δύναμη στο παιχνίδι αυτό θεωρώ πως είναι, ίσως, ο Γιώργος Κόρομι.

Το πρώτο Survivor, το δικό μας, νομίζω πως είχε πολύ αυθεντικότητα, γιατί κανείς δεν ήξερε τίποτα. Και όταν δεν ξέρεις, πηγαίνεις με τον αυθορμητισμό σου και όχι με στρατηγική. Οι στρατηγικές δεν φέρνουν τελικά και τόσο καλά αποτελέσματα.

Έζησα το Survivor με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη και νιώθω ότι όπως το έζησα είναι και ο τρόπος που μου αρέσει, δηλαδή με την ομάδα μου και τον Σάκη. Ωστόσο, και ο Γιώργος Λιανός είναι πολύ καλός, έχει έξυπνη ατάκα, είναι εύστροφος, αλλά ο Σάκης είχε άλλη δύναμη στη φωνή όταν πηγαίναμε στα αγωνίσματα και άλλο πάθος».

Ευρυδίκη Βαλαβάνη

Ÿ
Ÿ«Η συμμετοχή μου στο παιχνίδι με έμαθε να εκτιμώ όσα έχω αλλά και να ζω με τα λίγα. Τέσσερα χρόνια μετά, έχω μάθει να διαχειρίζομαι καταστάσεις και να ζω με τα βασικά: με ένα Τ-shirt, ένα σορτσάκι και ελάχιστο φαγητό. Πλέον, δεν πετάω καθόλου φαγητό.

Είμαι ένας άνθρωπος που δεν τα παρατάει εύκολα. Αυτό είχε φανεί και τότε. Είμαι πολύ πεισματάρα, κάτι που έμαθα από τον πρωταθλητισμό που έκανα (σ.σ. έχει υπάρξει πρωταθλήτρια κολύμβησης). Λες πως ίδια μπήκα και ίδια βγήκα; (Γελάει.) Ίσως. Επίσης, είμαι δυναμική και το φτάνω μέχρι τέλους. Αυτά είναι στοιχεία του χαρακτήρα μου που φάνηκαν στο παιχνίδι.

Μετά από τόσα χρόνια που προβάλλεται το Survivor, φέτος είναι η πρώτη φορά που ζήλεψα και ήθελα να είμαι και εγώ στον στίβο μάχης. Το παρακολουθώ κάθε βράδυ, είμαι ενεργή στα social media, σχολιάζω, έχω άποψη και μπορώ να βλέπω πίσω από κάθε λέξη που μπορεί να λένε τα παιδιά.

Δεν μπορώ να σου πω ότι έχω αγαπημένο παίκτη μέχρι στιγμής, μπορώ να σου πω όμως στοιχεία που έχω ξεχωρίσει σε κάποιους. Μου άρεσε η μαχητικότητα της Κάτιας Ταραμπάνκο, ο «Κόρο» που είναι μέσα σε όλα –από το αγωνιστικό μέχρι τη συμβίωση και να προσφέρει στην καλύβα του–, όπως και ο Τζέιμς Καφετζής, που είναι ένας παίκτης με ανοδική πορεία και από το πρώτο επεισόδιο είχα προβλέψει πως θα φτάσει μακριά. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προβλέψω τον νικητή, έχουν όλοι πολύ δρόμο μπροστά τους. Θεωρώ πως η Σοφία Μαργαρίτη, η συμπαθέστατη μαμά, είναι λίγο επίμονη σε κάποια πράγματα και τους βάζει φιτιλιές. Αρχίζει κάτι η Σοφία και στο τέλος τσακώνονται μόνοι τους.

Εμείς του πρώτου Survivor μάθαμε και ζήσαμε με τον Σάκη Τανιμανίδη. Στην περιγραφή του ο Σάκης παθιαζόταν, μιλούσε δυνατά. Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να πιάσει τον Γιώργο Λιανό στην ατάκα και στο χιούμορ – κάθε βράδυ ξεκαρδιζόμαστε».